handdator

Visa fullständig version : rcflyg.se



Zazzu
2015-12-04, 22:29
Hej.
Är det bara jag som upplever att sidan allt oftare inte går att komma in på. Idag har jag försökt att ladda upp en uppdatering på min byggtråd två gånger och sidan har hängt sig.

/Ulf

Thomas
2015-12-04, 23:18
Inte jag....

Rensa cookies?

Ålänning
2015-12-04, 23:28
Avaktivera tillägg?

Ted_B
2015-12-05, 00:40
Nu har det fungerat bra ett tag men ibland är det helt hopplöst för mig.

McRegor
2015-12-05, 09:13
Brukar fungera bra för mig också.
Roger

bem
2015-12-05, 14:05
Ulf,
Jag har upplevt ibland det du beskriver. Men så helt plötsligt kan det fungera bra i flera dagar. Det är bara på www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) jag sett detta fenomen.

Det verkar ha samband med att jag skriver ett inlägg i forumet och skickar det, och då går ibland inlägget inte iväg, men ibland går det iväg men likaväl kommer jag sen inte in på www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) därefter på ett bra tag (kan ta allt från kanske en halvtimme till flera timmar).

/Bo

Zazzu
2015-12-05, 14:46
Jag har provat på flera datorer och även telefonen. Inget gick för en stund sedan, men nu gör det uppenbarligen det.
Att jag inte skrev www beror på att vi lever på 2000 talet och inte 1900 talet.

/Ulf

Zazzu
2015-12-05, 18:41
När jag surfar mobilt fungerar det men inte på mitt nätverk någon som har några idér.

/Ulf

DrHanke
2015-12-05, 19:52
Har ni som upplever problem möjligen telia / telia adsl ?

Thomas
2015-12-05, 19:56
Bredbandsbolaget funkar finfint!

Zazzu
2015-12-05, 21:03
Jag har Telia vad är problemet/felet.

/Ulf

bem
2015-12-05, 21:05
Jag har Telia ADSL och har "problemet" som nämns i denna tråd.

/Bo

andWho
2015-12-05, 21:38
Byt till google DNS: 8.8.8.8 och 8.8.4.4 i era routers.
/A

Thomas
2015-12-05, 22:16
Felia.....

Zazzu
2015-12-05, 22:32
Felia.....

Helt rätt Thomas, men nu har jag bytt DNS och nu fungerar det. Tack alla.

/Ulf

Thomas
2015-12-05, 23:03
:applouse:

Ted_B
2015-12-06, 19:57
Ulf,
Jag har upplevt ibland det du beskriver. Men så helt plötsligt kan det fungera bra i flera dagar. Det är bara på www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) jag sett detta fenomen.

Det verkar ha samband med att jag skriver ett inlägg i forumet och skickar det, och då går ibland inlägget inte iväg, men ibland går det iväg men likaväl kommer jag sen inte in på www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) därefter på ett bra tag (kan ta allt från kanske en halvtimme till flera timmar).

/Bo

Precis likadant för mig, bara på den här siten också.
Nu har jag bytt DNS till det som stod tidigare i tråden, får se om det blir någon skillnad till det bättre.

bem
2015-12-13, 14:43
Hej,
Jag har bytt till Google NDS servrar nu, 8.8.8.8 och 8.8.4.4 men det hjälpte inte.
Jag kan se med kommandot ipconfig /all att min dator använder dessa DNS servrar nu.
Har även startat om datorn.
Det är nästan alltid när jag skall svara på ett inlägg och sen trycker på Posta som det kan hänga sig och sen går det inte att komma in på rcflyg.se därefter. Har inte gått att komma in från min egen dator sen igår.
Väntar man nån dag brukar det funka igen.
Jag skriver detta på en annan dator som inte är hemma.
Provade på en annan stationär dator jag har hemma och det var samma problem, jag kunde inte nå www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) men andra sidor var inga problem.
Spelar ingen roll vilken webbläsare jag använder, IE, Crome, Firefox. Tvärnit att komma in på rcflyg.se
"Väntar på rcflyg.se" är det enda som man ser och efter ett tag "Sidan kan inte visas".
Inga problem pinga www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se)
Finns inget blockerat i mitt antivirus som har med rcflyg.se att göra.
Har provat med antiviruset inaktiverat.
Har provat med Windows brandväggen inaktiverad.
Jag har Telia ADSL.
Det är bara med http://www.rcflyg.se jag har detta problem.

