handdator

Visa fullständig version : Liftoff simulator



lassebetong
2015-11-10, 15:01
Igår släpptes en "beta" av Liftoff simulatorn.
Finns på Steam portalen för 19$ om någon är sugen att testa.
Givetvis ingår fullversionen när den släpps i vår.

http://www.liftoff-game.com/

Stompp
2015-11-10, 15:47
HAr kikat på, men inte köpt ännu. Verkar som de har rätt höga mål satta. Hoppas de når upp till dem också :)

Copterdude
2015-11-10, 17:01
Ja man hoppas det blir riktigt bra. Just flygkänslan är viktig, att fysiken känns rätt.
Vet inte om jag kommer prova just nu, vill nog se lite videos och reviews.

the_storm
2015-11-10, 17:18
Jag slog till på betan och köpte liftoff igår.. Lekte med det i 5-10 minuter och stängde av.. Tycker inte att det kändes speciellt realistiskt.. Känns som att dom inte fått till gravitationen riktigt.. Allmänt floaty och svampigt i min mening. Blir säkert bättre med tiden dock.

Jorgen
2015-11-10, 21:43
Jag tittade på videon och jag är förbannat imponerad över en sak, störningar i bilden!

lassebetong
2015-11-11, 08:54
Jag tog också hem den och har enbart testat en liten stund.
Som the_storm så tycker jag att känslan inte riktigt infinner sig, pga att fysikens grundlagar inte riktigt gäller här.
Testade lite olika banor och den första upplevs som om quaden just "flyter".
Testade även parkeringshuset och där kändes den iaf bättre att flyga.
Hur som så är det ju bara en beta och jag är övertygad om att det kommer att bli bättre när det väl släpps.

Redrobjem
2015-12-17, 22:36
Vad använder ni för sändare till Liftoff?

Data Dan
2015-12-18, 17:36
Vad använder ni för sändare till Liftoff?
Samma som när jag flyger Frsky tranis

Redrobjem
2015-12-18, 17:59
Samma som när jag flyger Frsky tranis
Hur kopplar du den till datorn? Jag har denna lösningen men den funkar inte https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=52145.

Jorgen
2015-12-18, 20:11
Jag tyckte att jag såg att du kopplar Taranis till datorn direkt med USB när du använder den som simulator. Men det får någon som använder en Taranis som simulatorkontroll utveckla vidare.

Borren
2015-12-18, 20:59
Oavsett sändare så vill liftoff ha 0-100 som input, inte -100-100 som man normalt får. Man får justera sina kurvor/mixar i sändaren för det. På taranis innebär det weight 50 / offset 50.

Har du en sån där kinadongel så måste man välja xps och vissa av donglarna är helt okompatibla.

Hunter
2015-12-18, 23:04
Hur kopplar du den till datorn? Jag har denna lösningen men den funkar inte https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=52145.

Jag skaffade just simulatorn och har just den adaptern du länkade till och kör med min gamla JR-X3810 och det går bra.
Adaptern är ställd på "aerofly" för mig med JR, kör även detta läge till neXt sim och samma minne i radion men då kör JR 0-100 i radion.

Vid calibrering av trottel i Liftoff så får man dra full trottel innan man trycker på trottel setup.

Redrobjem
2015-12-19, 09:40
Det funkade bra. Det var en annan sim som den inte funka till insåg jag. Men kan man ändra kamera lutningen?

Hunter
2015-12-19, 14:22
Ja det går att ändra. Man får gå in på "Workbench" och välja den quad man flyger och sen får man klicka på quaden och man ser en liten vit ring vid kameran som man klickar på och då kan man välja kamera lutning.

Man kan ändra andra saker med där inne.

Men ett tips, byt inte linsen på kameran. Den är satt till 3,6 från början och då provade jag 2,1 som jag har på min riktiga quad och då gick det inte att flyga för bilden vart helt konstig när man ändrade vinkel på quaden.