Reklam

 
Sidan 16 av 26 FörstaFörsta ... 61112131415161718192021 ... SistaSista
Resultat 301 till 320 av 510

Ämne: KMP SPIT.. Part II

 1. #301
  tayghers avatar
  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  739
  Jobb
  Säljare, mekanik
  Klubb
  Tranås MFK, Ödeshögs MFK

  Standard

  Mycket diskret och snyggt, Christer! Kommer nästan inte att synas alls när luftintaget hamnar ivägen.
  Jag har fått besked om att mitt lilla avgassystem äntligen är på väg från Staterna nu. Hoppas nu på att det inte tar alltför många veckor för paketet att komma fram..

  Jag har kommit ytterligare lite längre och är nästan klar med cockpiten, det blir inte i närheten så snyggt som Ditt museumexpemplar men jag är nöjd med att jag fick till en öppningsbar huv. Har i stort sett plankat Dig rakt av men har använt neodym-magneter för att hålla bubblan på plats.

  Som vanligt har jag frågor till Dig Christer.. Har Du koll på lämplig kulör på den lätt beige-gråa undersidan??
  Sedan är jag mycket intresserad av var kanonrören bör monteras, alltså hur långt ut från centrum på vingen??

  Tack på förhand!

  Mvh, Lars
  Flyg lågt och fort!

  Mvh, Lars Westin

 2. #302

  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  3 952
  Jobb
  Skorstensfejaringenjör
  Klubb
  Nyköping, Fresno Radio Modelers

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av ChristerL

  Tips från Sweeper: Montera aluminiumnät på insidan av hålen och måla i lämplig färg. Sagt och gjort, så blev det! Tack Sweeper! PDT_Armataz_02_43
  Inget att tacka för Christer! PDT_Armataz_02_03

  Jag måste ju ha någon som vaktar bakom min bombare när våran klubbordförande har införskaffat sin KMP Bf109. PDT_Armataz_02_23


  Göran

 3. #303
  ChristerLs avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 211
  Klubb
  Nyköpings MK, Södertälje MFK

  Standard

  Kul att höra om dina framsteg Lars! Inga bilder??

  - På min lilla Hawker Tempest målade jag undersidan med Flairs Matt Light Grey och den är mer eller mindre exakt i samma nyans som Spitfirens. Tyvärr har min burk torkat, annars skulle den behövas till sporrhjulsluckorna... (Det är Flairs Matt Dark Green som jag använt till huven.)

  - Kanonerna sitter 32,5 cm ut från vingens centrum. Tyckte det såg rätt ut, mätte nog lite också!


  För er som behöver skalaritningar till KMP Spitfiren har jag startat en ny tråd under Skala där jag lagt upp ritningar och några bilder: http://www.rcuniverse.se/viewtopic.php?t=2820


  Citat Ursprungligen postat av Sweeper
  Jag måste ju ha någon som vaktar bakom min bombare när våran klubbordförande har införskaffat sin KMP Bf109.
  No problem, I'll check your six!

 4. #304
  tayghers avatar
  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  739
  Jobb
  Säljare, mekanik
  Klubb
  Tranås MFK, Ödeshögs MFK

  Standard

  Tack för det Christer!!

  Jag återkommer med bilder inom kort när jag fått skala-avgaset och börjat skarva fast det på modellen. Jag har dock alltid bekymmer med att lägga in bilder, hänger inte riktigt med på hur man lättast gör det. De få bilder jag lyckats infoga har alltid blivit länkar som någon vänlig själ sedan gjort om till bilder i tråden..

  Det får bli att kontakta Pitch i Danmark igen för att köpa grå Flair-färg..

  Mvh, Lars
  Flyg lågt och fort!

  Mvh, Lars Westin

 5. #305
  Mr Js avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  4 150
  Jobb
  Mats Johnsson
  Klubb
  RFK Kometen, Lomma

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av taygher

  De få bilder jag lyckats infoga har alltid blivit länkar som någon vänlig själ sedan gjort om till bilder i tråden..

