handdator

Visa fullständig version : FRsky S6R



uffe_46
2016-10-06, 07:37
En S6R och en USB STK programmerare landade lyckligt i min brevlåda, S&R är en mottagare med stabilisering, den går att programera från sändaren med lua script om man kör Open TX 2.2. känner inte riktigt för att uppgradera min Tarnis till 2.2 än, så jag beställde också en STK programmerare så jag kan använda min PC till detta. Jag sitter för tillfället och grunnar på vilken modell som skall få den tvivelaktiga äran att bli försöks kanin, valet står mellan en Acromaster och RC Factory Crack Yak 1m
Jag återkommer med en utförligare test

http://www.frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=167

http://www.frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=168

Thomas
2016-10-06, 09:28
Spännande!!
Ser fram emot fler rapporter om hur det går.

Btw, inköpsställe och pris??

freddan_6
2016-10-06, 09:48
Hej Uffe
Hur placerar du mottagaren horisontellt i Acromastern?
Jag tror det är nödvändigt för att stabiliseringen ska fungera. Min mottagare sitter på sidan och lodrätt.

uffe_46
2016-10-06, 12:32
Spännande!!
Ser fram emot fler rapporter om hur det går.

Btw, inköpsställe och pris??

http://www.banggood.com/FrSky-S6R-2_4G-6CH-ACCST-Receiver-With-3-Axis-Stabilization-And-Smart-Port-Telemetry-p-1085486.html?rmmds=myorder

https://www.horusrc.com/en/frsky-stk.html

Pris: 22:50 $ med frakt

uffe_46
2016-10-06, 12:35
Hej Uffe
Hur placerar du mottagaren horisontellt i Acromastern?
Jag tror det är nödvändigt för att stabiliseringen ska fungera. Min mottagare sitter på sidan och lodrätt.

Får gör en platta i depron eller epo som placeras i linje med stabben och över tyngpunkten i under huven

McRegor
2016-10-06, 16:40
http://www.banggood.com/FrSky-S6R-2_4G-6CH-ACCST-Receiver-With-3-Axis-Stabilization-And-Smart-Port-Telemetry-p-1085486.html?rmmds=myorder

https://www.horusrc.com/en/frsky-stk.html

Pris: 22:50 $ med frakt

Hmm - när jag kollar BG-länken så kostar den 306 kr för själva mottagaren/stabilisatorn.
Roger

pernstig
2016-10-06, 18:39
Mina två S6R fungerar inte längre efter att jag gjort ändringar via hjälpprogrammet "Config Tool" och STK-adaptern. Några sekunder efter klick på WRITE så kraschar Config Tool och stängs av. Efteråt vill inte mottagarna initiera och ger felaktiga servokommandon på förändrade lägen. :(
Rapportera gärna hur det går för er andra!

uffe_46
2016-10-07, 08:36
Funkar bra här kör med version 1.2 av det programmet


http://www.frsky-rc.com/download/view.php?sort=&down=305&file=Tool-config tool for S6R

uffe_46
2016-10-07, 08:40
http://www.banggood.com/FrSky-S6R-2_4G-6CH-ACCST-Receiver-With-3-Axis-Stabilization-And-Smart-Port-Telemetry-p-1085486.html?rmmds=myorder

https://www.horusrc.com/en/frsky-stk.html

Pris: 22:50 $ med frakt


Tyvärr kom det en faktura från TNT på 194;- (44 moms och resten administrations avgifter) på STK programeraren :banghead:

McRegor
2016-10-07, 08:52
Ajdå - 150 kr i adminavgift - och jag som tycker att Postnord tar tillräckligt bra betalt för samma tjänst när dom tar ca: 100-lappen. Sen har jag en känsla av att småpaket lättare "slinker igenom" hos Postnord än hos TNT, UPS och liknande fraktare. Så jag väljer normalt inga snabbare leveranssätt för det brukar innebära dessa "dyrbara" fraktare - alltså med större risk för moms (det kan jag acceptera) och "straff-avgiften" som inte är lika kul - speciellt på paket med lågt värde.
Roger

pernstig
2016-10-07, 16:47
Jag fick också "straffavgift" för min STK från Horus. De har free shipping men tydligen inte till Sverige. Det blev alltså en dyr adapter, kostade 10,5 USD plus frakt 12 USD plus moms (på "statistiskt pris" !?) samt avgift 150 SEK. Summa ca 400 SEK :(

