handdator

Visa fullständig version : Taranis med V8JT Modul



Pelleflygare
2016-10-06, 23:32
Har begåvats med en Taranis med V8JT modul för att köra V8FR mottagare. Har problem att få dem att binda. Tacksam för handfasta råd och glada tillrop! /Pelle

freddan_6
2016-10-07, 06:36
Yttre V8JT modul? Då ska modulen aktiveras i skärm 1 i modellminnet och troligen ska interna modulen stängas av. Stäng i alla fall av inre modulen i binningsögonblicket. Jag har för mig att mina V8FR trilskades att binda om spänningen var låg, så jag körde BEC som gav 5.0V, då band de lättare än vid 3V.

Jag minns inte om V8JT hade dipswitchar, jag körde på denna tid VHT-modul och tror inte det fanns. Jag har ingen V8JT utan en DJT modul som är kompatibel med V8-protokoll (för att t.ex. köra mina V8FR). Här är det viktigt att modulens dipswitchar är ställda till rätt protokoll=V8.

Avståndet ska inte vara för nära, håll isär sändare och mottagare med en meter.

Bindproceduren är inte exakt densamma som för V8FR-II men ha den manualen framför dig, jag TROR du saknar switch mellan D8 och V8 på mottagaren annars ska det vara samma. Här är manualen http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/499005294X535698X5.pdf

Jag brukar behöva 2-3 försök innan det tar även om jag gör rätt.
lycka till. Misslyckas du får du lägga upp ett klipp på youtube så jag kan se hur du gör.

freddan_6
2016-10-07, 06:44
och med rätt googlesökning så hittade jag även din manual
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/900630620X13251X41.pdf

https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=manual+frsky+V8FR+-V8FR-II

Pelleflygare
2016-10-07, 08:30
Kanon nu fungerar det - missade att mottagaren ska lysa rött när den är bunden!


Yttre V8JT modul? Då ska modulen aktiveras i skärm 1 i modellminnet och troligen ska interna modulen stängas av. Stäng i alla fall av inre modulen i binningsögonblicket. Jag har för mig att mina V8FR trilskades att binda om spänningen var låg, så jag körde BEC som gav 5.0V, då band de lättare än vid 3V.

Jag minns inte om V8JT hade dipswitchar, jag körde på denna tid VHT-modul och tror inte det fanns. Jag har ingen V8JT utan en DJT modul som är kompatibel med V8-protokoll (för att t.ex. köra mina V8FR). Här är det viktigt att modulens dipswitchar är ställda till rätt protokoll=V8.

Avståndet ska inte vara för nära, håll isär sändare och mottagare med en meter.

Bindproceduren är inte exakt densamma som för V8FR-II men ha den manualen framför dig, jag TROR du saknar switch mellan D8 och V8 på mottagaren annars ska det vara samma. Här är manualen http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/499005294X535698X5.pdf

Jag brukar behöva 2-3 försök innan det tar även om jag gör rätt.
lycka till. Misslyckas du får du lägga upp ett klipp på youtube så jag kan se hur du gör.

Gasman
2016-10-09, 22:26
.
.
Jag har för mig att mina V8FR trilskades att binda om spänningen var låg, så jag körde BEC som gav 5.0V, då band de lättare än vid 3V.
.
.

Jepp! Bindningen på V8FR krånglar på låg spänning! Gå inte under 4,8V.