handdator

Visa fullständig version : Elektriskt landställ till DC-3



JR4ever
2016-02-01, 11:27
Jag letar efter eldrivna "tryckluftcylindrar" till min Top-Flight DC3 i skala 1:14. I stället för att använda tryckluftdrivna cylindrar till landstället letar jag efter elektriska dito. Alltså med en eldriven cylinder med en elmotor. Har letat men inte hittat några på nätet som skulle kunna passa.
Någon här som kan tipsa om detta?

bokis
2016-02-01, 11:46
Det kan finnas men det blir lite "trial and error" misstänker jag..Vad har du för ställ som ska konverteras?Om det är Robarts så är det actuatorn om man kallar den för det som ska vara kortslagig vilket inte är helt lätt..det finns en tråd om det på RCGROUPS ,kan vara läge att kontakta killen om vad han har använt? Dock,Robarts dc3 ställ funkar bra med luft..

Daniel Ahlin
2016-02-01, 14:44
Duger inte ett vanligt servo? Har sett den lösningen för just topflites DC-3 tillsammans med robart ställen. Finns någonstans på tuben. Tyvärr är jag just nu i ett land där internet är starkt begränsat så jag kan inte leta efter länken.

Ålänning
2016-02-01, 18:54
Jag har också en TF DC-3 med Robarts luftställ som väntar på byggbord. Har också funderat på elektriskt, men funderat på om det är värt vikten VS luft (om man får luft tätt och funkar bra). Jag googlade förut och hittade några som byggt med actuators som Bokis nämnde, men ännu vanligare var vanliga kraftigare servon.

Servon:
https://www.youtube.com/watch?v=Q5GKgvPXbYs
https://www.youtube.com/watch?v=96NfD9B53rc
https://www.youtube.com/watch?v=8fNq3anq2LI

Matsa
2016-02-01, 19:05
Som Bokis säger så fungerar Robarts luftgrejjer kalasbra.
På de 5 bensinmodellerna jag haft det på har det inte
varit några problem.

Matsa...

mogge
2016-02-02, 00:37
Vill man ha nåt enkelt så kan man ju för 34 USD köpa ett par ställ till B-17 1875mm. hos H-K. El ställ som funkar alldeles utmärkt och är lätt att modda till en Dc-3. Finns som reservdel.
/M

Daniel Ahlin
2016-02-02, 00:49
56858B17 stället hos HK ser ut som ett vanligt konventionellt elställ. DC-3 har ett ställ som viker sig där hjulet går i en linjär rörelse istället för en cirkulär.

JR4ever
2016-02-02, 01:44
Det kan finnas men det blir lite "trial and error" misstänker jag..Vad har du för ställ som ska konverteras?Om det är Robarts så är det actuatorn om man kallar den för det som ska vara kortslagig vilket inte är helt lätt..det finns en tråd om det på RCGROUPS ,kan vara läge att kontakta killen om vad han har använt? Dock,Robarts dc3 ställ funkar bra med luft..

Hej,
Jo jag har redan Robarts tryckluftställ till min TF DC3. Men hela grejen är att det skulle vara käckt om man kunde hitta elmotordrivna "actuators" till ställen så slipper man att dra tryckluftslangar och trycktank m.m. till vingen och landställen. Skulle ju vara smart om man bara kunde dra några kablar till ställen istället.
Dom som finns på H-K vet man ju inte måtten på så då blir det ju "blindköp" att handla dessa.
Det finns några hos Robart att handla men där finns heller inga mått att utgå ifrån.

JR4ever
2016-02-02, 02:12
Jag har också en TF DC-3 med Robarts luftställ som väntar på byggbord. Har också funderat på elektriskt, men funderat på om det är värt vikten VS luft (om man får luft tätt och funkar bra). Jag googlade förut och hittade några som byggt med actuators som Bokis nämnde, men ännu vanligare var vanliga kraftigare servon.

Servon:
https://www.youtube.com/watch?v=Q5GKgvPXbYs
https://www.youtube.com/watch?v=96NfD9B53rc
https://www.youtube.com/watch?v=8fNq3anq2LI


Snygg konstruktion!

Men i mitt fall är vingen redan klädd och lackad så jag vill undvika att sprätta upp den och montera servon så därför är jag
ute efter elektriska "actuators" eller elcylindrrar istället.

bokis
2016-02-02, 10:16
Utan att veta med 100 % säkerhet så tror jag det blir knepigt,kan funka med actuators som finns för ställ-luckor till en del el-ställ (kan bli dyrt samt att man får hoppas lite på turen)men jag tycker du kan prova att köra dem med luft,ett par robartslangar gör ingen större skillnad och sen en Jet-tronicventil istället för något servodrivet så blir det mumma..
Jag har gått över till el på det mesta men det beror mest på att orken i luftställ på de större kärrorna är sisådär med luft ibland men just dessa ställ är problemfria tycker jag..

JR4ever
2016-02-02, 11:04
Jo det får väl bli så med luft i stället. Utrymme i kroppen finns det gott om så en lufttank och lite slangar är egentligen inga problem. Sen en Jet-tronic ventil löser resten av problemet. Tack för svaret!

rocketeer
2016-02-02, 15:36
Jag har byggt om Robart ställ till en Top-Flite Cessna 310 med elektriska "aktuators" från http://www.lado-tech.net/en/. Det var några år sedan, vet inte om dom fortfarande har lösa aktuators.
Men har inte Robart numera electric conversion kits?.

Ålänning
2016-02-02, 18:56
Jag mailade förut och frågade Top Flite om det fanns elektriska men nix, det fanns inte. Men någon hade sagt att de hade planer på fixa elektriska (eller om det var konvertertingskitkomplement till Robarts) till november 2014, men det rann väl ut i sanden.
JR4ever... vars är bilderna? =)

JR4ever
2016-02-03, 00:22
Jag mailade förut och frågade Top Flite om det fanns elektriska men nix, det fanns inte. Men någon hade sagt att de hade planer på fixa elektriska (eller om det var konvertertingskitkomplement till Robarts) till november 2014, men det rann väl ut i sanden.
JR4ever... vars är bilderna? =)

Bilder kommer när jag börjar meka ihop landställen till DC3'an! Don't worry, vingen ligger nu i vinter-ide hos en kompis.
Återkommer när det blir dags!