handdator

Visa fullständig version : Finns det skydd för driv-accen?Glattnos
2016-04-25, 08:43
Jag ser aldrig att någon har skydd på sina LiPo-accar när dom flyger racequad. Jag har problem med att mina accar skadas och tänkte nu skydda dom på något sätt med något stötdämpande material. Jag har förstört 3 st accar under de knappt 2 månader som jag flugit racequad. Det är den svagaste punkten just nu eftersom allt annat håller.
Optimalt är förmodligen att ha accen inuti ramen men det är inte ett alternativ för tillfället.

Finns det något liknande "hardcase" eller stötdämpande "strumpa" som är avsedda för LiPo-accar?

streber76
2016-04-25, 10:30
Märkligt att de skadas - hur sitter de fast och var på maskinen? På mina maskiner är det nästan alltid hd kameran och vtx antennen som tar smällarna, batteriet sitter mellan dessa komponenter och kastas inte iväg. Tidigare hade jag problem med att just batteriet kastas iväg som ibland kan vara bra men oftast inte när banden sprack eller inte orkade hålla emot, detta ordnade sig när jag började använda starkare remmar med gummi på insidan och bättre velcro på quaden och batterierna.

Tidigare hade jag en emax "250" ram där accen satt i ramen - smällde man stort med fronten så åkte den fram o krossade styrdator så det var mindre bra lösning. Har du en sån där krieger aktig maskin där accen sitter på undersidan så är dom klart känsliga för det - dom är lämpade för ren racing men vissa av dessa modeller skyddar accarna med en bit kolfiber man spänner fast med batteriremmen.

Tror det lite hänger på hur man krashar o var man flyger - nuförtiden krashar jag inte längre så där jättekraftigt oftast - oftast är det när man försöker få lite mer hängtid som man går i marken men då oftast på rätt köl, i början så gick man ner med full fart o inverterad ibland o då hörde man smällen på långt avstånd. När jag flyger proximity så går det mycket fortare än i början med - så dessa smågrenar som man ofta inte ser blåser man bara rak igenom. Men när det gick långsammare så fastnade man o damp ner istället. Har inte flugit mycket gates men de brukar svikta mycket skadorna blir oftast bara på proppar vad jag märkt.

Glattnos
2016-04-25, 12:06
Dom sitter fast med vanlig batteri-rem uppepå och lossnar inte. Men en kolfiberplatta på batteri-remmen var ju ett ypperligt förslag! Det får bli det till att börja med :) Tackar för det!