  Mvh, Lars
  Jag har gjort det några gånger, oftast beror det på att man har klickat på [URL] i stället för [Img], eller att där har blivit något mellanslag i bildlänken. Kämpa på bara, bilder är alltid välkommet :-)
  /\/\vh // /\/\r J.

 6. #306
  ChristerLs avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 211
  Klubb
  Nyköpings MK, Södertälje MFK

  Standard

  Lite små uppdateringar....  Fick tips på en annan tråd att man kunde använda sänken för fiskare till att väga av modellen. Gjorde ett besök hos "Berras" innan lunch och kollade runt. Fanns ett antal olika modeller men fastnade för dessa. De fanns i olika vikter upp till 70 gram, köpte 6 stycken 70 grammare!  Slipade av färgen och limmade ihop fem stycken. Är lite optimist och hoppas att det kanske ska räcka. Monterades längst fram med två tiewraps så länge, ska göra det stadigare när modellen är avvägd. Och...  ... så här ser det ut med kåpan på. Precis på håret, eventuellt får jag ta av några mm på de smala ändarna som sticker ut för att få på kåpan exakt. Liiiite tajt just nu.  Antennen.... Tänkte först dra den inne i kroppen, men blev trångt i bakkroppen när jag skulle hitta någonstans att fästa ändan. Gjorde ett hål, genomföring av en gummibussning till ett servo och än så länge "bara" tejpad.
  Den skarpsynte kan i horisonten ana att jag tagit bort luckorna till sporrhjulet. Satt en kväll och pulade ihop en lite mekansim som kanske skulle funka. Försökte pilla den på plats med liten plattång, tappade den och den försvann ner i fenans inre... :x
  Då åkte luckorna av och mekanismen fick skakas ut ur kroppen.... Jag sparar detta jobb till senare! (=efter provflygningen)  Ett OS-F stift har monterats, Microsens ombordglöd kopplats in och byglats om för F-stiftet. (Hoppas jag förstått tyskan rätt.) Soppaslangar dragna och fixat påfyllningsställe.  Så här ser det det ut med kåpan på plats. Avgasröret har fått en stump slang på, en sån där färdig krök som kortats. Ska hålla för fyrtaktsvärme enligt handlaren....  Saknar faktiskt en del i min byggsats!!!! Plywoodbiten som ska hålla tanken finns inte med. Använde istället plywooden som skulle stötta originalstötstängerna. Är det försent att få byggsatsen utbytt??!!


  14 dagar kvar till Södertälje MFKs Modellflygets Dag, ska jag hinna?

 7. #307
  Ompas avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 970
  Blogginlägg
  2
  Jobb
  Grävmaskinist
  Klubb
  Ingen för närvarande

  Standard

  Håller tummarna för dej Christer. Go for it.
  Vill sedan ha en extremt utförlig redogörelse hur flygningen gick PDT_Armataz_02_44
  Personligen så tittar jag på min P-47a varje dag, men dock så har dygnet endast 24 timmar och det är ett sabla tryck på jobbet nu, och hemma i trädgården + bekantas bekanta som är släkt med han som man känner via henne som... som i sin tur vill ha hjälp med schakt för dränering eller en ny infart etc etc.
  Blir dock lite pill då och då på Thunderbolten, såsmåningom så blir nog även den klar, frågan är mest bara när???
  Behvör ett litet nacktag på mig själv och sedan en spark i akterkastellet så är jag nog snart igång på högtryck igen. Har även varit ute och slarvat en del, på flygfältet alltså och flugit. ops:
  Modellflyg
  En Stört-skön hobby

  //Tomas//


 8. #308
  ChristerLs avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 211
  Klubb
  Nyköpings MK, Södertälje MFK

  Standard

  En lite teaser.... Spitfiren är nu lackad med två lager WarbirdColors "Satin Clear". Blev kanske lite för blank, vi får se när den ihopmonterad ute i dagsljus! Finishen påminner nu om de Warbirds som flyger idag.

  Som vanligt skiter sig allt när det är brådis, jag fick lägga på lacken med pensel, men det blev riktigt bra ändå. Lacken löste dock upp slitningarna gjorda med silverpennan på vissa ställen. Kan tänka mig att bättra på med lite Humbrol istället.

