handdator

Visa fullständig version : Vortex problem med radion



Defuncta
2016-01-24, 10:36
Alltså jag har stora problem med min vortex. Ena stunden funkar radion och nästa gång funkar den inte. För att få ingång radion måste jag flasha om cleanflight... Vilken ver. Använder ni som har vortex?... Jag har ändrat endpointsen till 1000-2000. Och när väl rx funkar då kommer jag inte in i menyn om jag inte ändrar yaw trimmen till höger.

Jag använder mig av den nya frsky x4r med en cpmm konverter och en taranis plus radio.

Ted_B
2016-01-24, 11:14
Hur nära 1000 och 2000 ligger du då?
Det verkar som om man måste ligga väldigt nära de värdena för att det ska funka.

Defuncta
2016-01-24, 12:25
Jag ligger exakt på det med alla kanaler..Försökt att få igång den i ca 4 timmar, fungerar inte alls längre, kvittar vad jag gör. Jag har flashat om till olika Fw och cleanflight. Jag har provat med 2 st mottagare jag har flashat om sändare och mottagare. Inget hjälper :(

Jorgen
2016-01-24, 19:05
Sbus till CPPM converter?

Jag har haft lite problem med sbus från en X8R, den sätter en Naza Lite i failsafe läge eftersom det kommer skräp på mode kanalen då och då. Har du något annat som du kan koppla in och läsa Sbus signalen och CPPM signalen på?

Jörgen

Defuncta
2016-01-24, 20:08
Sbus till CPPM converter?

Jag har haft lite problem med sbus från en X8R, den sätter en Naza Lite i failsafe läge eftersom det kommer skräp på mode kanalen då och då. Har du något annat som du kan koppla in och läsa Sbus signalen och CPPM signalen på?

Jörgen

Japp frsky sbus to cppm konverter. Den funkar till min andra quad med betaflight kan man koppla in den och se signalen kanske?

Jorgen
2016-01-24, 21:50
Ja, att flytta den här mottagaren och cppm convertern till den andra quaden är nog ett bra första steg.

Jörgen

KiteAnton
2016-01-24, 23:30
Vad är det för styrkort? Har du möjlighet att köra sbus direkt så rekommenderar jag det. Vad menar du med att du inte kommer in i menyn? Vilken meny?

Jorgen
2016-01-25, 00:00
Immersion RC Vortex har ett inbyggt styrkort som kör Cleanflight, det finns OSDn har ett menystystem för att göra inställningar.