Min config tool är också v1.2

Gasman
2016-10-08, 12:59
Har sedan en tid konsekvent börjat använda det billigaste fraktsättet när man handlar från Kina/Hongkong mfl ställen. Min erfarenhet är att det faktiskt brukar gå fortare (rekordet är 4 dagar) och väldigt ofta lyser momsen med sin frånvaro.

McRegor
2016-10-08, 13:13
Kör också som jag redan sagt med det billigaste fraktsättet från Kina/Hongkong. Däremot har jag aldrig upplevt nån leveranstid på 4 dagar - snarare 3--4 veckor.
Roger

pernstig
2016-10-16, 12:24
Mina två S6R fungerar inte längre efter att jag gjort ändringar via hjälpprogrammet "Config Tool" och STK-adaptern. Några sekunder efter klick på WRITE så kraschar Config Tool och stängs av. Efteråt vill inte mottagarna initiera och ger felaktiga servokommandon på förändrade lägen. :(
Rapportera gärna hur det går för er andra!

Uppdatering:
Efter "ny modell" och noggrann konfigurering av kanalerna 9, 10, 11 och 12 fungerar mottagaren som den ska. Men tyvärr kvarstår problemet med att Config Tool kraschar när jag ger ett WRITE kommando så det går alltså inte att t.ex. byta riktning på stabiliseringen.
Jag kör en ASUS laptop med W7 64bit. Provade i M:s stationära ASUS W7 64bit med samma nedslående resultat.
Något med drivrutinen för STK? Eller vad?

uffe_46
2016-10-16, 20:01
Prova denna driver funkar för mig, har lyckats att få fram ditt fel ett par gånger men stänger jag och öppnar igen så funkar det att skriva

http://www.silabs.com/products/mcu/pages/usbtouartbridgevcpdrivers.aspx

pernstig
2016-10-17, 14:00
Prova denna driver funkar för mig, har lyckats att få fram ditt fel ett par gånger men stänger jag och öppnar igen så funkar det att skriva

http://www.silabs.com/products/mcu/pages/usbtouartbridgevcpdrivers.aspx

Ska prova det. Intressant att du också får krasch ibland. Jag har lagt märke till att mottagaren faktisk tar emot min nya inställning av kompensationsriktning. Tydligen skrivs värdet in innan kraschen inträffar!?

Förlåt en dum fråga men jag ska väl välja drivern ...x64 eftersom min windowsversion är 64bit (Config Tool ligger ju i ...Program (86)/FrSky)?
Och ska jag avinstallera nuvarande driver innan jag installerar den uffe_46 rekommenderat?

uffe_46
2016-10-19, 12:52
Nej jag körde bara in nya drivern, ev omstart innan man ansluter

uffe_46
2016-10-19, 12:54
Och ja du skall välja 64 bit för drivern, även om programmet är 32 bit

pernstig
2016-10-20, 16:09
Prova denna driver funkar för mig, har lyckats att få fram ditt fel ett par gånger men stänger jag och öppnar igen så funkar det att skriva

http://www.silabs.com/products/mcu/pages/usbtouartbridgevcpdrivers.aspx

Config Tool kraschar varje gång efter ett WRITE även efter installation av den drivern. Men förändringar jag gör blir i alla fäll rätt så kraschen måste inträffa efter att nya data skrivits klart. Går att leva med.

pernstig
2016-10-26, 18:34
Config Tool S6R har blivit uppdaterad till v1.3 och finns att ladda ner från FrSky. Ingen krasch hittills :)
http://www.frsky-rc.com/download/index.php?sort=Tool&cate_id=0&pro_id=167
Provflög min S6R i en FunCub idag fm i lungt väder. Funkar perfekt både i Stab mode och Autolevel. Skulle vara bra om man kunde stänga av gyro och autolevel på kanal 6 "Elev2" så att den kunde användas till klaff eller annat.