  Det mesta är nu återmonterat på kärran efter lackning, hoppas på att kunna lägga upp lite bilder ikväll.

  Angående Modellflygets Dag på torsdag: Den kommer absolut ställas ut i depån, men tyvärr inte flygas. Men nu är det inte långt kvar!!

 9. #309
  Ompas avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 970
  Blogginlägg
  2
  Jobb
  Grävmaskinist
  Klubb
  Ingen för närvarande

  Standard

  Attans, hade hoppats på någon najsig premiär video till helgen med lite korv och öl till
  Men får väll fortsätta vänta lite till då. Håller ölen på kylning tills det blir dags :drinkers:
  Hoppas kunna presentera lite bilder på min tråd under kvällen...
  Modellflyg
  En Stört-skön hobby

  //Tomas//


 10. #310
  ChristerLs avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 211
  Klubb
  Nyköpings MK, Södertälje MFK

  Standard

  Ledsen att göra dig besviken Ompa. Lovar dock att komma med bilder och flygrapport innan ölen blir dålig, keep it cold!

  Innan lackningbilderna kommer några bilder på hur jag tog upp hål i motorkåpan för bränslenålen:  Slipade till en insexskruv så den passade i bränslenålen. Ett papper tejpades fast på kroppen och gjorde sen en markering var skruven är/var hålet ska vara.  På med motorkåpan och använd markeringen till att märka upp motorkåpan. (Jag fick klippa pappret i remsor så det skulle följa den kurviga kroppen. Men inte för mycket så pappret kan vrida sig.)  Hålet upptaget och insexnyckel för att justera nålen tillfälligt på plats!

  Så var det lackningsbilderna..... Fick som sagt penselmåla men det fungerade faktiskt riktigt bra. I WarbirdColors lacken droppar man i 8 droppar "cross-linker"/ounce färg, detta för att den ska tåla upp till 15% nitro. Sen späds den med vatten. Vid första lagret hade jag spätt den ca 20% (för att spruta den) och det var nog lite mycket. Andra lagret blev bättre med ca 5% vatten i. Mycket lätt att lacka med en bra pensel! Allt plockade isär och lackades, inkl. trädetaljer i motorutrymmet.

  Ett bild-pottpurri på en nästan färdig Spitfire!:

  Antenn på plats, gjord av vajer som blev över från Nashs bälte.  Landställ tillbaka på plats, hjulaxlar kapade. Har också tagit bort de bitar av spryglarna som fanns i hjulbrunnen, behöver varje mm för att hjulen ska låsas i uppe läge. Lite snygga "navkapslar" ska också på. Lite annat pyssel här och där, men som kan göras efter provflygning...

  Imorgon kväll är det planeringsträff inför Englandsresan i juli. Yepp vi är fyra som drar till Flying Legends på Duxford. Av "någon anledning" (=min Spitfire) ska vi hålla till hemma hos mig!!

 11. #311

  Standard

  Ja va säger man.................. GRYMT jobb asså..

 12. #312
  Moderator
  RCFF - Moderator
  bokiss avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  4 875
  Jobb
  Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
  Klubb
  LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

  Standard

  Hmmm..Tordag..Zero mot södertälje kanske?...
  Får man komma? ops:
  // Bokis

  ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
  (nu även med biskvier!)

 13. #313
  ChristerLs avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 211
  Klubb
  Nyköpings MK, Södertälje MFK

  Standard

  Tackar!

  Citat Ursprungligen postat av bokis
  Hmmm..Tordag..Zero mot södertälje kanske?...
  Får man komma? ops:
  Är du medlem i SM......... HAHAHA!!! Självklart är du välkommen!! (Sweeper har lovat att ställa ut sin Ziroli B-25a bredvid min Spitfire.)

 14. #314

  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  3 952
  Jobb
  Skorstensfejaringenjör
  Klubb
  Nyköping, Fresno Radio Modelers

  Standard

  Jo, B-25:an kommer att ställas ut sidan om Christers konstverk. PDT_Armataz_02_34


  Göran

 15. #315
  tayghers avatar
  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  739
  Jobb
  Säljare, mekanik
  Klubb
  Tranås MFK, Ödeshögs MFK

  Standard

  Den blir grym, Christer!

