handdator

Visa fullständig version : FrSky X6R mottagare fungerar inte längre?



pernstig
2016-10-14, 11:30
Mottagaren sitter i en FunCub som jag som vanligt förvarar på vinden över sommaren och plockar fram när det blir vinter. Nu har plötsligt mottagaren ingen kontakt med sändaren och går inte att binda. Röd och grön LED lyser konstant både vid normal drift och vid start med F/S intryckt. Går inte i bindläge (=grön LED fast och röd LED blinkar) när jag sätter Tx i BIND. Flashat om FW utan resultat. Vad göra?

freddan_6
2016-10-14, 11:39
Jag har en BEC som ger för låg spänning (eller om den ripplar, jag vet inte), jag behöver 5.0V för att binda mina X6R, 4.8V brukar inte gå.

McRegor
2016-10-14, 12:15
Men är den använd och redan bunden så borde den ju ändå fungera...
Roger

pernstig
2016-10-14, 12:15
Min BEC lämnar 5.4 V. Och som sagt, även vid en normal start lyser både grön och röd LED med fast sken på den här mottagaren. Normalt är antingen blinkande röd vid ej kontakt eller fast grön vid kontakt med sändaren.

Thomas
2016-10-14, 12:26
Vad har du för sändare/sändarmodul?
Kan du inte binda utan bindplugg?

Jag har FrSky XJT sändarmodul, och brukar göra så här:
*Starta sändaren med bindknappen intryckt > dioden på sändarmodulen blinkar snabbt
*Starta mottagaren (uppkopplad med batteri och servo) med bindknappen intryckt > dioden lyser till, när den blinkar med långsamma blinkningar är den bunden
*Stäng av mottagare och sändare
*Starta sändare och mottagare normalt, nu ska det fungera.
I alla fall brukar det göra så för mig....

pernstig
2016-10-15, 09:15
Jag har också XJT men integrerad i sändaren och då är proceduren annorlunda. Fungerar dock utan problem på alla mina mottagare utom just den aktuella och med båda sändarna (X9D och X9E med FW 2.1.8 EU LBT). Huvudproblemet är nog inte bindning utan det faktum att mottagaren inte fungerar alls och båda LED lyser hela tiden när jag slår på modellen efter en tids förvaring. Inga som helst förändringar har gjorts före, under eller efter förvaringen.

uffe_46
2016-10-15, 09:55
Prova att gör en ny modell i din sändare och bind den.

60264

Om inte det hjälper prova att flasha om firmwaren

McRegor
2016-10-15, 10:21
Pernstig har nog redan provat att flasha om FW - så står det i alla fall i hans första inlägg.
Känns mera som att mottagaren inte fungerar längre - och sånt kan ju faktiskt inträffa. Antar att det fungerar att binda och använda andra mottagare.
Roger

pernstig
2016-10-15, 10:28
Mottagaren svarar inte på ny bindning.
Flashat om FW. Flashningen fungerar såvitt jag kan se men felet kvarstår.
Och ja, det är bara den aktuella mottagaren som vägrar.
Ny mottagare är beställd.

Utmanaren2002
2016-10-15, 14:01
Har råkat ut för samma fel på en X8R som la av i luften! Som tur var i en multikopter med FC som tog över och flög hem den och landade framför mina fötter�� ! Gick ej att binda så den kasserades!

pernstig
2016-10-15, 14:20
Av mina 12 mottagare är nu två trasiga och en misstänkt dålig:
4 st X8R varav en med misstänkt dålig räckvidd (ska kollas noggrannare)
5 st X6R varav en alltså är kass (den nu aktuella)
3 st X4R varav en med för kort räckvidd (ca 5 m vid rangetest)