uffe_46
2016-11-16, 05:06
Och en ny firmware har också blivit släppt. har lagt in den i min, då enligt beskrivningen såg ut att vara ett alvarligt fel

"Fix the bug of no output in ELE channel sometimes"

http://www.frsky-rc.com/download/view.php?sort=Firmware&down=315&file=Firmware- S6R

Killenheladagen
2016-11-16, 07:30
Jag vill flika in att ibland kan dessa fel med USB-kopplingar kan lösas genom att använda en annan sladd - inte alla sladdar är likadana - jag har arbetat många många h med att få ihop ett ezuhf system i en turnigy9xpro och koppla upp det mot en ET vector och har aldrig haft så mycket strul någonsin - kopplade ej upp/fail att uppdatera etc, bytte sladd och allt fungerade på en gång igårkväll. Man kan också gå i i enhetshanteraren och avinstallera drivern som dyker upp när man kopplar usbn och ominstallera drivern så kan det fungera.

Har också märkt (i Windows iaf) att om man har många olika GUIs som använder samma usbdrivrutiner så kan de stampa på varandras portar - inget en omstart ej löser men det är rätt frustrerande..

Skickat från min SM-G800F via Tapatalk

uffe_46
2016-11-23, 16:46
Äntligen har jag provflugit en modell med S6R motagaren, var premier för modellen också, en Mustang från RcFactory, det fungera som det skulle, inga större övningar då det var råkallt, men prova aútolevel ett antal gånger och dt fungera bra nästan brutalt, smack och modellen låg i rätt läge igen, om man har en modell med bräckliga vingar måste man nog minska gain lite på denna funktion, iaf på elevatorn, så väldigt nöjd än så länge, mer tester kommer när vädret blir bättre


60717

pernstig
2016-11-23, 18:10
Jag har flugit min FunCub med S6R nu vid flera tillfällen. Fungerar perfekt. Första flygningarna provade jag Autolevel via en omkopplare och den var som sagt blixtsnabb så jag har ställt ner Gain på den funktionen. Använder nu bara Autolevel i failsafe inställd så att motorn stängs av och planet sjunker sakta i en vid cirkel. Lite klurigt att ställa in faktiskt.
Autohover och autoknife har jag bara handflugit i hobbyrummet och då vill S6R att nosen ska peka neråt! Tror det beror på att enheten är monterad felaktigt med servokontakterna framåt i färdriktningen.

OlleG
2016-12-07, 20:24
Hej,
låter spännande med stabilisering. Tror ni det skulle gå att flyga med ett instabilt plan? Dvs tyngdpunkten rätt långt bak. Inte för att jag just nu vet vad det ska vara bra för mer än experimentlustan. Man skulle kunna tänka sig extremt tvära svängar.
/OlleG

pernstig
2016-12-07, 22:02
Ja, JAS39 Gripen är ju aerodynamiskt instabilt men stabiliseras med styrdatorer så i teorin borde det fungera även på modeller. Skulle vara intressant att göra experiment men man ska nog inte prova med ett plan man är rädd om :sarcastic:

McRegor
2016-12-08, 09:28
Även om det inte gäller just denna "stabiliserade" mottagare utan en snarlik (antagligen lite enklare) från Lemon så bevistade jag ett intressant experiment under söndagens inomhusflyg hos oss. En kollega har en "inomhus-pylon-racer" som fungerar alldeles utmärkt tillsammans med nämnda Lemon-mottagare men när stabiliseringen kopplades bort så blev den nästan ostyrbar - den var väldigt instabil helt enkelt. Det var en helt otrolig skillnad så jag förstår absolut att han alltid flyger med stabiliseringen aktiverad...:) Så visst kan sådana här "stabilisatorer" ha en väsentlig påverkan på flygegenskaperna.
Roger

uffe_46
2017-02-01, 06:19
Config Tool S6R har blivit uppdaterad till v1.3 och finns att ladda ner från FrSky. Ingen krasch hittills :)
http://www.frsky-rc.com/download/index.php?sort=Tool&cate_id=0&pro_id=167
Provflög min S6R i en FunCub idag fm i lungt väder. Funkar perfekt både i Stab mode och Autolevel. Skulle vara bra om man kunde stänga av gyro och autolevel på kanal 6 "Elev2" så att den kunde användas till klaff eller annat.

Din önskan har blivit uppfylld , se länk, videon är bra men han som gjort den är i den snabbaste precis :sarcastic:



https://www.youtube.com/watch?v=BTsXnrDavi4

pernstig
2017-02-01, 16:50
Jodå, och det fungerar utmärkt. Redan innan denna uppdatering kom från FrSky kunde man använda Mike Blandfords hemmagjorda program "SportSet(8)" till bland annat just detta. :)
http://openrcforums.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=9291

pernstig
2017-02-09, 19:27
Nu har FrSky släppt sin nya S8R som såklart är samma som S6R fast med två kanaler till som kan användas till vad som helst. Jag fick hem två st från T9Hobby idag men tyvärr saknas gul och blå LED i båda mottagarna vilket är ett känt ärende från tidiga exemplar. Mina är datummärkta 2017-01-22 så uppenbarligen kvarstår problemet även på senare serier :(

uffe_46
2017-02-10, 06:49
Nu har FrSky släppt sin nya S8R som såklart är samma som S6R fast med två kanaler till som kan användas till vad som helst. Jag fick hem två st från T9Hobby idag men tyvärr saknas gul och blå LED i båda mottagarna vilket är ett känt ärende från tidiga exemplar. Mina är datummärkta 2017-01-22 så uppenbarligen kvarstår problemet även på senare serier :(
Tack, bra info, fundera på att beställa en sådan, men då väntar jag tills man får en som är komplett ;)

Flahultarn
2017-07-15, 07:35
Har sökt här och hittat några mastodonttrådar på RCGroups och vill egentligen bara att någon av er som använt dessa S6/8R kan bekräfta att jag fattat rätt.

De fungerar bara ihop med Taranis X9D Plus eller "bättre". Alltså inte med första X9D. Rätt?

pernstig
2017-07-15, 07:41
Om jag minns rätt från mastodonttråden så är det problem med att binda S6R/S8R till X9D (utan plus), möjligen med undantag för någon batch.

Flahultarn
2017-07-15, 08:34
Ok, tack! Får fundera om det här är anledning att uppgradera radion till något nyare. Inbyggd STAB hade ju varit trevligt...

McRegor
2017-07-15, 08:51
Flyger normalt med Horus men kan vid tillfälle testa att binda S6R mot min "gamla" Taranis. I Horus finns det ju en speciell meny för att justera stabilisatorns olika egenskaper - rätt smidigt får jag säga. Känns dock lite märkligt om inte Taranis (utan plus) skulle fungera - skillnaderna emellan dessa versioner är ju trots allt inte så stora.
Roger

Flahultarn
2017-07-15, 12:15
Vore tacknämligt! Men det satte igång hjärncellerna och började kolla på ny radio iaf. Roger, som Horus-flygare, är du nöjd? Flyger du med tummarna eller grepp? Tycker du prisskillnaden är befogad eller vad man ska säga? Trots allt ett stort hopp...

Peter1
2017-07-15, 20:29
Jag har B batchen och den funkar att binda med om man tar ett lågt modellnummer. Prövade först första bästa som var modell nr 35. Det gick inte alls. Läste på nätet och prövade med nummer 2 och då funkar det. Däremot har jag dålig räckvidd med S6R-mottagaren, varför vet jag inte. OpenTX2.2 är installerat samt LUA-script

McRegor
2017-07-15, 23:16
Jag är inte hemma så kan inte testa med min Taranis.
Horusen ? Tja - jag köpte den billigt av en klubbkompis som inte riktigt kom underfund med den. Var intresserad av att testa deras eget OS (FrOs) eftersom jag trots allt tyckte att OpenTX var lite småstruligt att jobba med - trots att jag knåpat ihop några basmallar som täckte det mesta av mina standardbehov. OpenTX är definitivt mera flexibelt och totalt sett mera kompetent medan FrOS mera påminner om andra konventionella sändar-OS. Sändaren i sig är tung, och känns kanske av den orsaken rätt gedigen i motsats till t ex Taranis som är en relativt lätt sändare. och eftersom jag gärna vill ha sändaren i sele på magen så skaffade jag ett sändarbord ifrån senderpulte.de. Mycket välgjort bord och definitivt inget jag ångrade. Därmed är det kanske också klart att jag kör med tumme/pekfinger-grepp. Skulle inte rekommendera den som handhållen sändare. "Vreden" på sidan/upptill sitter lite tveksamt till - f ö inga större bekymmer runt dispositionen. Det sitter en NiMh-ack i sändaren som man inte kan ta ur utan att öppna sändaren - relativt enkelt men det är ändå många skruvar.
Jag flyger mest motormodeller och det jag främst saknar, och som förvånar mig liue, är att jag inte hittat nåt färdigt flaps-program där man också kan styra höjdroder och flaps-hastighet. Höjdrodermixningen(dykroder vid flaps utfällda) har jag istället fått göra via 2 av de 5 tillgängliga dualrate-lägena som då aktiveras via flaps-knappen. Det går alltså att ställa bl a roderoffset den vägen. Finns heller inga regelrätta Flightsmodes tillgängliga i motormodell-programmet med väl i segelflyg-programmet. Detta har dock inte varit till nåt bekymmer för mig personligen för de varianter jag behövt kan ofta lösas på andra sätt.
Om man vill använda stabiliserings-mottagarna så kan man som jag redan nämnt ställa om värdena för de olika variablerna direkt ifrån en sida i Horus och det är rätt smidigt. En del funktioner/funktionsnamn påminner om de i OpenTX så lite påverkan har det nog haft trots allt. Jag kör International-versionen av programvaran i alla mina FrSky-utrustningar.
Det finns säkert mycket annat du är intresserad av men i så fall får du fråga så får vi se om jag kan svara...:)
Vill minnas att även uffe_46 har en Horus och i så fall kan han säkert komplettera. Dock säger minnet att han kör OpenTX i sin.
Roger

Flahultarn
2017-07-16, 08:52
Tack för det utförliga svaret!. Jag kör OpenTX och kan inte tänka mig något annat. Allt går att göra =) det var mer om den är värd 5 papp i förhållande till Taranis Plus knappa 2. Nu såg jag i annan tråd att det är en Horus 10X på utrullning för en lite lägre peng. Då väntar jag innan jag handlar... Den ser trevlig ut!

uffe_46
2017-07-16, 10:39
Jodå Uffe_46 har en Horus, men för tillfället är det FrOs i den, detta på grund av pinsam slöhet från min sida, prova att göra konfig i FrOs till en trex 250 och den funka. Sen la jag in Opentx i den. För ett tag sen blev jag sugen på att testa Trex igen, men motagaren satt taskigt till i den för binda om, så jag la tillbaka FrOs i Horusen. Men nu är Trexen ombyggd till FBL med en annan motagare och fungerande konfig i min Taranis, så nu blir det OpenTX igen i Horusen och modellerna kommer att flyttas över en efter en till denna, det som är lite irriterande är att man måste binda om när man importerat modellerna i Horusen, det skulle va bra om bindnings koden följde med vid import.

I Taranis med OpenTX 2.2 kan man ställa in stabiliserings via lua scriptet, jag har ett antal S6R mottagare men inte upplevt några räckvids problem

uffe_46
2017-07-17, 06:51
McRegor hur använder du antennerna på di Horus, intern extern eller båda?? La in OpnTx i min Horus igår kväll skall börja bind om min modeller till den nu

McRegor
2017-07-17, 07:50
Uffe - använder f n även den externa antennen efter att initialt haft upplevda räckviddsbekymmer med en mottagare - nåt som senare visade sig vara strömförsörjningsproblem på just den kärran. Så egentligen skulle jag nog kunna nöja mig med den inbyggda men eftersom den externa fungerar bra tillsammans med att sändaren sitter i mitt sändarbord så har den fått sitta kvar. Den sitter liksom inte i vägen.
Roger