Reklam

 
Resultat 1 till 19 av 19

Ämne: Ombord Glöd vill inte funka. Edit: -Funkar!

  1. #1
    Anonymous
    Guest

    Standard Ombord Glöd vill inte funka. Edit: -Funkar!

    Tjena.

    Köpte en GLOW4A-2
    Nu skulle jag testa med "Automatic Mode" och det funkade ju.
    Glöden slocknar efter en väldigt kort stund? Och när jag drar av
    glöden och sedan drar på igen så funka den inte alls!
    LED lampan blinkade då långsamt, under Automatic.

    Sedan kopplade jag "ur" jumpern för Automatic (off) å körde
    istället. Ville ändå inte koppla den till gas kanalen, men då
    blinkar LED:n snabbt istället?

    Ok, kollat i manualen. Där står att
    Snabb blinkning = Start Mode????
    Långsam Blinkning = Glödstift, batteri eller kablefel?

    Står ochså att den börjar blinka om batteriet inte är laddat.
    Men jag har precis laddat det?

    Ok. minst 30cm extra sladd, samma som brukar sitta på mindre LiPos
    och det är samma tjocklek som de som satt på Glöddrivaren.
    Kortare kan jag inte ha.

    Men är drivaren tänkt att funka för modeller med 4 motorer så lär den
    klara långa sladdar?

    Är det inte tillräkligt med lågt Ohm i kabeln jag anmänt eller är det
    något anat fel?

    Glöddrivaren funkade ju första gången jag provade. PDT_Armataz_02_36

    När jag testa hur det glödde så lade jag glödstiftet emot topplocket, som
    man gör när man kollade på mopeder, hörde "bzz" ljudet men inte nån glöd, har inte fått det att funka sedan första försöket.

  2. #2

    Standard

    ska be bokis hjälpa dig, han e ett universal geni på dessa ombordglödare!
    //DrHanke

    *** STOCKHOLMSDIVISIONEN ***

  3. #3
    Anonymous
    Guest

    Standard

    Ok, tack

    Jag provade nu igen utan Automatic, då
    blinkade LED:n långsamt?

    Kan hända att stiftet inte låg emot topplocket på motorn, riktigt.

  4. #4
    Anonymous
    Guest

    Standard

    Jaha idag fick jag liv i den.

    Jo. Jag kopplade glöddrivaren till kanal 7 i från början
    dvs pot:en.
    Men den har ju inte samma pulslängd som gasen
    (med ett servo ger Ch 3 180o och Ch7 (flapps) 90o).
    Jag såg att glödstiftet glödde väldigt svagt så jag ändrade
    jumprarna åter igen. Nu är
    -----------
    Std: Off
    A: On
    B: Off
    -----------

    Nu startar glödströmmen på 2.0A och slutar på 1.0A
    och nu funka det!
    Glöder som en gud, eller nått

    MEN! Jag vill ha glöddrivaren på Ch7 (som bara gör 90o)
    och glöddrivaren behöver 180o i pulslängd!
    Jag provade att ställa E.P.A i radion på 125% (max)
    men hjälpte inte mycket.

    Hur gör jag?

    Enklast är kanshe landställs kanalen?
    Men då är det ju bara off/on.
    Och en annan negativ sida med det är att det drar onödigt mycket mer ström!

  5. #5
    Moderator
    RCFF - Moderator
    bokiss avatar
    Reg.datum
    May 2006
    Inlägg
    4 638
    Jobb
    Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
    Klubb
    LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

    Standard

    Är det microsens Glow 4? I såna fall så ska du köra den med y-kabel från trottelkanalen,den är inte gjord för att slås på o av från radion..Principen är enkel: När du slår på mottagaren så ska gasen vara på minimum o dioden blinka en gång,fullgas,då blinkar den en gång till och när du drar av till tomgång så kommer den att blinka kontinuerligt i ca en minut ,sk. startglöd... efter det så kommer den gå över i underhållsglöd o då lyder dioden oavbrutet(inget blinkande)..Samma händer om du ger över halv gas,då kommer den att gå över i detta läge med..vill du ha tillbaka starglöden så gör du ett snabbt gaspådrag o kvickt av med den så kommer den att börja blinka igen= startglöd..Om det är att slå av/på glöden från radion du vill ha så har du köpt fel glödsystem(då behövs bara ett simplare system typ simprop) men i mina ögon så är microsens det bästa som finns kombinerat med OS glödstiftskablar!
    // Bokis

    ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
    (nu även med biskvier!)

  6. #6
    Anonymous
    Guest

    Standard

    Ok, Japp, Microsens Glow 4
    Glow 4-A 2, nån nyare, finns inte med på deras webbsida.

    Jag har precis vart ute och taxat runt maskin.
    Anmänder Ch6 (Landställ) dvs on/off ställt med
    80% E.P.A. För att reglera glödströmmen.
    Funkade bra faktiskt.

    Ska försöka fixa en Y-Kabel på måndag.

    Tack för hjälpen Bokis PDT_Armataz_02_30

  7. #7

    Reg.datum
    Jul 2006
    Inlägg
    7
    Klubb
    Örnsköldsviks modellflygklubb

    Standard

    Os glödstiftskablar var finns dessa att köpa! Har problem med anslutningen till min spitt, Är 30cm ett måste eller? M.V.H Peter ö-vik

  8. #8
    Moderator
    RCFF - Moderator
    bokiss avatar
    Reg.datum
    May 2006
    Inlägg
    4 638
    Jobb
    Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
    Klubb
    LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

    Standard

    Jag köper enbart OS Booster cables,helt överlägsna,lite dyra o passar bara OS-F stift tyvärr..men inget annat jag har testat har varit i närheten..
    // Bokis

    ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
    (nu även med biskvier!)