Provade en tracert www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se)
Spårar väg till brum.ktv.se [91.202.156.139]
över högst 30 hopp:
1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.2.1
2 18 ms 18 ms 18 ms gw1-no237.tbcn.telia.com [90.227.70.193]
3 111 ms 20 ms 20 ms oer3-c3-link.se.telia.net [81.228.82.192]
4 23 ms 22 ms 23 ms hy-c2-link.se.telia.net [81.228.86.12]
5 22 ms 22 ms 22 ms sbg-a11-link.se.telia.net [81.228.72.57]
6 22 ms 22 ms 22 ms zitius-link.se.telia.net [213.65.58.26]
7 27 ms 27 ms 27 ms goteborg1re.net.riksnet.se [85.11.0.29]
8 30 ms 30 ms 30 ms 85.11.9.134.goteborg.net.riksnet.se [85.11.9.134
]
9 * * * Begäran gjorde timeout.
10 * * * Begäran gjorde timeout.
11 31 ms 31 ms 30 ms brum.ktv.se [91.202.156.139]
Spårning utförd.

Provade samma sak på den dator som sitter i ett helt annat nätverk som jag kan nå rcflyg.se på och det var bara i början det skiljde några rader men från rad 4 ovan hy-c2-link.se.telia.net [81.228.86.12] och neråt såg det lika ut.

Har provat IE utan att ha några tillägg laddade.
Har sökt igenom datorn med Malwarebyte Anti-Malware men inget hittades.
Antivirus programmet hittar inget.
Har inte råkat på någon sida som jag besöker regelbundet som jag har detta problem.
T ex www.svensktmodellflyg.se (http://www.svensktmodellflyg.se) fungerar utmärkt och har så alltid gjort.
Vet inte riktigt hur länge jag haft problem med rcflyg.se men några månader är det.

Jag kopplade bort min router och pluggade in mitt Zyxel P-660H D1 Tripel play ADSL modem direkt i min egen dators nätverksport - gissa vad, jo då kom jag åt rcflyg.se
Kollade då vilka DNS servrar jag fick mig tilldelat i min dator och det var 195.67.199.9 och 195.67.199.9 som är Telias DNS servar.
Kopplade in min router igen och ställde in Telias DNS servrar och gjorde ipconfig/flushdns och sen ipconfig /renew kollade sen att datorn använde Telias DNS servrar med ipconfig /all och det var dessa som nu användes men det gick inte att nå www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) med Telias DNS servrar inställda heller.

Inaktiverade brandväggen i routern - hjälpte ej.
Finns inget i brandväggsloggen som visar rcflyg.se IP som blockerad.

Det lustiga är att det brukar fungera efter nån dag.
Verkar således som min router inte fungerar eller är felkonfigurerad för www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se)
Det har ju fungerat tidigare utan problem och jag har inte ändrat nåt i routern på flera år.
Nåväl, jag får väl klara mig med att rcflyg.se inte går att nå ibland hemma.

/Bo

bem
2015-12-13, 15:24
Hm...
Nu kommer jag inte in längre på rcflyg.se på den dator det fungerade för 5 minuter sen och den använder inte min router hemma.
Nu är jag inne på en 3:e dator i ett annat nätverk och skriver detta och det är inte min egen router hemma som används i detta fall heller.

Det är väl ändå skumt?

Får se hur länge det funkar på den dator jag skriver detta svar.

