handdator

Visa fullständig version : Tuning?



Ted_B
2016-09-20, 00:47
Jag har byggt en 250 quad med 2204 2300kV motorer och den körs med 4s.
Den flyger riktigt bra men jag har skakningar vid ca 40% throttle som försvinner vid högre throttle, går det att säga generellt vad som är fel i tuningen då?
Bounceback vid flippar också.
Jag har höjt roll P och det blev bättre men inte riktigt bra, höjde lite mer men fick rejäla oscillationer vid punchout.

Kommer ladda upp flygfilmer från brillorna så ser ni bättre vad som händer.

Ålänning
2016-09-20, 19:01
Om du håller fast quaden stumt och varvar upp sakta upp till fullgas, skakar det då med? Tänker på vibrationer som kan oreda bort FC.

streber76
2016-09-21, 07:10
Det är olämpligt att köra motorer på 4s till max varv eftersom de kan grillas utan proppar. Det beror på esc o motor men vi vet inget om dessa.

Skriv exakt vad du har i den o vilken mjukvara. Att skakningar är vid 40 o försvinner tyder på resonans. Har du beta eller cleanflight kan du läsa av acceleremetern på motor tabben, nån motor kan vara dålig. Om inte byt ut propparna o testa igen o se till att allt är ihopskruvat o inget skakar. Kolla även om kameran rasslar i plastlådan. Om inte sänk D till nästan 0 o testa igen.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ålänning
2016-09-21, 20:01
Med proppar! =) Annars missar man vibrationer.

Ted_B
2016-09-21, 20:25
Jag tyckte det kändes som något annat än pidsen så jag bytte de nya proppar som satt på till en annan uppsättning. Jag tror problemet försvann då men kunde inte flyga så mycket eftersom jag förra gången kraschade av antennen till vtx:en och grillade den, räckvidden är usel :)
Så förmodligen var det en dålig propp från fabriken men jag får se när jag bytt vtx.

Killenheladagen
2016-09-25, 10:00
Hur lång tid tog det för VTXen att grillas och hur dålig räckvidd har den nu? skulle den kunna användas som repeater t ex?
mvh G







Tror jag har en extra extra T5823 i lådorna här nånstans, 200mw, intrsserad?
mvh G

Ted_B
2016-09-25, 22:46
Vet inte riktigt tiden, 10 minuter max. Räckvidden är under hundra meter, skulle gissa 60-80, innan störningarna blir för mycket.
Det är en aomway 500 mW som jag varit riktigt nöjd med, funkar bättre än immersionrc 600 mW men immersion sändaren är känd för att klara av att köras utan antenn utan att ta skada.

Ted_B
2016-09-26, 08:12
Jag var ut och provflög igår kväll, räckvidden är obefintlig, hade kraftiga störningar i bilden hela tiden.
Kanske är dålig kontakt i lödningen.

Killenheladagen
2016-09-27, 14:38
Fanvad tråkigt, har en immersion600 som är så, bra till 50m då ballar det ur direkt o blir oflygbart i.e. Brillor hastigt av och tacka gud för konfigurerad autolevel...
Den ligger på bänken,
Tänker också att jag ska löda av, putsa, klippa och löda om, sparar d till någon morgon..lycka till!

Skickat från min ST26i via Tapatalk

Killenheladagen
2016-09-27, 14:40
Kolla.att.coax ej rör signal men d vet du

Skickat från min ST26i via Tapatalk

Ted_B
2016-09-27, 22:30
Orkar inte löda om utan byter till en ny istället.

Killenheladagen
2016-09-28, 07:14
Orkar inte löda om utan byter till en ny istället.
Det gjorde jag med, avskyr verkligen videostrul, du kan göra som jag att låta den ligga på bänken m tanken att du skall laga den en regnig dag:)

Jag hade lite strul igår m ny maskin, skulle köra mitt visir (med autoscan I diversityVrx, bluebeam, och crosshairantennen på) färgerna var gryniga och dålig mottagning, provade olika kanaler, fick det knappt flygbart, bytte till mina gästgoggles attitudeV2med spironet v2 och original 8ch vrx o på fatshark ch1 fanns det utmärkt video hela flighten, kan autoscannen missat lite? Hittade bildsignalen på flera kanaler men ingen var flygbar, visiret fungerar.mkt bra i övrigt, mycket RCA-kablage och sånt som kanske stör, eller hamnade mellan kanaler?
Gillar ej autoscan, är det någon som vet vilken frekvens fatsharkch1 a1 är på?



