Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 27 av 27

Ämne: Miss Hyperion Hydroplane

 1. #21
  sundqvistjohans avatar
  Reg.datum
  Jul 2006
  Inlägg
  1 299
  Jobb
  Musiklärare
  Klubb
  Sundom RC Club

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av McRegor
  Ja, oavsett om ljudet kommer från fartreglaget självt eller från motorn så genereras det i vart fall i fartreglaget. Och det var väl frågan
  Roger
  Jo, men det var intressant att få veta att själva motorn är högtalaren, jag trodde faktiskt igår att det var själva fartreglaget som lät.

  När jag senare läste på nätet om hur man kan programmera reglaget med sändaren genom att lyssna på olika signaler så står det också i den manualen att motorn fungerar som högtalare vid programmeringen.

  Några funderingar:
  1. I manualen står att man ska programmera reglaget utan propeller, samtidigt har jag läst att man aldrig ska köra utan belastning för då kan motorn gå sönder. Hur bär man sig då åt vid programmeringen med sändare när man använder trottelspaken? (Iofs inget problem för mig, standardprogrammeringen är för 3-cells LiPo och mjuka starter - passar mig bra.

  2. Det står att man MÅSTE programmera om fartreglaget för 2 cells LiPo om man vill köra med det. Hur gör man det med sändare? Ska de som vill köra reglaget på 2-celler köpa en 3-cells LiPo och koppla i den och därefter programmera reglaget för 2 celler eller koppla i en tvåcells LiPo och göra omprogrammeringen med den? :-D

  Rent hypotetiska frågor eftersom jag själv kör med standardinställningar.

 2. #22
  LANs avatar
  Reg.datum
  Oct 2006
  Inlägg
  188
  Klubb
  Valdemarsviks Mfk

  Standard

  1. I manualen står att man ska programmera reglaget utan propeller, samtidigt har jag läst att man aldrig ska köra utan belastning för då kan motorn gå sönder.
  Inga problem, för motorn går ej igång då man är i programmeringsläge!
  (Sen tror jag inte det är farligt att köra motorn utan belastning, har själv gjort detta med alla mina motorer utan problem. Kan möjligtvis vara ett problem om man kör länge, men kortare testkörningar kan knappast vara ett problem).

  2. Det står att man MÅSTE programmera om fartreglaget för 2 cells LiPo om man vill köra med det.
  Inte heller något problem, eftersom det man programmerar är den tröskelspänning då fartreglaget stänger av motorn (då batteriet börjar ta slut). Bara att plugga i valfritt batteripack och göra programmeringen! Det som är viktigt är sedan att använda rätt pack då man använder fartreglaget i praktiken.

 3. #23
  sundqvistjohans avatar
  Reg.datum
  Jul 2006
  Inlägg
  1 299
  Jobb
  Musiklärare
  Klubb
  Sundom RC Club

  Standard

  Tack LAN för svaren om reglageprogrammering - det här med borstlöst är helt nytt för mig (tänkte gardera mig för vintern så jag kan flyga även när det är för kallt för att det ska vara bekvämt att montera och starta ett metanolplan på fältet).

  Gjorde annars färdigt linkaget ikväll. Det var inte så svårt sist och slutligen. Jag hade ingen aning om hur man sätter fast servon i depron. Men jag tog till samma metod som på min U-can-do EPP, dvs. att fästa dem med smältlim. Vill man någongång ha loss dem är det bara att värma limmet med limpistolen.

  Roderhornen är nog en aning för korta; roderutslagen blir väldigt stora trots att jag har stötstängerna längst inne på servoarmarna. Det betyder att jag elektroniskt måste justera utslagen och då blir det inte lika exakt som med mekanisk justering. Funderar faktiskt på att byta roderhorn (eller så får jag arbeta in rodren ordentligt så att de löper mycket lätt.

  Det enda som återstår är att fästa elektroniken med kardborretejp, att täta några fogar med silikon (så att pontonerna blir helt vattentäta om modellen skulle hålla ihop till sommaren ) samt att behandla pontonernas undersida så att depronet inte slits då man kör på marken. Tyvärr blir detta först om 10–12 dagar.