/Bo

McRegor
2015-12-13, 15:53
Som jag skrivit i din "testforum-tråd" nyss så har jag inga som helst problem.
Kör ADSL via Bredbandsbolaget med deras DNS-servrar.
Som klient kör jag en Chromebook (Chrome OS) och alltså inget antivirus-grejs.
Givetvis Chrome som Webb-läsare eftersom den är den enda som finns...:)
Fungerar klockrent.
Roger

bem
2015-12-13, 16:05
Jag har problemet på två datorer hemma nu, den egna datorn är min egen och hemma (testade ju även min andra stationära hemma och där funkar heller inte rcflyg.se och på den har jag inte använt rcflyg.se på säkert över ett år, den datorn är bara en backup/reservdator). Och så den tredje datorn i ett helt annat nätverk som inte är hemma där blev det samma problem nyss efter att jag skrev några inlägg från den datorn.

Så nu är det nog inte en slump att det bara blev på en dator. Nu är det samma problem på 3 datorer i 2 olika nätverk.
2st Win 7 +IE 11, och en XP med IE 8(var det nog på den, har stängt av den datorn nu).

Än så länge funkar det från den fjärde datorn, den jag skriver på nu.

/Bo

haskell
2015-12-14, 11:21
Hej,
har samma problem ibland(Telia adsl på en linje som är delad), det kan ta många timmar innan jag över huvud
taget kan använda internet, trots att Telia ser att internet är tillgängligt i routern, dock begränsad tillgång.
Nu var det ett tag sedan detta hände men det återkommer nu och då. Väntar att vi skall få fiber här ute på landet,
Uppsala Stadsnät, de bygger ut så det knakar och det verkar som varenda avkrok får tillgång till fiber(dock ej gratis).
Den som väntar på något gott väntar ju som bekant alldeles för länge ;)

Thomas
2015-12-14, 19:03
Jag har testat på tre olika webläsare, och det verkar som om prefixet www. måste föregå rcflyg.se. Skumt... Varför??

freddan_6
2015-12-15, 15:42
Det är inte alls konstigt. Hos förra värden (hosten) var namnet www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) och rcflyg.se registrerat. Idag är bara namnet www.rcflyg.se registrerat. Dessutom har den virtuella servern hos hostingen bara namnet www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se)

kolla själv med ping, nslookup, whois och dig, eller låt netcraft kolla noggrannare
http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://www.rcflyg.se

bem
2015-12-17, 08:38
Jag är ganska säker nu att problemet har samband med att man skall skicka eller svara på inlägg, eller när man väljer knappen "Gå till avancerad" (t ex för att lägga till en bild i ett svar). Det senare hände igår och hela webbläsaren hänger sig och sen går det inte att komma in på www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) på flera timmar.
P g av detta att jag aldrig vet hur utgången blir när jag postar nåt här så måste jag kopiera det jag skriver i inlägget innan jag skickar ifall webläsaren sen hänger sig, annars är det adjöss med texten. Ibland glömmer jag det.
Så länge jag bara kikar runt på olika inlägg har det aldrig spårat ur.

/Bo

McRegor
2015-12-17, 08:42
Skriver ju en hel del inlägg men har inte samma problem som du, Bo.
Roger

Ted_B
2015-12-17, 09:57
Jag är ganska säker nu att problemet har samband med att man skall skicka eller svara på inlägg, eller när man väljer knappen "Gå till avancerad" (t ex för att lägga till en bild i ett svar). Det senare hände igår och hela webbläsaren hänger sig och sen går det inte att komma in på www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) på flera timmar.
P g av detta att jag aldrig vet hur utgången blir när jag postar nåt här så måste jag kopiera det jag skriver i inlägget innan jag skickar ifall webläsaren sen hänger sig, annars är det adjöss med texten. Ibland glömmer jag det.
Så länge jag bara kikar runt på olika inlägg har det aldrig spårat ur.

/Bo

Lika för mig också, ballar oftast ur när man ska svara på inlägg, skittråkigt när man skrivit något längre inlägg och allt bara försvinner för att det låser sig.
Det händer bara på den här siten också, har inte haft det här problemet någon annanstans.

