handdator

Visa fullständig version : Phoenix 1600 hangflyg vid havet på AmundönKristofferR
2016-05-25, 17:29
Jag provade ett nytt ställe, det fungerade men blir nog inget återbesök pga bökig landning. Dock en trevlig flygstund med fågel-sällskap och termik.


https://youtu.be/hXOwYh4rahA

Bj
2016-05-26, 03:02
Underbar film med en bra landning ut från möjligheterna :thumbup:

Kollade genom flera av dina filmer, bra dom oxo.......och villken skön modell Astro Viking såg ut att vara....liiiiite avis på den ja......... ;)

KristofferR
2016-05-26, 20:32
Tack så mycket för berömmet!

Vikingen är speciell! Vingen har legat i spänn i några månader då den hade blivit felskränkt, antagligen har den legat lite "tryckt" mot taket under förvaringen och jag ser fram mot att flyga den igen. Absolut rekommendation och trevlig att bygga; söker du på RCGroups hittar du mitt plan och en liten tråd med ritningar samt en del tips från andra. Jag tror nog den hade vunnit på dubbelknäckt vinge (polyhedral) men den enkla V-formen är ju rätt mycket snyggare. :)

Även en sånhär "gammal" design i balsa har ju en helt annan flygkänsla, spänstig och tydlig jämför med skumplanen även om man skulle kunna tro att den var trög. En fin dag räknar jag kallt med att den termikar bra trots prop, ställ och tjock kropp.

Jag kunde tyvärr inte använda träpropellern med min borstlösa motor, plast känns lite fel ;)

Bj
2016-05-28, 04:41
Skall nog kolla upp lite på RCGroups efter helgen, fullt upp med meeting nu lördag och söndag.

Du har helt rätt, lite äldre balsa modeller ger en helt annan känsla än dagens frigolit plan när man flyger dom. Har några goda gamla modeller själv och det är en underbar känsla att flyga dom. Vi har jo en meeting här nu i helgen i Hede och då skal jag blant annat flyga min gamla RC Viking och sen en Cub på 220 cm som är byggd av en god gammal modellbyggare helt utan ritning som också skall få komma ut och leka i helgen.......... ;)

Lite synd att du inte hittad någon träpropeller som passar, det hade liksom varit som pricken över i'et....... :D