(tur att jag hade gästgoggles med, karma gjorde att jag fick min flygtur m killerBee6" bytte proppar efter markkänning till de nya 5046 thinblade från 5045BN (DALproppar alltsammans) och dessa proppar är def för veka för 2205:or på 4s,( gav en känsla av halv punktering fram o bak på en cross, hörde hur bladen böjdes....
Mvh G

Skickat från min ST26i via Tapatalk

Ted_B
2016-09-30, 10:30
Skakningarna försvann när jag bytte till en tredje kamera, det finns väl resonans vid ca 40% throttle som visar sig i de kameror som är känsliga för det. Kamerorna är väl heller inte helt friska då de kraschats en hel del.
Har hållit på att tuna den hela dagen igår och ett par flygningar idag men det tar tid då jag får åka hem och ändra tuningen mellan varje gång, jag måste verkligen skaffa en ny laptop :)

Just nu flyger den rätt ok men det blåser ju så jäkligt så det är svårt att avgöra vad som är vind och vad som är tuningproblem.
Ett problem är att det känns som om den "sitter fast" när jag ska rolla eller pitcha, det händer inget och sedan styr jag lite till och då kommer allt på en gång så den vickar till, som om det skulle vara ett enormt lagg.
Tyder det på för högt I?

Specen är:
ZMR250 i kolfiber
MassiveRC PDB
Multistar 2204 2300kV
Dal Tj 5045
LittleBee 20A
CC3D med LibrePilot
Tattu 4s 1550mAh
Taranis och X4R som körs med ppm.

Ted_B
2016-09-30, 17:31
Har varit ut ett par gånger till, höjde P på roll-axeln, nu känns den bättre. För lågt P gör den oresponsiv och instabil, det var det som jag märkte av.
Jag är ganska oerfaren på tuning så det här kommer ta sin tid :)

Ålänning
2016-09-30, 18:05
Är det inte så att om man ställer in endast P och nollar I samt D så blir P så här:
Lågt P lågt gör att den blir orolig och inte stabil ett dugg
Rätt P gör att den stannar direkt man släpper spaken
Högt P gör att den vibrerar (högre frekvens)
När den stannar upp lagom hårt så man är nöjd så fortsätter man med I-delen.

Och om man inte använder I-delen så kommer den att stanna där man släppte den, eller i alla fall inte så bra på att hitta tillbaks.

Höjer man sen I-delen successivt så kommer man märka att den försöker dra tillbaks den bättre och bättre. Sen när det är för högt I-värde så börjar den överkompensera med svängningar. Sänk värdet.
När man tycker att den hittar tillbaks jämnt och fint utan överkompensering så borde man vara nöjd.

D-delen... den har jag inte memorerat så bra... den ska väl egentligen finjustera tillbaks det sista. För lågt värde, ingen aning. För högt värde, ingen aning.

Ted_B
2016-09-30, 18:45
Jo, jag vet väl vad de olika termerna gör men problemet är att översätta ett flygbeteende till vilket värde som är fel.
Jag har laddat in en profil med värden och utgår från det och försöker ändra det som behövs för att den ska flyga bra, det är väl egentligen bättre att göra som man ska och sänka I och D och ta det i tur och ordning som man ska.

Ålänning
2016-09-30, 21:17
Det är rätt hopplöst att stå och titta på en multicopter som står och beter sig olika (vilket de ofta gör) för att se vilket värde man ska höja eller sänka utan att testa några ggr för att komma på rätt väg. Vissa testar ju hur mycket som helst och de värdena brukar bli utgångsvärden som folk hämtar i forum. Blåser det så är det ännu värre. Och rör man spakarna lite olika är det ännu mer svårt. Jag håller på med en 250-quad och den beter sig väldigt olika. Helt beroende på hur jag flyger eller hur vinden ligger på. Uff! Dessutom finns det massa olika FCs och olika setups och tipsen väller in korsvis så inget blir bra.

