handdator

Visa fullständig version : Dåligt med kraft i Eflite 480 motor - Radian Pro



waqr
2016-07-16, 08:09
Hej!

Kompisen och jag köpte varsin Radian Pro och vi är supernöjda med dom. Dock har han typ dubbla kraften i sin motor. Har inga missljud eller liknande i min motor men kraften finns som sagt inte där. Vi kör båda med samma motor och ESC (Eflite 480 motor och Eflite 30A ESC)

Nån som kan ge tips om vad det kan vara?

uffe_46
2016-07-16, 08:35
Kalibrerat ESC ??? enkelt att göra sändare full gas anslut batteri när det kvittrat färdigt i ESC gas till tomgång kvitter igen från ESC, klart. Ta av propellern för säkerhets skull

waqr
2016-07-16, 09:42
Tack!

Som jag förstår så går det inte att kalibrera trotteln på detta ESC. Har gjort precis som du beskriver på massor av andra fartreglage men på detta funkar det inte. Står inte heller nåt i manualen om trottelkalibrering.

uffe_46
2016-07-16, 09:56
Prova med din kompis ack, ESC, propeller, ta en ska i taget, hjälper inte det så kan du vara ganska säker på att det motorn som spökar

uffe_46
2016-07-16, 10:00
En sådan här är till stor hjälp vid felsökning

http://www.banggood.com/SKYRC-RC-MultiFunction-Watt-Meter-Model-WM-010-Straight-Cutting-p-908715.html

waqr
2016-07-16, 12:54
Kan man mäta något med en vanlig voltmätare som kan vara till hjälp vid felsökningen?

freddan_6
2016-07-16, 19:29
Kan man mäta något med en vanlig voltmätare som kan vara till hjälp vid felsökningen?
Med voltmeter mäter du volt, det säger bara om batteriet är laddat eller ej

Skickat från min FrSky Taranis med tapatalk

McRegor
2016-07-16, 20:26
Jag har i alla fall ändrat till broms på fartreglaget i en E-flite/Parkzone-kärra så nog borde det gå att kalibrera också.
Har dock aldrig behövts för mig.
Manual - http://www.e-fliterc.com/ProdInfo/Files/EFL30AProBrushlessESCInstSheet.pdf
Roger

waqr
2016-07-16, 22:31
Jo fast det står inget om kalibrering i manualen....

McRegor
2016-07-17, 09:05
Har du testat "Menu 4" ? Det är ju faktiskt en form av kalibrering/anpassning till din sändare.
Roger

uffe_46
2016-07-17, 09:34
Är det en BNF modell, i så fall vilken sändare använder du ?

McRegor
2016-07-17, 09:48
Jag har flera Parkzone PNP-kärror (och nån BNF) och har inte upplevt några kalibreringsproblem med deras Esc. Kör Futaba 10C resp FrSky Taranis och i förekommande fall (BNF) med Spektrum resp Orange sändarmodul. Har även nämnda motor och Esc i nån av kärrorna. Men lite mera uppgifter skulle inte skada och som Uffe efterlyser... Ju bättre underlag - desto enklare att ge råd och tips.
Roger

waqr
2016-07-19, 09:52
Tack för svaren. Kör med en Futaba T8J och haf haft mängder med elmodeller och har aldrig haft nåt problem med kalibreringen.

Normalt gör man ju alltid en trottelkalibrering men den funktionen verkar ju inte finnas på detta ESC.

Meny 4 har jag testat men blev ingen skillnad.