handdator

Visa fullständig version : Sbus eller inte sbus



uffe_46
2016-07-11, 07:25
Hej
Jag har beställt en Jumper 218 Pro från http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__82905__Jumper_218_Pro_Racing_Drone_ARF_.html från HK

I manualen står det att den skall klara sbus http://www.infinity-hobby.com/download/jum218pro-en.pdf, men enligt en video av en kille som verkar veta vad han talar om , säger att det inte finns stöd för sbus https://www.youtube.com/watch?v=wjea7GH8Tkg

Någon som har testat denna med sbus ????+

Fluf
2016-07-11, 07:33
Naze32 har stöd för Sbus, men lite beroende på version kan du behöva en inverter eller inte på signalen. Jag kör en inverterad Sbus på den Naze32 som sitter på min RCExplorer Tricopter.

uffe_46
2016-07-11, 07:57
Men jag känner inte igen pinouten från en Naze 32, så här ser deras "naze" ut http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/85756721X291710X43.jpg

Hoppsan_84
2016-07-11, 09:05
Jag skulle köra S-bus alla dagar i veckan. Ang. inverter så beror det på mottagaren också.

Killenheladagen
2016-08-05, 06:47
Men jag känner inte igen pinouten från en Naze 32, så här ser deras "naze" ut http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/85756721X291710X43.jpg
Nej jag tycker den ser konstig ut också, men t o m cc3d stöder sbusprotokoll så visst bör det fungera, om det är kopia på acro/full vet jag ej,inte om det är rev5 eller rev6 heller men du kommer säkerligen behöva "frsky sbus to cppm"sladd eller en signalinverterare, om du ej vill köpa båda bör du undersöka saken mer noggrant!!
Lycka till!
Mvh Gustaf

Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

uffe_46
2016-08-05, 07:55
om du ej vill köpa båda bör du undersöka saken mer noggrant!!
Lycka till!
Mvh Gustaf

Skickat från min SM-T211 via Tapatalk


Det är precis det jag försökte att göra, men har inte lyckats, så det blev en D4Rii i den med ppm, det funkar bra nog till mig ;)

Killenheladagen
2016-08-06, 06:22
OK! Bra uffe, Huvudsaken är ju att du har kontroll iaf, vet någon hur det är med latency och PPM vs SBUS? och vad händer med nämnda latency om man kör sbus to cppm- konverterare.
Mvh Gustaf

Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

uffe_46
2016-08-06, 07:11
https://oscarliang.com/ppm-sbus-d4r-ii-x4r-sb/

Killenheladagen
2016-08-06, 18:51
https://oscarliang.com/ppm-sbus-d4r-ii-x4r-sb/
Intressant men gör egentligen min fråga mer relevant då den ej togs upp, artikeln beskriver att en sbusinverter ger en latency som är försumbar men inget om "sbus till cppm" min Rx skickar ju en Sbussignal baserad på min TX:s output, dock innan den når Nazen wå blir den ju en cppmsignal, så frågan kvarstår, har jag responstid på 80 eller 10-20ms? Mao kör jag sbus egentligen?

Vill gärna veta svaret på detta, tror även det är relevant för många!!

Mvh Gustaf

Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

Killenheladagen
2016-08-08, 07:04
Nu har jag gjort efterforskningar och det råder väldigt mycket delade meningar kring detta!!

Det jag fått fram är
-Ppm/cppm/pwm kör latency på upptill 80ms (m rc smoothing dubbla)

-Sbus har en latency på 9ms-18ms (m rc smoothing)

Och angående frågan, När vi använder en sbus to cppm sladd till en FC, vad är latencyn då? Hittade många svar, ett var " Den sladden lägger till 3ms!" , det kan jag leva med.

Många byter sina frskyRX till modeller m sbus för latencyn i de analoga signalerna och de som använder den här sladden gör ju detta byte helt i onödan om det är så de får samma latency som med en vanlig PPM-koppling!

Skulle verkligen vilja veta helt säkert från nån som vet detta då det verkar råda förvirring kring detta!

(Min blackouthexa som nu är provhovrad kör denna cppmsladd med sbusprotokoll, det "känns" väldigt precist och digitalt men det är snarare futaban som är så jäkla exakt i sina gimblals, vill veta min latency på setupen!!.)

Skickat från min SM-T211 via Tapatalk