Killenheladagen
2016-10-02, 23:27
Min tune just nu; det blåser 5-7m/s och jag kan ej avgöra riktigt varifrån det blåser för quaden skär rakt genom; tunen är bra när koptern inte gör nånting du inte sagt åt den att göra; nöjd m denna tune på min killerbee6' med 3blads dal 5045BN m sp3racing ,2205 cobra redbottoms; betaflight3 och futaba sbus, när man gör mkt tuning kan proppbyten hjälpa, i samma dimensioner eller lägga till eller ta bort ett blad, kan vara precis det som behövs ibland för att få tunen till 95% bra !

Skickat från min SM-G800F via Tapatalk

Ted_B
2016-10-03, 19:18
Jag flög ett par ackar idag också för att prova lite ändringar jag gjort.
Börjar bli ganska hyfsat inställd nu men har lite småproblem som ska rättas till, tycker det är svårt att sätta fingret på vad som inte riktigt stämmer utan det blir mer att 'den flyger inte riktigt bra'.
Jag tyckte jag hade lite oscillationer, eller om det är vinglande, och lite problem med tvära vändningar och propwash.
Vilken axel det är som bråkar är inte heller helt lätt att avgöra tycker jag.
Den är klart flygbar bland träden iallafall så det börjar närma sig.

Ted_B
2016-10-03, 19:22
Lite högre rates gjorde det bättre också, lägre än de 500 grader jag satt nu vill jag inte ha.

Ted_B
2016-10-06, 14:45
Två klipp från idag med lite olika pids, den ena kändes lite bättre än den andra men ingen större skillnad egentligen. Skakningarna är kvar, pids eller vibrationer?
https://youtu.be/rUJX0qnjkR8

Ted_B
2016-10-06, 14:45
https://youtu.be/wsAHotQzoug

Ted_B
2016-10-07, 13:48
Jaha, jag fortsätter idag också trots blåsten men den ska väl klara av lite vind också.

Flög lite på fm med lite olika pids men inget verkar göra någon större skillnad, kollade igenom också så allt sitter fast.
Var nyss ut igen och provade med DAL 5x4,5x3 BN, de ger mer kraft men också mer skakningar.
Bytte till DAL 4x4,5x3, mycket mindre kraft med dem men nästan inga skakningar förutom lite grann på fullgas.
Äntligen börjar det hända lite som verkligen märks av!
Slutsatsen jag drar då är att jag har för höga pids för de trebladare jag kör med, främst på rollaxeln antar jag.
Antar att det är P värdet som gör skillnad och tänker sänka det men vet inte hur mycket som behövs.
Det ligger på 29 nu, sänker man då ca tio procent eller är det för lite eller för mycket?

streber76
2016-10-07, 18:42
Vad har du för värden? Ofta är det yaw som spökar speciellt på 3 bladiga. Ser man vibrationer på fpv kameran är det illa, på hd blir det värre än då.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ted_B
2016-10-07, 19:19
Här är några värden jag provat:
60154

streber76
2016-10-09, 08:02
Flyger inte libre numera men tycker yaw ser hög ut på din skärmdump. Testa dra ner den till hälften o se vad som händer - äre inga vibrationer dra sakta upp den. Se till att I o D hakar på så att dom inte stannar höga dom med.

Nu flyger jag betaflight o kiss men sen jag bytte till 3bladiga proppar har mina yaw värden varit knappt högre än pitch innan vibrationer smyger sig in.

Ted_B
2016-10-09, 12:48
Ok, jag ska prova det.

Ted_B
2016-10-12, 14:01
Jaha, jag har kört några ackar varje dag och testat mig fram.
Nu, alldeles nyss, när jag flög, kände jag att jag hittat nästan rätt :)
Det är P i roll som varit det stora problemet och jag har sänkt det mycket mer än jag trodde jag skulle behöva, nästa gång jag tunar en copter ska jag inte vara så försiktig med ändringarna som jag varit nu utan ta i så det verkligen märks skillnad. Det går så mycket snabbare att tuna då :)
Yaw blev bättre när jag sänkte pidsen, på det sättet att jag inte skickades iväg i höjd vid kraftig yaw. Ska nog prova höja dem lite igen.
Just nu tycker jag den flyger riktigt bra, jag kan slänga runt den lite hursom i hög fart runt träden utan konstigheter.
Självklart är det inte perfekt ännu men det kommer jag ta vartefter jag märker av problemen.
Jag höll lite grann på att ge upp och tänkte att tuning är inget för mig men gjorde ett till försök och som tur var så blev det riktigt bra, känns härligt att till slut få ordning på quaden :)
Såhär ser värdena ut nu:
60230

