handdator

Visa fullständig version : Dsm2 dx6i bind till ar6200



Killenheladagen
2016-01-27, 10:47
Hej!
Fick med en spektrum rx t mitt quadbyte men det verkar vara nåt fel på den? Den binder intr; det är bara en döende orange lampa som svagt lyser...provat i olika setups - inget fungerar vad göra,
Jag var så nöjd då jag var en rx kort men fick med em i mitt byte...

Killenheladagen
2016-01-28, 11:10
Nu har jag fått den att blinka orange (rx) men går fortfarande ej att binda - t o m provat m 4.8RXbatteri och bindplugg i y kabel!

karstena
2016-01-28, 12:22
Prøv at kople til en satelit i porten beregnet til det.
Gå et godt stykke væk fra modtageren før du prøver at binde. Gå 3-5m væk fra den. Kople den op som du ville gøre dersom den sat i et fly. Altså til en esc og et 2-3s på denne.



Nu har jag fått den att blinka orange (rx) men går fortfarande ej att binda - t o m provat m 4.8RXbatteri och bindplugg i y kabel!

Killenheladagen
2016-01-29, 23:34
Prøv at kople til en satelit i porten beregnet til det.
Gå et godt stykke væk fra modtageren før du prøver at binde. Gå 3-5m væk fra den. Kople den op som du ville gøre dersom den sat i et fly. Altså til en esc og et 2-3s på denne.
Provat allt ovan! PLUS ca 10 andra tubmetoder...går ej,, upplever det som att rx tröttnar på att vänta på bindsignal från TX och stänger av efter ca 12s

Nu har min quads spektrumMicrorx tappat länken till dx6:an och behöver fungerande spektrum Rx att koppla för att binda den igen.

Funderar på att sälja hela skiten, bud?
Mvh Gustaf

Ted_B
2016-01-30, 00:20
Prova att skapa ett nytt tomt modellminne.
Sedan i med bindplug och esc.
Koppla till batteri.
Backa några meter.
Slå på radion med bindknappen intryckt.

Det ska funka annars är något trasigt.

Killenheladagen
2016-01-30, 05:38
Det var det första jag gjorde.....

FinnbyFraggel
2016-01-30, 08:01
Hmm, är det en ny (2015, EU) DX6i?
Dom stödjer inte DSM2...
/Jonas

karstena
2016-01-30, 11:10
den nye dx6 hedder ikke dx6i. Derfor må det være den gamle som støtter dsm2


Hmm, är det en ny (2015, EU) DX6i?
Dom stödjer inte DSM2...
/Jonas

Jorgen
2016-01-30, 23:06
DX6i säljs väl fortfarande som instegsmodell eller är det bara överblivna gamla sändare som säljs? DSM2 är inte tillåtet i nya sändare. Så det finns eventuellt utrymme för att det kan vara felet.

Robnor
2016-01-31, 09:32
Hej!
Jag köpte en DX6I från Modelcraft I Malmö Augusti 2015.
I manualen står det tydligt att den enbart stöder DSMX.
Även I setupmenyerna är valet mellan DSM2 och DSMX bortplockat.

Killenheladagen
2016-01-31, 15:34
Min stöder dsm2 endast!

Jorgen
2016-01-31, 19:11
DX6i tillverkades ett tag innan DSMX kom så det finns ju givetvis några äldre som inte stödjer DSMX också.

Det verkar inte bättre än att något är trasigt, du behöver hitta någon med både en mottagare och en sändare så att ni kan prova vilken av dina prylar som är trasig.

Du provar väl med ett servo för att se om mottagaren fungerar efter bindningen?

Killenheladagen
2016-02-01, 08:16
DX6i tillverkades ett tag innan DSMX kom så det finns ju givetvis några äldre som inte stödjer DSMX också.

Det verkar inte bättre än att något är trasigt, du behöver hitta någon med både en mottagare och en sändare så att ni kan prova vilken av dina prylar som är trasig.

Du provar väl med ett servo för att se om mottagaren fungerar efter bindningen?
Konstigt jag skrev ett svar på detta !
Problem löst genom polare ! Han kopplade ihop ar6200:an med quaden RX och då gick de att.binda med egentillverkad conmector från Ar6200 t MICRORX:en !

Nu är dock problemet att i librepilot DÅ OP ej fungerade - bråk om Firmware, i librepilot går allt väl , kalibrering, ställa lågRPM osv men när TX wizard skall kalibrera TX:en med cc3dkortet (spakeörelser efter insrruktion på skärm) så händer ingenting på datorn när vi rör spakar /switchar , Ingen kanal och den fungerade innan cc3dboard-FW-updaten, ville ställa ett maximalt stabiliserat läge för fpvflygning

Och vi testar servo i ar6200:an men svårt i quaden rx!
(Kan flyga quad LOS bra men FPV är lite svårare)
Hursomhelst är detta nu problemet! !!
Mvh och tack för hjälp !

