handdator

Visa fullständig version : Drulle försäkring till drönare - Vilka tecknar detta ??The Phantom
2015-11-04, 14:42
Som rubriken lyder, vilket försäkringsbolag i Sverige tecknar drulle försäkring för drönare??
Det skall alltså vara en försäkring som täcker skada på drönare utomhus vid t.ex en crash.

Jag har själv pratat med både Aktsam, Folksam, och If och dom täcker inte drönare enligt deras kundtjänster. T.ex If sa att deras drulle försäkring täcker det mesta av värde men inte drönare, dom har en klausul som undantar luftfarkoster från deras drulle försäkring, surt.

Så är det någon som känner till om det är möjligt att i Sverige teckna ovanstående?

Jag vet att utomlands i t.ex USA finns det flera företag som specialiserat sig på att försäkra drönare.

McRegor
2015-11-04, 16:09
Menar du sakförsäkring på själva drönaren (/om du kvaddar), ansvarsförsäkring om du skadar 3:e part (egendom och/eller person) eller olycksfall - t ex att drönarens propellrar skadar din egen kropp ?
Försäkring för själva drönaren om du kvaddar eller flyger bort skulle jag tro bli svår att hitta men man vet ju aldrig...
Allra viktigast lär det ju vara med ansvarsförsäkringen för skada på 3:e part kan bli väldigt dyrt annars.
Roger

Fluf
2015-11-04, 16:12
Tror inte något svenskt försäkringsbolag gör det, men har för mig att jag hört om ett tyskt som försäkrar vid yrkesmässig flygning.

The Phantom
2015-11-04, 17:49
Jag menar vid skada på drönaren, att försäkringsbolaget täcker kostnaden för en ny drönare alternativt reparationskostnader för drönaren.
Jag misstänker också att detta kan bli svårt i Sverige, men som sagt så vet jag att det i USA finns ett flertal företag som försäkrar för skador på drönaren. Dock så försäkrar nog inte ett bolag en drönare i ett annat land, så det hade varit bra om något Svenskt försäkringsbolag hade den valmöjligheten.

McRegor
2015-11-04, 18:59
Modellflygets kraschkostnader har vi nog fått stå för själva under åren - och det är nog bara att acceptera. Men se till att du har en giltig ansvarsförsäkring - det är betydligt viktigare.
Roger

kenneth.eriksson.94
2015-11-04, 20:07
Var ikontakt med ett tyskt bolag, kommer inte ihåg vilket. Man skall vara med i det tyska förbundet och betala en avgift på 10% årligen av vad modellen kostar eller är värderad till. Om det går att över föra till Sverige vet jag inte.