Ted_B
2016-10-27, 14:36
Den flög riktigt bra till slut, ändrade bara lite smått på pid:arna från inlägget ovan och hittade faktiskt inget som jag upplevde som fel i hur den flög.
Den blev dock inte så långlivad, den var betydligt mycket mindre kraschtålig än vad min Vortex Pro är:
60445
60446
60447

Tur att jag beställde en annan ram och en pdb med inbyggd osd igår då :)

http://n-factory.de/onlineshop/Lisam-LS-210-210mm-Carbon-Frame_1?lang=eng
http://n-factory.de/onlineshop/Matek-HUBOSD-H-PDB-OSD-BEC-and-Current-Sensor

Ted_B
2016-11-03, 23:34
Nu lever den igen, hade lite reservdelar till ramen som jag kunde använda ihop med en ny Matek pdb med osd.
Blir en re-maiden imorgon. :)
Sen bygger jag en till av den nya ramen, ett litet lätt bygge med 2205 2300 kV motorer på 4s så hoppas den blir riktigt snabb.
Det känns lite kul att försöka tuna de nya igen när jag fick till den förra så pass bra till slut :)

tragi702
2016-11-04, 10:53
Var nåt år sedan jag körde cc3d kort,vet inte om libre pilot stöder black box loggning?. Har tunat alla mina quads med det de senaste året.grymt bra info för det där sista som är svårt o se,känna,höra..
Kör med extern openlog på de fc som inte har internt minne för blackbox.klart enklare med inbyggt minne!.
har sänkt D med nästan hälften på flera maskiner när 3bladig propp testats. Klart värt besväret när man förstått hur det funkar o kan använda loggfiler till tuning. Joshua bardwell har flera bra videos som förklarar.
min nya QavX både låter o flyger grymt bra nu med 5" 3blads Dal propp.. Va rätt vobblig på default settings (betaflight 2.91) när man laddade på från början..

//Patrik

Ted_B
2016-11-21, 18:14
Glömde bort att svara när jag läst :)
Blackbox orkar jag bara inte sätta mig in i just nu, tunar efter hur det ser ut och känns så länge men kanske provar blackbox senare, har inbyggd logger på två av mina tre quadar.

ZMR 250:n flyger hyfsat bra igen, inte lika bra som innan återuppbyggnaden men det duger just nu. Jag trodde inte det skulle göra just någon skillnad att bara byta pdb, men vikten bli ju klart mer centrerad och lite lättare blev den väl också med nya pdb:n. Osd är skönt att ha också för att skona ackarna lite.

Nya ramen jag köpte är byggd och så gott som klar, fattas bara en liten 5V pololu eftersom pdb:ns inbyggda osd brukar freaka ur om man kopplar något till 5 V kretsen på den så tänker inte ens prova att göra det.

Specen är:
Lisam 210 mm
Naze32 acro rev6
Multistar V-spec 2205 2300 kV
Littlebee 30 A
Matek HubOsd H pdb/osd
4s 1300-1550 mAh
DAL 5x4,5x3 Cyclone
+ fpv utrustning

Snart blir det maiden och tuning av den också :)
60699
60700

Ted_B
2016-11-24, 19:07
Färdig och prov-"flugen" i garaget, allt funkar som det ska verkar det som.
Kul, jag trodde det skulle vara svårare att konfigurera den i Betaflight än i LibrePilot som jag är van vid :)
Det lilla jag känt på den hittills så känns det som Betaflight 3.0.1 blir skitbra att flyga med.

Undrar lite om pidcontrollern, ska man använda Legacy istället för Betaflight när man kör Naze 32 pga lägre processorkapacitet jämfört med de nyare FC?
Vad ska man sätta Gyro och PID loop update frequency till, default är 1Khz, blir det någon märkbar skillnad om man ändrar?
Little Bee reglagen bromsar som sjutton, det blir tvärstopp när man drar ner throttlen, går det att ställa hur hård bromsning man vill ha?
60725
60726
60727

Killenheladagen
2016-11-24, 19:19
Färdig och prov-"flugen" i garaget, allt funkar som det ska verkar det som.
Kul, jag trodde det skulle vara svårare att konfigurera den i Betaflight än i LibrePilot som jag är van vid :)
Det lilla jag känt på den hittills så känns det som Betaflight 3.0.1 blir skitbra att flyga med.