Killenheladagen
2016-02-07, 09:47
Nu har vi löst detta problem också! Dock har jag nu svårt att ställa in ett 'ultrastabiliserat' flygläge men sitter och försöker lära mig ...!

Killenheladagen
2016-02-08, 09:34
Bumpar! .

Nu flyger quaden verkar det som men nu till ett til stort problem.

Hade ju svårt att binda satelliten m ar6200 spektrum dsm2 men lyckades till sist.
Jag kan dock inte binda själva 6200:an separat (använder bara satteliten) ej heller en dsm2 lemonrx kan jag binda? Vad gör jag för fel?

Sätter el från esc eller separat 4.8-nimh m bindplugg i, startar sändare m trainer inhållen - den piper och det står "bind" men den binder aldrig! Har haft servo i samtidigt en del gångerna för att se att den verkligen inte binder.
Dock bör den ju kunna det då det gick att binda ar6200 och satteliten m samma TX (spektrum DX6I dsm2)
Snälla hjälp har ett plan som står på marken för jag ej kan binda det m spektrumradion!!!!!

Ralle
2016-02-08, 11:20
Kan ha fel men måste inte satten vara med när du binder ar6100,samt ha den I kopplad för att sedan fungera? Har för mig att det bara går att köra satten utan mottagare och inte tvärtom, prova att gå några meter ifrån när du binder.

Killenheladagen
2016-02-08, 14:26
Kan ha fel men måste inte satten vara med när du binder ar6100,samt ha den I kopplad för att sedan fungera? Har för mig att det bara går att köra satten utan mottagare och inte tvärtom, prova att gå några meter ifrån när du binder.
Nu fick jag LEMONRX bunden så problem återigen löst, vet ej var för det fungerade detta försök? Jaja servon rör sig och motorn går så easytrainern lever igen :)
Fick flaperons fungera på dx6an och allt annat jag ville ha också , nätt och jämnt :(

KristofferR
2016-02-08, 15:12
Nu fick jag LEMONRX bunden så problem återigen löst, vet ej var för det fungerade detta försök? Jaja servon rör sig och motorn går så easytrainern lever igen :)
Fick flaperons fungera på dx6an och allt annat jag ville ha också , nätt och jämnt :(

Skönt att den binder!

Jag fick tipset att ha sändaren och mottagaren en bit ifrån varandra - tror jag hade armarna utsträckta ungefär, 1,5 m kanske. Jag har en vid-sidan-om-setup när jag gör bindande med en strömbrytare mm så det blir lite smidigare med av/på mm.

Lemon-arna band alltid direkt men min Blade heli krävde typ fullmåne, salt i en ring och gärna en shaman som läste besvärjelser under tiden. :concern: ;)

Killenheladagen
2016-02-09, 06:54
Skönt att den binder!

Jag fick tipset att ha sändaren och mottagaren en bit ifrån varandra - tror jag hade armarna utsträckta ungefär, 1,5 m kanske. Jag har en vid-sidan-om-setup när jag gör bindande med en strömbrytare mm så det blir lite smidigare med av/på mm.

Lemon-arna band alltid direkt men min Blade heli krävde typ fullmåne, salt i en ring och gärna en shaman som läste besvärjelser under tiden. :concern: ;)
Hahaha! Ja så känns ar6200 att binda - mystiska ritualer och schamaner, resor till Peru och ayahuasca. ..då kan du binda den.

Det jag ej har förståelse för är att ar6200 och dess satellit, såldes det som ett paket vanligtvis? Båda enheterna är ju en "RX" vad jag förstår? Varför kan man inte använda ar6200:an separat ? !eller kan man?
Nu fick jag den där lemonrx billigt och bra och fungerar väl så det gör inget längre at ar6200:an ligger men Frågan är; är det möjligt att använda den utan satteliten ?

Tacka vet jag futaba, tryck en knapp på rx och slå på TX - klart.
Som jag misstänkte om spektrum är det inte så jäkla genomtänkt eller kvalitetstänk, tänker nog sätta på en futaba RX på 250-fpv-quaden ändå bara för att få använda rätt TX.

Så kan spektrumradion och easytrainern jobba ihop...ensamma. som låneflyg.
Mvh Gustaf

Ralle
2016-02-09, 08:42
Ar6200 och ar6210, samma mottagare fast med dsmx och dsmx, de såldes/säljs som en enhet med sattelit, sattelites tänkta funktion är väl att utöka mottagningen då man kan sätta den lite varstans, tror det är så att den stora mottagaren inte klarar sig utan sattelites, fördelen med spektrum och dess satelliter är väl som störst när du kör FBL gyro i helikopter, då du kör in alla servo kablar ect i gyrot, sen sätter du bara en till två sattelites i gyrot, på så vis slipper du en "extra" mottagare mellan servon och gyro, lite samma som futaba sbus,

Ted_B
2016-02-09, 09:03
Det står inget i manualen om att 6200 behöver en satellit, ar9000 däremot måste ha satellit för att fungera.
Du har köpt begagnat så du vet ju inte vad grejerna varit med om , kanske är mottagaren trasig, eller så är det en kopia som inte funkar så bra. Spektrum har problem med att speciellt deras dsm-mottagare har blivit kopierade och säljs billigt på bla ebay, de funkar väldigt dåligt, kopiorna alltså.

KristofferR
2016-02-09, 11:11
Just det, det förekommer väldigt många 6100 kopior! Det var väl som mest aktuellt för ca 4-5 år sedan när man läser på de utrikiska forumen. Har sett dem förut säljas på Tradera, Blocket mm, typiskt köpta i något bulkpack från exvis AliExpress.

Det är enkelt att identifiera om man vet vad man skall titta på:

"O:et" i THRO är rundare, Spektrum ser ut som THR0 (nolla). Sen är Spektrum-logotypen lite "kladdigare" på kopian.

Se bilden nedan från RC-groups. Original till vänster, kopia till höger:

57002


Skönt att LemonRX:en fungerar iaf. :) Den fick bara en flygning hos mig!
https://www.youtube.com/watch?v=yr1vp7JuU1U




EDIT: Tyvärr hittar jag ingen bra bild på 6200 men den kopieras/kopierades också friskt. Liksom Dx6i men någon sådan har jag aldrig sett.

Killenheladagen
2016-02-09, 11:49
Det står inget i manualen om att 6200 behöver en satellit, ar9000 däremot måste ha satellit för att fungera.
Du har köpt begagnat så du vet ju inte vad grejerna varit med om , kanske är mottagaren trasig, eller så är det en kopia som inte funkar så bra. Spektrum har problem med att speciellt deras dsm-mottagare har blivit kopierade och säljs billigt på bla ebay, de funkar väldigt dåligt, kopiorna alltså.
Jag band den med sateliten (med tanke att bara sateliten skulle användas som RX och stoppa in ar6200 i EZtrainern så bevisligen kan den binda sateliten iaf för det lyckades och jag vågar nu förstås inte försöka binda om den m sateliten i risk att tappa bindningen till det modelminnet .
Nu behövs inte den ar6200 längre då nån vänlighet härifrån skickade en lemonrx dsm2 som fungerar väl!

Men jag vill ändå kunna binda ar6200:an för framtida kärra. .. (om inte allt m spektrum ryker i soporna ,,,:)

Killenheladagen
2016-02-11, 08:37
Tack Kristoffer!! Jag har läst om kopiorna men det verkar tydligen enligt folks tolkningar att MIN ar6200 är äkta spektrum som om det vore något att jubla över:)

Varför inte kopiera uteslutande märkesgrejer som retailmaarknaden? Vem vill köpa en kia-klocka-kopia? Nej kopiera futaba istället:)

Vet nån om några rx kopior som fungerar väl till futaba s-fhss? 6+ch helst 8!
Mvh Gustaf

Ralle
2016-02-11, 09:29
Tack Kristoffer!! Jag har läst om kopiorna men det verkar tydligen enligt folks tolkningar att MIN ar6200 är äkta spektrum som om det vore något att jubla över:)

Varför inte kopiera uteslutande märkesgrejer som retailmaarknaden? Vem vill köpa en kia-klocka-kopia? Nej kopiera futaba istället:)

Vet nån om några rx kopior som fungerar väl till futaba s-fhss? 6+ch helst 8!
Mvh Gustaf

Tror nog du fått spektrum lite om bakfoten, det är verkligen inga skit grejer eller någon Kina kopia på någon Kina kopia, sen är ju dx6i en billig instegs modell, och får ju också bedömas därefter, du vet ju inte heller om din mottagare är kass?
Jag har kört spektrum i många år, olika sändare och mottagare, aldrig haft problem.
Futabas t6 var väl inte direkt någon het modell heller?
Sen att de har olika sätt att "binda" kan väl kanske ha lite med patent att göra
Men har du en bra Futaba sändare tycker jag ju helt klart att du ska behålla den å köra allt med den istället, blir ju mycket enklare så :)