McRegor
2015-12-17, 11:41
Ni som har så uppenbara problem - vad kör ni för operativsystem, vilken Web-läsare och på vilket sätt (och via vilken operatör) är ni uppkopplade mot Internet ? Som jag redan sagt så upplever jag personligen aldrig detta.
Min normala surf-uppkoppling består av:
* Chromebook med senaste versionen av Chrome OS
* Chrome Web-läsare av likaså senaste versionen
* Bredbandsbolaget ADSL 24/3
* Bredbandsbolagets DNS-servrar
Roger

Halcon
2015-12-17, 11:43
Jag har oxå problem ibland att komma in, och bara på rcflyg.se

freddan_6
2015-12-17, 11:54
Prova att ta bort cookies & cache för www.rcflyg.se. Sen behöver du logga in igen. Det kan vara en bugg i forumprogramvaran. Man använder (idag i alla fall) vBullentin 4.2.2, och av den gamla 4.x varianten är det den senaste stabila. vBullentin 5.x är rätt dyr.

freddan_6
2016-02-02, 16:29
Idag har jag hittat problemet. Det är rätt säkert felkonfigurerad server (iptables) som är boven i dramat. Idag kan jag bara gå in med mobilen eller via google translate. Www.Rcflyg.se svarar inte alls från min ip adress. Inte ens på tcp/syn som den måste svara på (med tcp/syn/ack).

henke2
2016-02-02, 17:49
Utan www funkar inte som sagt. Ett steg bakåt. Var samma sak med vaxjorc.se. Webmastern "löste" problemet genom att helt sonika säga att adressen är www.xxxx och inte xxxx. Kassören handlade och gjorde någonting med koden så nu funkar det utan www också. :-)

freddan_6
2016-02-02, 18:33
Www har inget att göra med problemet. Mot www.rcflyg.se som är registrerat som namn i dns så svarar inte servern alls idag. Innan jag skickar något annat så skickar jag syn på tcp-lager. Servern ska svara syn/ack.

McRegor
2016-02-02, 18:52
Har inte haft några problem med denna sajt idag - och jag kör Bredbandsbolagets ADSL-tjänst.
Roger

DrHanke
2016-02-02, 21:41
Www har inget att göra med problemet. Mot www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) som är registrerat som namn i dns så svarar inte servern alls idag. Innan jag skickar något annat så skickar jag syn på tcp-lager. Servern ska svara syn/ack.

Har du en PCAP på det ? Skulle vara till hjälp!

Cummins
2016-02-02, 22:57
Hej har kunnat logga in och även få upp sidan utan problem. Har Telia adsl. Skrev ett svar men det försvann, men sidan går än, andra svaret nu.

freddan_6
2016-02-03, 08:50
Har du en PCAP på det ? Skulle vara till hjälp!
https://www.dropbox.com/s/4nqgs2mxh8df7ww/rcflyg-drop-91.202.156.139.cap?dl=0

Ni får prata med hostingfirman. Jag tror det började med en chrom anonym flik där inloggning misslyckades. Ni bör ha kortare bantime i fail2ban. Det är trots allt ett forum där fler än jag kan glömma sitt lösenord. Jag är forfarande bannad efter 24h.

henke2
2016-02-03, 09:32
Www har inget att göra med problemet. Mot www.rcflyg.se (http://www.rcflyg.se) som är registrerat som namn i dns så svarar inte servern alls idag. Innan jag skickar något annat så skickar jag syn på tcp-lager. Servern ska svara syn/ack.

Då är det ett annat problem för utan www så kommer jag sedan något halvår inte in på sidan.

DrHanke
2016-02-03, 17:41
https://www.dropbox.com/s/4nqgs2mxh8df7ww/rcflyg-drop-91.202.156.139.cap?dl=0

Ni får prata med hostingfirman. Jag tror det började med en chrom anonym flik där inloggning misslyckades. Ni bör ha kortare bantime i fail2ban. Det är trots allt ett forum där fler än jag kan glömma sitt lösenord. Jag är forfarande bannad efter 24h.

Tack :)

Ska kolla vad som ligger på servern i form av skydd, men jag tror inte fail2ban ligger på den å andra sidan borde den inte ta forumlogin utan SSH och motsv på servern men ska som sagt kolla det.

Ev kan det finnas ett annat problem med nyare Chrome men måste kolla djupare på det.

DrHanke
2016-02-03, 17:42
Då är det ett annat problem för utan www så kommer jag sedan något halvår inte in på sidan.

Japp det är lite olika fel och inte bara ett enda... rcflyg.se var när vi lade på IPv6 adressen så hände nått i DNS zonen, jag kan inte ändra det utan det står "error access rights" typ så det är på g att fixas det också.

freddan_6
2016-02-03, 20:43
Ja inte är det problem med chrome om det blir fel på tcp/ip-nivå. Oavsett browser så börjar en session medclient (syn) till hostclient (syn/ack) från host. Och redan här går det fel (eller blir totalt tyst från servern). Just nu använder jag en hollänsk anonymiseringssite för att nå rcflyg. Detta eftersom http://www.downforeveryoneorjustme.com/ sade at rcflyg.se fungerade. Och det är kanske inte alla som tänker på att man kan göra.

DrHanke
2016-02-03, 21:45
Ja inte är det problem med chrome om det blir fel på tcp/ip-nivå. Oavsett browser så börjar en session medclient (syn) till hostclient (syn/ack) från host. Och redan här går det fel (eller blir totalt tyst från servern). Just nu använder jag en hollänsk anonymiseringssite för att nå rcflyg. Detta eftersom http://www.downforeveryoneorjustme.com/ sade at rcflyg.se fungerade. Och det är kanske inte alla som tänker på att man kan göra.

Jag har frågat hur det ser ut framför servern för oss så får se vad svaret blir. Det ser onekligen inte OK ut, jag skulle vilja se hur det ser ut efter din router men det brukar vara klurigt å kunna sniffa... Kan du pinga i routern ? Samma svar, dött ?

freddan_6
2016-02-04, 08:48
Hej
När det är dött i routern är det dött framför datorn. Här en logg när jag ersatt routern med datorn, jag har stadsnät så det fungerar. Tyvärr är det då så att idag fungerar det. Bantime är nog två dygn efter misslyckade inloggningar.

https://www.dropbox.com/s/05cfeqs747ttmjl/rcflyg-not-drop-91.202.156.139.cap.pcapng?dl=0

freddan_6
2016-02-04, 09:03
Jag har frågat hur det ser ut framför servern för oss så får se vad svaret blir. Det ser onekligen inte OK ut, jag skulle vilja se hur det ser ut efter din router men det brukar vara klurigt å kunna sniffa... Kan du pinga i routern ? Samma svar, dött ?

Jag kan för lite om suoshin för att veta om det är boven i dramat, men eftersom er server kör suoshin så är min misstanken den.
Det borde dock gå att kolla i suoshin's log om den blockat mig, och ta reda på varför. Vad har suoshin för bantime?
Så här säger netcraft.
http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://www.rcflyg.se

DrHanke
2016-02-04, 21:50
Jag kan för lite om suoshin för att veta om det är boven i dramat, men eftersom er server kör suoshin så är min misstanken den.
Det borde dock gå att kolla i suoshin's log om den blockat mig, och ta reda på varför. Vad har suoshin för bantime?
Så här säger netcraft.
http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://www.rcflyg.se

Suoshin är en patch för att säkra PHP, se mer:
https://suhosin.org/stories/index.html

Det är snarare nått i nätets brandvägg eller nått lokalt på servern som inträffar eller gör att trafiken blockas. Jag har inte fått tag i server admin får att få mera loggar eller så, först då kan vi dra en slutsats.

Janza
2016-02-04, 22:38
Jag använder Telia mobiltbredband och har aldrig haft problem.