handdator

Visa fullständig version : Spektrum DX8 vridpot.



tjolle62
2016-05-29, 02:21
Hej, som rubriken säger så gäller det aux 3 kanalen som jag gärna skulle vilja använda för att justera gyrot
på min helikopter "Trex 450 klon" för den ideen fick jag genom den första 6 kanal radion
som jag köpte
var en billig variant (CT-6) som hade en vrid pot för gyro gainen som passade mig ypperligt,
på min förra sändare som är en DX6i så kom jag fram till sist hur det där med gainen fungerade men nu
har jag ännu större problem med DX8 för det är inte en siffra som stämmer med DX6'an dom har tydligen helt bytt system för gyrot.
Är det någon som har en ide på hur jag kan använda vrid potten till gyrot ?
har provat några varianter utan framgång så alla ideer är välkommna,
(gyrot är HK's 401)

Mvh
Kjell.

Jorgen
2016-05-29, 21:00
Hej,

I den här videon så tycker jag att han går igenom alla de vanliga möjligheterna du har att styra gyrot med en DX8: https://www.youtube.com/watch?v=DIYLlSnTuTw

Jag har normalt sett ställt in tre olika gyro gains på en brytare för att kunna kompensera för olika flygförhållanden. Då du ofta har Rate gyro på halva skalan och Heading Hold gyro på andra ändan av skalan så bör du nog bara använda potentiometern för finjustering via en mix. Jag använder det inte över huvud taget, jag landar och går in i menyn istället, annars glömmer man kanske av att potentiometern skall stå i ett visst läge när man flyger en viss modell...

Här har du ett tyskt exempel på hur du kan ställa gain med potentiometern. Nu tycker jag inte att hans extrema justerområde är särskilt användbart då du genom att vrida på potentiometern kan få en oflygbar helikopter. Men du ser principen. https://www.youtube.com/watch?v=82JgI1WybeE

Jörgen

tjolle62
2016-05-30, 23:26
Hej Jörgen och ett stort TACK för ditt svar !
att ha gainen på vriden är bara en ide som jag har för att för mig är det mycket enklare att få fram ett bra värde för gyrot
för sedan så går jag in i inställningarna och ge ett fast värde.

Kjell.

tjolle62
2016-05-31, 14:05
Blev betydligt enklare med en 8 kan Rx med Aux3 port så problemet är löst.