Undrar lite om pidcontrollern, ska man använda Legacy istället för Betaflight när man kör Naze 32 pga lägre processorkapacitet jämfört med de nyare FC?
Vad ska man sätta Gyro och PID loop update frequency till, default är 1Khz, blir det någon märkbar skillnad om man ändrar?
Little Bee reglagen bromsar som sjutton, det blir tvärstopp när man drar ner throttlen, går det att ställa hur hård bromsning man vill ha?
60725
60726
60727
Hej! Kul att du gillar BF! Det sålde mig direkt..

På f1 kort vill vi använda legacy-kontroller , man får inte ut nåt extra med betaflight pidcontroller utan f3 minst!

Ja gyro och pidfrekvensen spelar roll!! Din naze32 klarar förmodligen ett steg högre (1.24 el 1.64 el vad nästa steg är kommer inte ihåg på rak arm)
och den kommer kännas ännu bättre då även om du ev behöver ändra PIDs lite grann som ett resultat.
Observera att du kan bli tvungen att stänga av accelerometer, baro och onödiga finesser för att få processor att fixa högre PID och gyrorate, du ser lägst ned i bf GUI hur din processor är belastad i %, för hög siffra så armar inte koptern!

Ett exempel på goda egenskaper vid högre gyro och pidrate var när jag skaffade en Xquad med torn - Symmetrisk, hade ej tunat en sådan tidigare (med accen under dessutom) och hade väl
inte direkt svårigheter men fick inte till de sista 10%en av tuningen men när jag såg att gyro och PID stod på 1khz ändrade jag det till ett steg högre som jag skrev ovan och tuningen blev alldeles perfekt (98% iaf) och det där härliga klösiga ljudet som för mig säger "denna tune är nu flygklar" !


Kul att den flyger bra! Dags att kolla blackboxen nu kanske? Kolla joshua bardwell på Youtube; han gör mkt blackboxanalys och han verkar rätt duktig på det - om man nu står ut med rösten:) kan vara en smula nasal för min smak men han har mycket bra att säga så jag prenumererar!:)

Mvh Gustaf



Skickat från min SM-G800F via Tapatalk

Ted_B
2016-11-25, 13:57
Var ut på en maiden idag mellan regnskurarna.
Jag flög fem ackar och den kändes otroligt bra på stock pids. Lite, lite skakningar bara i rollplanet, speciellt på 1300-ackarna, de tyngre 1550-ackarna var stabilare så det är väl kanske lite för högt P?
Lite för låg rollrate också men det har jag ändrat, alldeles för hög tomgång också, den ville nästan lyfta utan gas :)

Den kändes fantastiskt lättflugen i full spätta lågt över marken och in bland träden, jag kryssade mig nog fram i högre fart än någonsin tidigare pga att den kändes så manövrerbar och snäll men hade ändå massor med kraft när det behövdes.

Jag hade lite hjärtklappning på vägen hem, det var en riktig kick att flyga idag :)

Nu får jag nog börja fundera på allvar på att flasha cc3d-kortet i ZMR 250:n med betaflight också.
Hur gör man det?
I LibrePilot GCS eller i Betaflight konfiguratorn?

Nu går tankarna mot att sälja min Vortex 250 Pro, den har inte flugit på länge nu och när mina hembyggen flyger så bra som de gör så kommer den nog mest att bli stående :)

Killenheladagen
2016-11-25, 15:08
Var ut på en maiden idag mellan regnskurarna.
Jag flög fem ackar och den kändes otroligt bra på stock pids. Lite, lite skakningar bara i rollplanet, speciellt på 1300-ackarna, de tyngre 1550-ackarna var stabilare så det är väl kanske lite för högt P?
Lite för låg rollrate också men det har jag ändrat, alldeles för hög tomgång också, den ville nästan lyfta utan gas :)

Den kändes fantastiskt lättflugen i full spätta lågt över marken och in bland träden, jag kryssade mig nog fram i högre fart än någonsin tidigare pga att den kändes så manövrerbar och snäll men hade ändå massor med kraft när det behövdes.

Jag hade lite hjärtklappning på vägen hem, det var en riktig kick att flyga idag :)

Nu får jag nog börja fundera på allvar på att flasha cc3d-kortet i ZMR 250:n med betaflight också.
Hur gör man det?
I LibrePilot GCS eller i Betaflight konfiguratorn?

