handdator

Visa fullständig version : FRsky S6R



uffe_46
2016-10-06, 07:37
En S6R och en USB STK programmerare landade lyckligt i min brevlåda, S&R är en mottagare med stabilisering, den går att programera från sändaren med lua script om man kör Open TX 2.2. känner inte riktigt för att uppgradera min Tarnis till 2.2 än, så jag beställde också en STK programmerare så jag kan använda min PC till detta. Jag sitter för tillfället och grunnar på vilken modell som skall få den tvivelaktiga äran att bli försöks kanin, valet står mellan en Acromaster och RC Factory Crack Yak 1m
Jag återkommer med en utförligare test

http://www.frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=167

http://www.frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=168

Thomas
2016-10-06, 09:28
Spännande!!
Ser fram emot fler rapporter om hur det går.

Btw, inköpsställe och pris??

freddan_6
2016-10-06, 09:48
Hej Uffe
Hur placerar du mottagaren horisontellt i Acromastern?
Jag tror det är nödvändigt för att stabiliseringen ska fungera. Min mottagare sitter på sidan och lodrätt.

uffe_46
2016-10-06, 12:32
Spännande!!
Ser fram emot fler rapporter om hur det går.

Btw, inköpsställe och pris??

http://www.banggood.com/FrSky-S6R-2_4G-6CH-ACCST-Receiver-With-3-Axis-Stabilization-And-Smart-Port-Telemetry-p-1085486.html?rmmds=myorder

https://www.horusrc.com/en/frsky-stk.html

Pris: 22:50 $ med frakt

uffe_46
2016-10-06, 12:35
Hej Uffe
Hur placerar du mottagaren horisontellt i Acromastern?
Jag tror det är nödvändigt för att stabiliseringen ska fungera. Min mottagare sitter på sidan och lodrätt.

Får gör en platta i depron eller epo som placeras i linje med stabben och över tyngpunkten i under huven

McRegor
2016-10-06, 16:40
http://www.banggood.com/FrSky-S6R-2_4G-6CH-ACCST-Receiver-With-3-Axis-Stabilization-And-Smart-Port-Telemetry-p-1085486.html?rmmds=myorder

https://www.horusrc.com/en/frsky-stk.html

Pris: 22:50 $ med frakt

Hmm - när jag kollar BG-länken så kostar den 306 kr för själva mottagaren/stabilisatorn.
Roger

pernstig
2016-10-06, 18:39
Mina två S6R fungerar inte längre efter att jag gjort ändringar via hjälpprogrammet "Config Tool" och STK-adaptern. Några sekunder efter klick på WRITE så kraschar Config Tool och stängs av. Efteråt vill inte mottagarna initiera och ger felaktiga servokommandon på förändrade lägen. :(
Rapportera gärna hur det går för er andra!

uffe_46
2016-10-07, 08:36
Funkar bra här kör med version 1.2 av det programmet


http://www.frsky-rc.com/download/view.php?sort=&down=305&file=Tool-config tool for S6R

uffe_46
2016-10-07, 08:40
http://www.banggood.com/FrSky-S6R-2_4G-6CH-ACCST-Receiver-With-3-Axis-Stabilization-And-Smart-Port-Telemetry-p-1085486.html?rmmds=myorder

https://www.horusrc.com/en/frsky-stk.html

Pris: 22:50 $ med frakt


Tyvärr kom det en faktura från TNT på 194;- (44 moms och resten administrations avgifter) på STK programeraren :banghead:

McRegor
2016-10-07, 08:52
Ajdå - 150 kr i adminavgift - och jag som tycker att Postnord tar tillräckligt bra betalt för samma tjänst när dom tar ca: 100-lappen. Sen har jag en känsla av att småpaket lättare "slinker igenom" hos Postnord än hos TNT, UPS och liknande fraktare. Så jag väljer normalt inga snabbare leveranssätt för det brukar innebära dessa "dyrbara" fraktare - alltså med större risk för moms (det kan jag acceptera) och "straff-avgiften" som inte är lika kul - speciellt på paket med lågt värde.
Roger

pernstig
2016-10-07, 16:47
Jag fick också "straffavgift" för min STK från Horus. De har free shipping men tydligen inte till Sverige. Det blev alltså en dyr adapter, kostade 10,5 USD plus frakt 12 USD plus moms (på "statistiskt pris" !?) samt avgift 150 SEK. Summa ca 400 SEK :(