  Jag ska åka till Påldalen på torsdag som jag hotade om tidigare men tyvärr kommer inte Spitten med. Jag fick avgasbitarna först i fredags och det dröjer ytterligare någon månad innan jag blir klar med modellen.
  Tar istället med mig en liten snabb Dago Red så jag får vara med och flyga lite i alla fall.

  Jag har börjat kapa lite i glasfibern och insåg efter en stund att jag kommer att behöva ta upp en servicelucka på undersidan, bakom motorn. Gjorde det igår kväll och det blev ju sådär.. Efter lite handpåläggning kommer det förhoppningsvis att se OK ut på 50 meters håll.. 8)

  Jag har tagit några bilder på avgaspiporna med mobilen och skall nu försöka få med dem i inlägget.

  Vi syns väl på torsdag!

  Mvh, Lars
  Flyg lågt och fort!

  Mvh, Lars Westin

 16. #316
  ChristerLs avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 211
  Klubb
  Nyköpings MK, Södertälje MFK

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av taygher
  Jag har tagit några bilder på avgaspiporna med mobilen och skall nu försöka få med dem i inlägget.

  Vi syns väl på torsdag!
  Nej men fy f-n va snyggt det blir med skalautblåset. Man kanske skulle bygga sig en Spitfire till??!!

  Absolut, vi ses på torsdag!

 17. #317
  colssons avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 184
  Jobb
  CNC Operatör på waterjet maskin.
  Klubb
  Fredlös

  Standard

  Mycket snyggt!!
  / Christian Olsson

 18. #318
  Daniel Ls avatar
  Reg.datum
  Nov 2006
  Inlägg
  1 252
  Jobb
  Koenigsegg
  Klubb
  mfk pegasus

  Standard

  jag såg att du hade metall stötstänger till skeven var kan man få tag på sådana????
  skulle behöva sådana till min spitfire.

 19. #319
  ChristerLs avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 211
  Klubb
  Nyköpings MK, Södertälje MFK

  Standard

  M3-länkar inköpta på Söders RC Hobby, stängerna köpta på Clas Ohlsson!

 20. #320
  ChristerLs avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 211
  Klubb
  Nyköpings MK, Södertälje MFK

  Standard

  Så har man lyckats smälta Södertälje MFKs "Modellflygets Dag". Tycker det blev riktigt lyckat i år med bara några få regndroppar. Trist var Bokis motorhaveri i Zeron med följande utelandning. Bokis första flygning med Zeron var annars dagens höjdpunkt.

  Som lovat följde Spitfiren med ut och jag fick chansen att ta lite utomhusbilder. Åååå jag märkte att min placering av soppapåfyllning satt precis under luftintaget på vingen, inte en chans att komma åt. Blir till att flytta!

  Well, så här ser den ut i dagsljus:

  Lars "Taygher" dök som lovat upp, kul att träffas! Här visar Lars upp sitt skalautblås till Spitfiren för Göran "Sweeper" Grenander. Snyggt var det, lätt och inte alls dyrt. Blir att tänka på till kommande projekt.
  Lars och jag försökte köra lite "Alfa Models Combat" med våra P-51 och Fw190. Tyvärr var min P-51a med borstad 300 utklassad i vinden. Men nästa år flyger vi formation med våra Spitfires, eller hur??  Två snyggingar: "Sweepers" Ziroli B-25a och "ChristerLs" KMP Spitfire. De ser nöjda ut!

Liknande ämnen

 1. Team BlackSheep in Rio [Part 1]
  Av Lassekar i forum FPV och Flygfoto - Båda dina egna och andras
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2013-03-05, 22:33
 2. How hard man do "part two"
  Av wesse i forum "PRIVATA" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 5
  Senaste inlägg: 2008-10-22, 21:39
 3. Kyosho Spit TP
  Av Wulfman i forum Metanolmodeller
  Svar: 7
  Senaste inlägg: 2008-01-28, 15:45
 4. KMP SPIT...
  Av bokis i forum Byggdagboken
  Svar: 97
  Senaste inlägg: 2006-09-02, 17:55

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •