handdator

Visa fullständig version : Bind problem hobbyzone champ och taranis



bogieboy
2016-01-30, 19:29
Jag har köpt en orangeRX DSMX/DSM2 modul till min taranis men när jag binder den funkar höjd och sidroder men gasen är väck. Någon som vet vad som kan vara fel.

Det funkar med original. Jag har även en parkzone T-28 trojan som funkar med både taranisen och champens orginalradio.

bogieboy
2016-01-30, 19:37
Här är lite bilder på grejerna.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/3a2214bd8d4b8f9c6514024a14d1473b.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/8854383dc40ded0132f3c7bb32fad3d0.jpg

Eugen
2016-01-30, 19:43
Prova att reversera gasen, är nog inget fel med bindningen, då höjd /sida fungerar

bogieboy
2016-01-30, 20:08
Jag ska testa återkommer med resultat ;-)

Jorgen
2016-01-30, 23:24
En av killarna på den senaste inomhusflygningen hade ett liknande problem med en DX6i och en gammal DSM2 Corsair. Säljaren hade sagt att den var trasig men den hade fungerat när han kom hem med den.

Alla roder fungerade efter bind men det krävdes några bind försök för att få igång motorn.Den band ibland och efter batteribyte så hade den tappat bindningen. Den verkade fungera problemfritt med min DX18 (gen1) men jag vet inte om den tappade bindningen vid batteribyte.

När min första Nano CPX hade gått i backen ett hundratal gånger så började den också behöva bindas om efter varje batteribyte.

Någon tipsade om att hålla vänster roder efter att radion gått in i bind läge, det verkade faktiskt hjälpa på min trasiga Nano CPX när den hade fått gå i backen några gånger till. Kan vara värt att prova.

Prova också att trimma ner gasen lite. Gissar mest här...

bogieboy
2016-01-31, 10:36
Nopp får det inte att funka. Funkar fortfarande felfritt med original radion. :-(

McRegor
2016-01-31, 10:48
Kan ju också vara Orange-modulen som spökar. Provade också en sån i min Taranis men återgick till en original Spektrum DSM2-modul eftersom Orange-modulen inte klarade av att hoppa mellan mottagare med DSMX resp DSM2 utan att behöva binda om däremellan vilket är en aning bökigt - speciellt när sändaren sitter i ett sändarbord. Har du modulen inställd på rätt protokoll vid bindningen ?
Roger

UPJ
2016-01-31, 12:50
På min modul, köpt för ett par år sedan, kan man växla mellan de olika bindningmodes genom att trycka tre snabba klick på bindningsknappen. Ett blink , två blink och tre blink. Tror det betyder Auto , DSM2 , DSMX.
Har ingen Eflite att prova med.

//Uffe

pernstig
2016-01-31, 13:31
Nopp får det inte att funka. Funkar fortfarande felfritt med original radion. :-(

Borde väl inte vara fel på bindproceduren om Ail och Elev fungerar. Du ska ha Spektrums kanalordning ut från sändaren, Thr, Ail, Ele, Rud. Lätt att upptäcka sådant om man har en "vanlig" mottagare med ett servo i varje uttag men kanske inte uppenbart om man till exempel kör CPPM.

McRegor
2016-01-31, 15:00
Har också den modul som Uffe nämner men det är den som strular när man har mottagare som ömsom kör DSM2 och ömsom DSMX. Men vill minnas att jag fick den att fungera med en Nano QX men är inte 100 % säker.
Kanalordningen är ju viktig som pernstig påpekar.
Orange har numera också en modul med DIP-switchar där man kan låsa protokollet till t ex DSM2 vilken möjligen kan fungera bättre men den har jag inte testat utan kör istället med min original Spektrum-modul - en Futaba-modul men har konverteringskort för att fungera i JR-platsen i Taranisen. Då måste man dock vara lite uppmärksam på kanalordningen eftersom modulen i sig switchar denna eftersom Futaba och Spektrum inte har samma - men Taranisen är ju flexibel därvidlag.
Roger

bogieboy
2016-02-01, 22:25
Hittade detta på rcgroups.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?p=33800594

Men löste problemet på ett annat vis.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160201/4c45d0fc7b6e0ee21430bf8b01aec334.jpg
Bytte med en kompis och denna gick det bra att binda. ;-)