Min config tool är också v1.2

Gasman
2016-10-08, 12:59
Har sedan en tid konsekvent börjat använda det billigaste fraktsättet när man handlar från Kina/Hongkong mfl ställen. Min erfarenhet är att det faktiskt brukar gå fortare (rekordet är 4 dagar) och väldigt ofta lyser momsen med sin frånvaro.

McRegor
2016-10-08, 13:13
Kör också som jag redan sagt med det billigaste fraktsättet från Kina/Hongkong. Däremot har jag aldrig upplevt nån leveranstid på 4 dagar - snarare 3--4 veckor.
Roger

pernstig
2016-10-16, 12:24
Mina två S6R fungerar inte längre efter att jag gjort ändringar via hjälpprogrammet "Config Tool" och STK-adaptern. Några sekunder efter klick på WRITE så kraschar Config Tool och stängs av. Efteråt vill inte mottagarna initiera och ger felaktiga servokommandon på förändrade lägen. :(
Rapportera gärna hur det går för er andra!

Uppdatering:
Efter "ny modell" och noggrann konfigurering av kanalerna 9, 10, 11 och 12 fungerar mottagaren som den ska. Men tyvärr kvarstår problemet med att Config Tool kraschar när jag ger ett WRITE kommando så det går alltså inte att t.ex. byta riktning på stabiliseringen.
Jag kör en ASUS laptop med W7 64bit. Provade i M:s stationära ASUS W7 64bit med samma nedslående resultat.
Något med drivrutinen för STK? Eller vad?

uffe_46
2016-10-16, 20:01
Prova denna driver funkar för mig, har lyckats att få fram ditt fel ett par gånger men stänger jag och öppnar igen så funkar det att skriva

http://www.silabs.com/products/mcu/pages/usbtouartbridgevcpdrivers.aspx

pernstig
2016-10-17, 14:00
Prova denna driver funkar för mig, har lyckats att få fram ditt fel ett par gånger men stänger jag och öppnar igen så funkar det att skriva

http://www.silabs.com/products/mcu/pages/usbtouartbridgevcpdrivers.aspx

Ska prova det. Intressant att du också får krasch ibland. Jag har lagt märke till att mottagaren faktisk tar emot min nya inställning av kompensationsriktning. Tydligen skrivs värdet in innan kraschen inträffar!?

Förlåt en dum fråga men jag ska väl välja drivern ...x64 eftersom min windowsversion är 64bit (Config Tool ligger ju i ...Program (86)/FrSky)?
Och ska jag avinstallera nuvarande driver innan jag installerar den uffe_46 rekommenderat?

uffe_46
2016-10-19, 12:52
Nej jag körde bara in nya drivern, ev omstart innan man ansluter

uffe_46
2016-10-19, 12:54
Och ja du skall välja 64 bit för drivern, även om programmet är 32 bit

pernstig
2016-10-20, 16:09
Prova denna driver funkar för mig, har lyckats att få fram ditt fel ett par gånger men stänger jag och öppnar igen så funkar det att skriva

http://www.silabs.com/products/mcu/pages/usbtouartbridgevcpdrivers.aspx

Config Tool kraschar varje gång efter ett WRITE även efter installation av den drivern. Men förändringar jag gör blir i alla fäll rätt så kraschen måste inträffa efter att nya data skrivits klart. Går att leva med.

pernstig
2016-10-26, 18:34
Config Tool S6R har blivit uppdaterad till v1.3 och finns att ladda ner från FrSky. Ingen krasch hittills :)
http://www.frsky-rc.com/download/index.php?sort=Tool&cate_id=0&pro_id=167
Provflög min S6R i en FunCub idag fm i lungt väder. Funkar perfekt både i Stab mode och Autolevel. Skulle vara bra om man kunde stänga av gyro och autolevel på kanal 6 "Elev2" så att den kunde användas till klaff eller annat.

