handdator

Visa fullständig version : Ålleberg Kristi himmelsfärdshelgenuffe_46
2016-04-12, 16:49
Jag skall åka ner till Mösseberg under Kristi himmelsfärdshelgen på en hundgrej. Har planer på att ta ett segelplan och prova Ållebergs hanget, någon mer som tänkte flyga där den helgen ?

MagnusStrömqvist
2016-04-13, 14:01
Hej Uffe, av intresse, var brukar man stå och flyga hang där? Jag har aldrig varit där, men har hangkärra och nyfiken på att prova då jag har vägarna förbi där då och då i jobbet. Var kör man lättast upp osv?

Kenneth E
2016-04-13, 14:11
Att köra till restaurangen är väl lättast, och flyga från rampen, dvs om det blåser i den riktningen.

GliderKing
2016-04-16, 06:36
Hej mina Herrar!

Kul att Ni tänker besöka Ålleberg framgent....enklast att ta sig upp till Å-berg är ifrån riks.47. Det är skyltat bl.a till restaurangen och där finns det en större P-plats. Det finns 2 bra hang att flyga på, bl.a Ost och Väst hanget. Bäst är Västhanget. Numera så är rampen ned monterad och ett hinder mindre!

Är det flygväder när Ni kommer så får Ni räkna med att det blir ett gäng skärmflygare där också. Men prata med dom så är det inga problem att samsas om platsen på backen eller i luften. Det är bra o. hyggliga piloter.

Själv så kommer jag inte kunna deltaga då jag är i stugan denna helg. Hade varit kul annars att få träffa nya piloter.

Nu kommande måndag, 18 April, åker vi ett gäng (ÅMFK) till Skåne; Hammarsbackar /Kåseberga mm för en veckas kust hängflygning. Så har Ni vägarna förbi Ystad med omnejd så är Ni välkomna att ansluta. Vi blir ca 12-15 pers.

uffe_46
2016-04-16, 07:47
Tack för väg beskrivning, har aldrig flugit där, men flugit mycket på Hammarbackar och Kåseberga på 80talet, på tal om Hammarsbackar, kan man fortfarande åka med bil upp där ?

Thomas
2016-04-16, 08:51
Tyvärr har militären stängt vägen upp till Hammars Backar p.g.a. för mycket buskörning.
Man får parkera nere i byn Hammar och promenera upp till hanget.
Alternativet är att köra till Kåseberga, men där är det också parkering i byn som gäller, sen blir det en fotvandring upp till Ales Stenar.

uffe_46
2016-04-16, 09:23
Tyvärr har militären stängt vägen upp till Hammars Backar p.g.a. för mycket buskörning.
Man får parkera nere i byn Hammar och promenera upp till hanget.
Alternativet är att köra till Kåseberga, men där är det också parkering i byn som gäller, sen blir det en fotvandring upp till Ales Stenar.

Tack för svar, då vet jag, upp till Ales stenar har man kantat många gånger, första flygningarna blir lite skakiga, innan pulsen har lagt sig och mjölksyran försvunnit :icon_lol:

teamfj
2016-04-17, 11:13
För många år sedan flög jag på det västra sk "Danska Hanget" som ligger lite å t sidan men har ganska bra landningsytor.
Frågade bonden om det var ok att gå igenom hagen för att nå hanget till fots.
Vid västlig vind har man ganska bra lyft :). Kan rekommendera om det fortfarande är tillåtet.

GliderKing
2016-04-17, 11:29
Hej Jörgen!

jodå det går fortfarande att flyga vid "Danska hanget", bäst är vid SV-vind.....har dessvärre växt upp en hel del ene buskar mm o. så går korna där sommartid. Bökigt att ta sig upp (red.kom. Latmasken kommer fram!) om man vill ha med sig flera seglare. Därför föredrar vi Väst hanget.

Är det ren Sydlig vind så flyger vi vid "Vartofta" kullen....ligger vid bergets sydspets mot det synliga vindkraftverket. Sanmma här, man parkerar bilen vid asfalts vägen o. knallar ca 500m o. uppför kullen. Kan gå hästar i hagen samt så har det även där börjat växa upp flera träd mm.

//Rolf

bleker
2016-04-17, 12:44
http://www.scalevintageglider.n.nu/
kommer att gå av stapeln fredagen 6/5-16, så montera en koppling i nosen och var med att bli uppbogserad.