  Linkaget:

 4. #24
  sundqvistjohans avatar
  Reg.datum
  Jul 2006
  Inlägg
  1 299
  Jobb
  Musiklärare
  Klubb
  Sundom RC Club

  Standard Flygrapport

  Kunde inte hålla mig i morse, då det var lugnt väder och uppehåll. Trots att jag inte hade med någon kameraman tog jag mitt hydroplan och åkte till en fotbollsplan här i närheten. Det fanns ännu ett tunt snötäcke där, men kanske en aning för litet område att flyga på.

  Körde några vändor på marken och lyfte sedan. Modellen lade sig genast i Harriervinkel (ca 45 grader) och det var hur enkelt som helst att åka omkring genom att balansera modellen med skevroder och styra med sidrodren. Prövade dra på gasen litet för att flyga "planflykt" också men märkte att modellen blev betydligt mer instabil då. Eftersom den lilla fotbollsplanen inte medgav högre farter fick jag hålla mig till mina harrierövningar. Märkligt annars med en modell som är stabil under stallfart men instabil när "vingen" bär.

  Så hände tyvärr en liten olycka då jag hade bytt batteri och flugit några minuter med det. Skulle precis lyfta efter en körning på marken då jag inte hann parera och modellen vände sig uppochner. Slog genast av trotteln och gick fram för att titta. Propelleraxeln hade gått av precis där adaptern griper om axeln.

  Propelleraxeln går knappast att reparera, märkligt ändå att materialet på axeln är så skört (propellern har inte en skråma).
  Nu vet jag åtminstone att den flyger, ska nog åka till fältet nästa gång så jag har ordentligt med svängrum och kan ta upp modellen på högre höjd. Ska ta kameraman med då också.

  Propelleraxeln av:


  Men då är det bara att svänga på motorn och lägga den på insidan av brandväggen istället (tyvärr måste jag väl då vikta litet längst fram på pontonerna)

 5. #25

  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  154
  Jobb
  Studerande
  Klubb
  Linköpingseskadern, Bigglesklubben, Malmens MFK

  Standard

  Hej!

  Ser inte så kul ut det där

  När du har bytt axel sedan så testa en "Proppsaver" istället för att fästa propellern på vanligt vis. En proppsaver gör så att du fäster proppellern med en gummisnodd eller o-ring. Det gör att proppen viker sig varje gåpng man går i backen istället för att motorn, modellen eller proppen tar skada!

 6. #26
  Moderator
  RCFF - Moderator
  bokiss avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  4 866
  Jobb
  Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
  Klubb
  LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

  Standard

  Shit pommes frittes...
  Kul o höra att den flög bra,det trodde jag inte( ops: ) men det där med axeln var trist..Hoppas det ordnar sig!
  // Bokis

  ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
  (nu även med biskvier!)

 7. #27
  sundqvistjohans avatar
  Reg.datum
  Jul 2006
  Inlägg
  1 299
  Jobb
  Musiklärare
  Klubb
  Sundom RC Club

  Standard Slut på tråden

  Då var det slut på denhär byggtråden. Modellen färdig och premiärflugen occh filmad. Publicerade videolänken i följande tråd http://www.rcuniverse.se/viewtopic.php?p=9155#9155

Liknande ämnen

 1. Review av Hyperion Mustang 25e "Miss AMerica"
  Av affas i forum Elmodeller
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2008-04-28, 06:03
 2. hydroplane
  Av chulie i forum Elmodeller
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2007-12-12, 22:59
 3. Miss Hyperion Hydro (Hyperion)
  Av sundqvistjohan i forum Recensioner
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2007-05-02, 21:50
 4. Miss Hyperion hydroplane
  Av sundqvistjohan i forum "PRIVATA" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2006-11-19, 15:01
 5. Hydroplane
  Av sundqvistjohan i forum Elmodeller
  Svar: 10
  Senaste inlägg: 2006-11-01, 18:46

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •