handdator

Visa fullständig version : Kan jag göra såhärJas
2016-09-15, 07:09
Jag skall inom kort bygga en lite 250 quad, jag vill inte använda ngn pcb utan vill löda allt om möjligt, kan jag löda ihop alla motorsladdar till fartreglagen till ett enda paket, självklart kommer reglagen vara kopplade separat till FC via servokablarna?

/JaS

streber76
2016-09-15, 07:48
Jo det går. Det e svårare o brukar bli mindre snyggt.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ålänning
2016-09-15, 20:23
Så har jag tänkt göra på nästa 2xx-quad. Varför ha en PDB liksom...
Skalar ena kabeln lite mer, löder dit de andra kablarna, krympslang på.

Ted_B
2016-09-15, 22:29
Så gjorde jag på min första quad. Den jag byggde ihop i helgen använde jag en pdb till, det blir så mycket snyggare bygge med mindre kabel.

Killenheladagen
2016-09-16, 07:05
Jag förstår inte riktigt vinningen av detta? Är det vikten och platsen för PDBn du vill banta för jag tror denna lösning blir större och klumpigare, det är ju inte servokabel som skall lödas direkt utan rejälta don som måste bli perfekt lödda, allt annat än perfekt kommer resultera i katastrof förutspår jag.... glöm ej att kolfiber är strömledande också när du testar för en lödd kortslutning är ej att leka med och går det in där är du kokt!
Hej, blir ni inte oroliga att strömförsörjningen skall bli olika för de olika ESC:erna och ev strömspikar om t ex en lödning inte är 100% eller att ESCn med kortast pluskabel suger mest ström vilket bör ge PIDloopen nåt att bita i=)?

? Nu när det finns så otroligt fina billiga PDBplattor med inbyggda regulatorer och LCfilter ihop med OSD, dessutom USB- programmerbar från PC, blir så otroligt cleana installationer med dessa och de kostar ju knappt 200 och passar ovanopå naze-storlekboards!

lycka till hur du än gör! lägg gärna upp bilder!
mvh Gustaf

Fluf
2016-09-16, 12:56
Mina första multikoptrar i plast och trä byggde jag på det sättet, men ju mer man kan integrera i en PCB desto finare blir det. Kör nu med RC Explorer mini tricopter med naze, pdb och bec på samma PCB, ljuvligt cleant.

Ålänning
2016-09-16, 17:21
Killen... PDB ökar ju helt klart riskerna du pratar om, därför är kablar egentligen bättre.
PDB = krångligare, väger mer, mycket mer lödpunkter, måste också isoleras!!, "plus och minus" blir mycket närmare varandra och risken för kortis blir större, flera punkter där det kan faila, osv. Kan man inte löda så vet jag inte hur en PDB kan göra något bättre.

Hur ska det kunna bli olika strömförsörjning? Alla ESCarna har ju samma diameter på kablarna och samma längd och allt löds i mitten. Man kan nog korta av dem, är så korta avstånd. Och landar man hårt eller kraschar så är det ingen PDB som tagit skada eller ännu värre, de där PDB-Dual-PMU-plattorna.

Ju mer elektronik... desto mer som kan faila. ju mer lödningar, desto fler felkällor. Blir ju bara TVÅ med kablar. ;-)