handdator

Visa fullständig version : Binda FrSky D4R-II mottagare...



Thomas
2018-03-18, 19:24
Jag har en FrSky D4R-II mottagare (med telemetri) som jag försökte binda till min JR 9XII-sändare, med FrSky DJT-sändarmodul. Sändaren är i PPM-läge.

Lögn i helsicke att den binder på "normalt" sätt, alltså:
1. startar upp sändaren med bindknappen intryckt,
2. hållerer in bindknappen på mottagaren,
3. ansluter ett batteri.

Det blir bara fast RÖTT sken på mottagaren, utan bindning.

Något tips på lösning??

Som parentes, jag har flera D4R-mottagare UTAN telemetri, dom binder hur lätt som helst...

thoabr
2018-03-18, 21:14
Hej

En gissning EU eller NOEU firmware,på mottagarn.

Mvh Thomas

thoabr
2018-03-18, 21:31
Kan vara en bindplugg på signalpinnarna 3,4

https://www.youtube.com/watch?v=uRxS6j2r1SA

Thomas
2018-03-18, 21:49
Jag har provat det som videon beskriver också, hjälper inte.

McRegor
2018-03-18, 22:12
Thomas,
Kanske ingen direkt lösning men flera förslag för ett liknande problem i alla fall - http://forum.flitetest.com/showthread.php?22863-Please-help-Frsky-D4R-ii-not-binding-to-T9X-with-DJT-RF-Module
Roger

Thomas
2018-03-19, 16:08
När jag slog om båda switcharna till "Off" (neråt) på sändarmodulen, så lyckades jag binda mottagaren!
Innebär det att man ALLTID måste ha switcharna i detta läge för att det ska funka??

https://www.t9hobbysport.com/_app_/resources/images/www.t9hobbysport.com/main/frsky/djt-module/FrSky%20DJT%20Transmitter%20Module.JPG


Blir lite bökigt att komma ihåg att slå om switcharna varje gång man byter modell...

Gasman
2018-03-20, 08:33
Se till att du inte har för låg spänning till mottagaren! Jag upptäckte att om man ligger nära nedre delen av rekommenderat spänningsområde så började bindningsfunktionen att tjura. Ökade man spänningen till 6V funkade bindningen klockrent.