  9. #9

    Reg.datum
    Jul 2006
    Inlägg
    7
    Klubb
    Örnsköldsviks modellflygklubb

    Standard

    Kanon! det kommer kablar med posten i morgon från model c.Spitten kommer snart att få luft under vingarna. ps hur var det med längden! mvh Foppaland

  10. #10
    Moderator
    RCFF - Moderator
    bokiss avatar
    Reg.datum
    May 2006
    Inlägg
    4 638
    Jobb
    Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
    Klubb
    LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

    Standard

    Nu förstod jag inte riktigt men dels så har Modelcraft i malmö dessa o för mig som är snål härifrån:
    http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXCD30&P=7
    Obs,passar endast OS F...Men då sitter de utav H-VETE!
    // Bokis

    ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
    (nu även med biskvier!)

  11. #11

    Reg.datum
    Jul 2006
    Inlägg
    7
    Klubb
    Örnsköldsviks modellflygklubb

    Standard

    Hoj! vad jag undrade var om kablarna måste vara 30cm eller går det bra att korta dom till 10-15. Jag har en Glow 4-A 2. peter

  12. #12
    Moderator
    RCFF - Moderator
    bokiss avatar
    Reg.datum
    May 2006
    Inlägg
    4 638
    Jobb
    Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
    Klubb
    LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

    Standard

    Ahh.. :ide: Jodå,du kan korta dom men varför? Behåll längden,du kanske vill ha den i nått annat så småningom vem vet,å plats måst väl finnas? PDT_Armataz_02_03
    // Bokis

    ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
    (nu även med biskvier!)

  13. #13
    Anonymous
    Guest

    Standard

    Kablarna är inte 30cm som standard. Det var jag som ökade dem.
    Dom är väl bara en 10cm som mest (minns inte exakt) som orginal.

    Har nån förlägning för glöd pluggen, om ni vet vad jag menar, som jag snodde delarn ifrån.
    Funkar utmärkt, sitter lite löst kanshe men än sitter dom fast.
    PDT_Armataz_02_30

  14. #14
    Moderator
    RCFF - Moderator
    bokiss avatar
    Reg.datum
    May 2006
    Inlägg
    4 638
    Jobb
    Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
    Klubb
    LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

    Standard

    OS kablarna är 18 tum (45 cm) om jag läser rätt o jag har inte mätt mina men det stämmer nog..
    // Bokis

    ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
    (nu även med biskvier!)

  15. #15

    Reg.datum
    Jul 2006
    Inlägg
    7
    Klubb
    Örnsköldsviks modellflygklubb

    Standard

    Hoj! Hur pass bra sitter booster cables när dom sitter utav H-Vete? Fick mina i går, jag tycker att dom borde sitta lite tajtare. Anslutningen glappar hit & dit;kulan syns knappt ! borde denn inte vara mer synlig för att kunna trycka på OS F-stiftet ? mvh Peter

  16. #16
    Moderator
    RCFF - Moderator
    bokiss avatar
    Reg.datum
    May 2006
    Inlägg
    4 638
    Jobb
    Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
    Klubb
    LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

    Standard

    Hmmm.nu blir jag fundersam! De jag har sitter perfekt,eftersom stjärnan är på service(he,he) så tog jag den kablarna från den igår o efter så många av o på jag har gjort med dessa så är jag förvånad att de sitter så fint...Inget glapp alls om man har OS F-stift.. O på de andra jag har haft denna typ av kabel på har jag aldrig haft problem med att de lossnar,snarare tvärt om,lite svåra att ta av från gång till annan.
    Du har ingen kamera ?
    Skulle vara intressant o se vad som kan vara galet..
    // Bokis

    ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
    (nu även med biskvier!)

  17. #17

    Reg.datum
    Jul 2006
    Inlägg
    7
    Klubb
    Örnsköldsviks modellflygklubb

    Standard

    HOJ! Jag tryckte ner den till första spåret.Bör den tryckas längre ner????Hylsan ligger & vickar upp o ner hit o dit .lätt att ta av. Peter undrar

  18. #18

    Reg.datum
    Jul 2006
    Inlägg
    7
    Klubb
    Örnsköldsviks modellflygklubb

    Standard

    Hoj! pratat med model-craft ,prylarna ska sitta som H-vete , tog ny kabel & stift från hyllan för att prova sitter som smeck. något är galet med mina prylar.Det blir ett besök hos Pekkala i afton för närmare koll av stift & kabel.mvh peter foppaland.

  19. #19
    Moderator
    RCFF - Moderator
    bokiss avatar
    Reg.datum
    May 2006
    Inlägg
    4 638
    Jobb
    Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
    Klubb
    LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

    Standard

    Tyckte väl det! Jag gillar verkligen de kablarna o har inte haft några problem alls med dom!
    // Bokis

    ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
    (nu även med biskvier!)

Liknande ämnen

  1. APM 2.5 funkar inte
    Av LeoR i forum Elektronik-Mjukvara-Hårdvara
    Svar: 13
    Senaste inlägg: 2013-07-15, 09:39
  2. Får inte min headtracker (DT-3K) att funka
    Av zeno i forum FPV Markstation, Googles, DVR mfl
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2011-03-29, 22:42
  3. Reply funkar inte i R/C Universe...
    Av jaka i forum Allmänt och Tips
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2009-05-18, 16:19
  4. Ombord glöd
    Av Apeka i forum Metanolmodeller
    Svar: 18
    Senaste inlägg: 2009-05-01, 20:24

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •