handdator

Visa fullständig version : Hobbyking remote controlled multiswitch, koppla in led som drar för mkt ström



Norse
2016-05-16, 19:56
Hej, Tänkte koppla in en led av denna typ på mitt fpv plan:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__28509__White_16_LED_Circular_Light_Board_with_Le ad.html

Dock tål bara multiswitchen på 12v ca 0.5a per grej man kopplar in, och enligt kommentarer drar ledlampan 0,8a,

Kan man köpa något relä på 1amp och koppla via den alltså ha remote switchen att bara öppna strömmen för reläet? Någon som vet vilken jag ska beställa då jag inte sysslat med relä förut? Tack för ev svar!

mogge
2016-05-16, 20:14
Varför använda 16 ledar? Jag köpte 3W led samt en electronisk switch från H-K Lyser verkligen skarpt. Bara att koppla in på mottagaren i en extra kanal eller med Y-kabel till klaff som jag gjort.
/M

Norse
2016-05-16, 21:01
Ville ha något som lyser på bra samt är 12v vilket jag kommer köra på just denna multi switch! :)

pernstig
2016-05-16, 21:23
Kolla på Electrokit, till exempel detta:
http://www.electrokit.com/rela-g5v1dc12-1pol-vaxlande-12v.47260?filters=spolspnning.12v-109,poltal.1pol-112,strm_dc.15a-120
Man kan också använda en switchtransistor om man vill slippa ett mekaniskt relä.

freddan_6
2016-05-16, 21:42
Eller hellre än relä, tungrelä
http://www.lightinthebox.com/sv/sip-1a05-tungrela-for-elektronik-diy-4p-5-st-en-pack_p318482.html

Norse
2016-05-17, 00:08
Är det inte ett slutande relä jag ska ha? Första ni postade var ett växlande eller?
Följer det med instruktioner eller hur ska man veta vart man ska koppla + - samt var den större" strömmen o jorden ska in?
Behöver som sagt bara nåt som klarar ca 1A

freddan_6
2016-05-17, 07:01
Är det inte ett slutande relä jag ska ha? Första ni postade var ett växlande eller?
Följer det med instruktioner eller hur ska man veta vart man ska koppla + - samt var den större" strömmen o jorden ska in?
Behöver som sagt bara nåt som klarar ca 1A

Jo, tungrelä "reed relay" är slutande mellan de yttre två kontakterna om det kopplas likström 5V över de inre två.

googla "SIP-1A05 how to connect"
SIP betyder Single In line Package
1A betyder kontaktform 1A
05 betyder 5V.

freddan_6
2016-05-17, 07:14
Sök och finn. T.o.m. hobbyking har numera tungrelä
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__40044__Turnigy_TX_Controlled_Relay_Switch.html

pernstig
2016-05-18, 13:47
Är det inte ett slutande relä jag ska ha? Första ni postade var ett växlande eller?
För info: Ett växlande relä har både slutande ("NO") och brytande ("NC") funktion. I ditt fall använder man alltså bara den slutande. Hur man kopplar brukar framgå av produktens datablad som oftast finns att ladda ner.

Norse
2016-05-18, 16:38
Så jag kan egentligen ta ett 5 pin relä och så bara skita i att använda den normally open pinnen visst?

Bra med lite hjälp här har inte haft o göra med relän så mkt ännu!

pernstig
2016-05-18, 17:04
Så jag kan egentligen ta ett 5 pin relä och så bara skita i att använda den normally open pinnen visst?

Bra med lite hjälp här har inte haft o göra med relän så mkt ännu!

Kolla till exempel reläet som jag länkade till:
58449
Reläspolen ligger mellan pinnarna 2 och 9 och den drivs av din "multiswitch". Switchen du ska använda i reläet ligger mellan pinnarna 5/6 och 10 (Normally Open!)

Norse
2016-05-19, 15:07
Perfekt då får det bli ett sånt relä, Tack!