handdator

Visa fullständig version : Bortflugen quad drönare Kortedala GöteborgGuruX
2016-02-03, 16:52
Drönare Quad bortflugen Kvibergs Kyrkogård Kortedala Göteborg.

Var ute och flög idag för första gången på ett tag. Hade väntat ett tag på lite delar från Kina. Glad i hågen gick jag till mitt vanliga ställe, den tomma delen av Kvibergs kyrkogård.
Jag hade passat på att uppgradera till nyaste Betaflight, och naturligtvis glömt att ställa in failsafen. Så när det var dags att landa första batteriet flög jag dåligt och tappade kontakten med quadden. Hade fortfarande FPV-signal, men kunde inte styra. Ett litet tag stod den stilla, sedan såg jag hur bilden började snurra, det blev väldigt mycket himmel och sedan var den borta.

Har en buzzer på den, men det är en såndär dum sak utan batteri och jag gissar att accen hoppade ur vid krachen.

Om någon känner för att komma förbi och göra lite överflygningar skulle jag bli himla glad. Det står en 3D-skrivare här hemma, så jag printar gärna saker som behövs som tack för hjälpen.

Drönaren i fråga är en Eachine Racer 250. Den ser ut såhär:
56905
Min är dock lite modifierad. Inga lampor fram. Gröna 6030-proppar fram och svarta likadana bak. Armarna fram är vita istället för svarta.

Jag tror att den har landat någonstans inom detta område. Det röda krysset visar vart jag stod.
56906
56907

Om ni tycker att översta raden ser lite rolig ut, så är det bara för att det eventuellt ska se lite bättre ut i sökmotor om någon har hittat den och googlar.

Fluf
2016-02-03, 18:16
Attans

Har inget kameraskepp som är lämpligt för det, men petar på några bekanta som har fordon man kan flyga SAR med :)

Jag flög bort ett litet flygplan i skogen ovanför Kvibergs fotbollsplaner, satte upp lite lappar med "bortfluget flygplan", ett par dagar senare ringde en kille som hade hittat den längst upp i ett träd.

Kanske lappar lokalt kan hjälpa med, kanske nån finders fee? Finns en del skogsmullar häromkring som gärna går och skrotar för skoj skull. Worst case så hittar någon den och tar den, men å andra sidan så hade du antagligen ändå inte hittat den själv?

TheFamousDrone
2016-02-14, 19:51
https://www.youtube.com/watch?v=VhHloDiTtZA&feature=youtu.be

KristofferR
2016-02-16, 17:56
Jag skulle ut och "skogsvandra" idag och började vid Kviberg där jag brukade flyga och cykla mtb då jag bodde i stan så jag tog även ett varv i det rödmarkerade området, chansen finns ju ändå även om den är liten. Jag tittade även lite i träden. Dock ingen framgång.

Det fanns gott om stigar och mycket människa+hundspår i nysnön så jag tror också på lappar som en strategi.

GPS-logg: https://www.strava.com/activities/494752792

GuruX
2016-02-17, 00:14
Jag tackar så hjärtans mycket för hjälpen TheFamousDrone och KristofferR!

Vilka fina bilder TheFamousDrone! Är det en Phantom 3 Pro? Kikade igenom några gånger, men det är ju knepigt, speciellt med all snö.

Tack också för GPS-loggen KristofferR. Jag lägger ihop den med mina egna loggar, så vet jag vilka områden som är avsökta.

Nu får jag kanske vänta lite på att snön smälter. Men en vacker dag kommer den säkert fram, med min egen eller andras hjälp.

AM
2016-07-14, 17:41
Om Partille ligger inom rimligt avstånd har jag kontakt med upphittaren av en quad han hittade i skogen vid Partille...

Fluf
2016-07-14, 19:13
Om Partille ligger inom rimligt avstånd har jag kontakt med upphittaren av en quad han hittade i skogen vid Partille...
Partille är några kilometer från Kortedala så absolut en möjlighet :)

The Flyer
2016-07-20, 14:32
Varför sätter du inte in en vanlig liten mobil GPS tracker i kvadden? Jag har satt en i min för ett par hundra spänn som väger ca 50 gr. Händer det något att kvadden flyger i väg okontrollerat och till sist störtar så ringer jag bara upp GPS trackern från mobilen och får koordinaterna var den befinner tillbakaskickade ögonblickligen som ett SMS. Sen är det bara att åka och hämta den.