Nu går tankarna mot att sälja min Vortex 250 Pro, den har inte flugit på länge nu och när mina hembyggen flyger så bra som de gör så kommer den nog mest att bli stående :)
Vad kul att du känner att betaflight fungerar bra för dig - betaflight efter release 3.0 är riktigt riktigt bra och får f1chip som naze och cc3d kännas mer som en f3kopter och det är mycket bra.

Angående de små vibbarna så är nu detta ett ypperligt tillfälle att lära dig blackbox loggning! Då vet du precis hur oscillationer som ej är godkända av dig ser ut i BB ! om du vill kan jag skicka över en BBLogg från min bee5" el killerbee6" då dessa två är rätt gott tunade så kan de visa hur en välflygande kopter ser ut i Blackbox Enhanced Explorer som du laddar ned först.
I BB kommer du se direkt om din Pgain är för hög alt om Dgain är för låg och det är för mig bästa verktyget att sätta korrekt PIDs på yaw-axeln.

Du kan ju också lägga upp en bblogg här så kan vi alla hjälpas åt med din tuning; )

Cc3dkort flashar du i betaflight GUI precis som alla andra kort; bara välja cc3d i listan och Flasha på! Återkom gärna med resultat!! Jag har aldrig kört BF på cc3d men har två st liggande och har lekt m tanken att bygga upp ett av dom. Om det fungerar bra m bf vill jag höra det!
Mycket nöje. Mvh G

Skickat från min SM-G800F via Tapatalk

Ted_B
2016-11-25, 18:01
Haha, ja, jag kanske får ge mig på BB snart ändå, vi får se.
Jag kanske flashar cc3d kortet så småningom, det vore kul att prova.

Ted_B
2016-11-28, 23:55
Nä, det blir en ny FC till min andra quad, det är bara småpengar så inte mycket att fundera över.
Naze 32 med Betaflight 3.0.1 är helt fantastiskt.
Jag flyger nu med lätthet genom hål i buskar som jag inte gjorde förr, det var mer eller mindre tur om jag kom igenom då :)
Den är så otroligt stabil och lättmanövrerad, och det är med totalt stock inställningar.
Jag ser ändå att lite måste göras med inställningarna, har flugit den med fyra olika proppar och vissa känns bra men ser dåliga ut på video, andra känns inte lika bra men ser bra ut på video :girl_cray3:
Såg också att de som kändes bra såg bra ut med mer aggressiv flygning så jag vet inte riktigt hur jag ska göra, jag måste nog välja en uppsättning och tuna efter den.
Återigen, Betaflight är fantastiskt, tack till de som lägger ner tid och pengar på att utveckla progamvaran.

Killenheladagen
2016-11-29, 11:56
Nä, det blir en ny FC till min andra quad, det är bara småpengar så inte mycket att fundera över.
Naze 32 med Betaflight 3.0.1 är helt fantastiskt.
Jag flyger nu med lätthet genom hål i buskar som jag inte gjorde förr, det var mer eller mindre tur om jag kom igenom då :)
Den är så otroligt stabil och lättmanövrerad, och det är med totalt stock inställningar.
Jag ser ändå att lite måste göras med inställningarna, har flugit den med fyra olika proppar och vissa känns bra men ser dåliga ut på video, andra känns inte lika bra men ser bra ut på video :girl_cray3:
Såg också att de som kändes bra såg bra ut med mer aggressiv flygning så jag vet inte riktigt hur jag ska göra, jag måste nog välja en uppsättning och tuna efter den.
Återigen, Betaflight är fantastiskt, tack till de som lägger ner tid och pengar på att utveckla progamvaran.
Hej! Om du skall köpa ett nytt kort och du gillar hur naze32 känns i betaflight så kommer du älska ett f3chip på BF ! Jag kör en seriously DODO-FC på min bästa 5" och den flyger som en bra simulator - tuning med denna är busenkelt - flög otroligt väl med stockpids och den xtremt lilla proppwashoscillation som fanns försvann direkt med 2+ i Dgain över roll och det ser bra ut i video och i BB.