uffe_46
2016-11-16, 05:06
Och en ny firmware har också blivit släppt. har lagt in den i min, då enligt beskrivningen såg ut att vara ett alvarligt fel

"Fix the bug of no output in ELE channel sometimes"

http://www.frsky-rc.com/download/view.php?sort=Firmware&down=315&file=Firmware- S6R

Killenheladagen
2016-11-16, 07:30
Jag vill flika in att ibland kan dessa fel med USB-kopplingar kan lösas genom att använda en annan sladd - inte alla sladdar är likadana - jag har arbetat många många h med att få ihop ett ezuhf system i en turnigy9xpro och koppla upp det mot en ET vector och har aldrig haft så mycket strul någonsin - kopplade ej upp/fail att uppdatera etc, bytte sladd och allt fungerade på en gång igårkväll. Man kan också gå i i enhetshanteraren och avinstallera drivern som dyker upp när man kopplar usbn och ominstallera drivern så kan det fungera.

Har också märkt (i Windows iaf) att om man har många olika GUIs som använder samma usbdrivrutiner så kan de stampa på varandras portar - inget en omstart ej löser men det är rätt frustrerande..

Skickat från min SM-G800F via Tapatalk

uffe_46
2016-11-23, 16:46
Äntligen har jag provflugit en modell med S6R motagaren, var premier för modellen också, en Mustang från RcFactory, det fungera som det skulle, inga större övningar då det var råkallt, men prova aútolevel ett antal gånger och dt fungera bra nästan brutalt, smack och modellen låg i rätt läge igen, om man har en modell med bräckliga vingar måste man nog minska gain lite på denna funktion, iaf på elevatorn, så väldigt nöjd än så länge, mer tester kommer när vädret blir bättre


60717

pernstig
2016-11-23, 18:10
Jag har flugit min FunCub med S6R nu vid flera tillfällen. Fungerar perfekt. Första flygningarna provade jag Autolevel via en omkopplare och den var som sagt blixtsnabb så jag har ställt ner Gain på den funktionen. Använder nu bara Autolevel i failsafe inställd så att motorn stängs av och planet sjunker sakta i en vid cirkel. Lite klurigt att ställa in faktiskt.
Autohover och autoknife har jag bara handflugit i hobbyrummet och då vill S6R att nosen ska peka neråt! Tror det beror på att enheten är monterad felaktigt med servokontakterna framåt i färdriktningen.

OlleG
2016-12-07, 20:24
Hej,
låter spännande med stabilisering. Tror ni det skulle gå att flyga med ett instabilt plan? Dvs tyngdpunkten rätt långt bak. Inte för att jag just nu vet vad det ska vara bra för mer än experimentlustan. Man skulle kunna tänka sig extremt tvära svängar.
/OlleG

pernstig
2016-12-07, 22:02
Ja, JAS39 Gripen är ju aerodynamiskt instabilt men stabiliseras med styrdatorer så i teorin borde det fungera även på modeller. Skulle vara intressant att göra experiment men man ska nog inte prova med ett plan man är rädd om :sarcastic:

McRegor
2016-12-08, 09:28
Även om det inte gäller just denna "stabiliserade" mottagare utan en snarlik (antagligen lite enklare) från Lemon så bevistade jag ett intressant experiment under söndagens inomhusflyg hos oss. En kollega har en "inomhus-pylon-racer" som fungerar alldeles utmärkt tillsammans med nämnda Lemon-mottagare men när stabiliseringen kopplades bort så blev den nästan ostyrbar - den var väldigt instabil helt enkelt. Det var en helt otrolig skillnad så jag förstår absolut att han alltid flyger med stabiliseringen aktiverad...:) Så visst kan sådana här "stabilisatorer" ha en väsentlig påverkan på flygegenskaperna.
Roger