Har ett seriously pro racing f3-kort på min 6"Killerbee och där lämnas mycket att önska i design - den är helt nerlortad med miniconnectors överallt så jag har svårt att se den passa bra sandwichad med pdb i trängre applikationer, tror också att den saknar BB-dataflash(?)
Nu fungerar ju kortet extremt bra som FC ändå men ett råd är att föredra DodO:n framför sp3racing även om båda är bra! Eller om du hittar något spännande f4-kort så kan du använda/prova raceflight och prova på 32khz looptider :):):)
Det blir nog riktigt bra det där : se till att du har hyfsade escar och motorer också till nya kortet så du kan njuta av en riktigt perfekt flygande quad; läste om emax nya redbottoms med 20% mer thrust! ! Om det stämmer blir det ett jäkla drag! Deras 2205redbottoms kör jag på min 6" och det är bra tryck i dom tycker jag! (Och balans - mkt bra motorer. .
Jag brukar tuna för olika proppar och ibland sker tuning med proppar; har flera gånger börjat en tune med en typ av propp för att i mitten av tuningen inse att det jag sökte fanns i andra proppar; bytt och fått de egenskaper jag velat ha..

Vad kör du för proppar? För 2205-motorer och större kör jag alltid DAL 5040BN - en jäkla stark och hård propp med massor av klös och mkt välbalanserade ur påsen (ingen obalans som inte fc klarar av att kompensera iaf; jag har för stor felmarginal för att min proppbalanserare skall ge utslag iaf)

Jag brukade även köra dessa proppar på 2204-motorer men de är lite tunga och jag känner att d blir bättre punchouts med en lite mindre propp t ex DAL 5040 "normala blad" - får bättre tryck med dessa då jag tror att motorerna inte orkar vispa runt de tidigare tillräckligt fort

Mvh Gustaf

Nä, det blir en ny FC till min andra quad, det är bara småpengar så inte mycket att fundera över.
Naze 32 med Betaflight 3.0.1 är helt fantastiskt.
Jag flyger nu med lätthet genom hål i buskar som jag inte gjorde förr, det var mer eller mindre tur om jag kom igenom då :)
Den är så otroligt stabil och lättmanövrerad, och det är med totalt stock inställningar.
Jag ser ändå att lite måste göras med inställningarna, har flugit den med fyra olika proppar och vissa känns bra men ser dåliga ut på video, andra känns inte lika bra men ser bra ut på video :girl_cray3:
Såg också att de som kändes bra såg bra ut med mer aggressiv flygning så jag vet inte riktigt hur jag ska göra, jag måste nog välja en uppsättning och tuna efter den.
Återigen, Betaflight är fantastiskt, tack till de som lägger ner tid och pengar på att utveckla progamvaran.


Skickat från min SM-G800F via Tapatalk

Ted_B
2016-11-29, 18:25
Någon som vet något om det här kortet, hittar ingen info om det när jag söker:
http://rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=7890&p=sp-racing-f4-flight-control
Har ett sådant ligger här på skrivbordet men det finns inte med på sp racings hemsida, är det en kinakopia?
Jag skulle gärna vilja ha en manual till det som förklarar anslutningarna.

Ted_B
2016-11-29, 18:32
Jag kör för övrigt lite olika versioner av DAL 5045 trebladiga proppar.
Dessa för 2204 motorerna:
http://www.surveilzone.com/2-Pairs-3-blade-DALprop-TJ5045-Props-for-FPV-Racing-g-1488
Dessa på 2205 motorerna, 2204:orna orkar inte riktigt med dem:
http://www.surveilzone.com/2-Pairs-Tri-blade-DALprop-5045BN-Bullnose-Props-for-FPV-Racing-g-1484
Dessa har jag också provat på 2205:orna men kräver lite andra pids än stock betaflight, får ganska mycket oscillationer med dem:
http://www.surveilzone.com/DALProp-CYCLONE-Series-T5045C-High-end-Propellers-g-1578

Ted_B
2016-11-29, 20:10
Kortet verkar vara samma som det här:
http://www.banggood.com/Raceflight-Betaflight-CC3D-REVO-F4-STM32F405-Flight-Controller-with-VbatBuzzer-p-1087561.html?utmid=1195
Fel uppgifter på rcflights sida då, det kan väl ställa till det när man ska flasha kortet och väljer fel programvara?
Enligt Banggoods sida ska det vara en cc3d revo men recensionerna säger att det ska flashas med Airbot F4, spelar det någon roll vilket man väljer när man flashar? Är det bara att flasha om med den andra programvaran om den första inte är rätt eller kan kortet låsa sig av fel hexfil?