Reklam

 
Resultat 1 till 8 av 8

Ämne: Freestyle Rush Premiär

 1. #1

  Standard Freestyle Rush Premiär

  I går var det premiär med min nya Freestyle Rush från KMP/ESM. Fick paketet från ÖMH för ett tag sedan och igår var det dags. Det är min första metanolmaskin, har enbar kört el tidigare så man har lite att lära sej nu. Den har en SY91 i nosen och skidor. Blåste ca 4m/s och flygningen gick lungt och fint. Hade 50% roderutslag och det blev en lungnare premiärtur jämfört med AcroMastern, blir kanske så när maskinerna blir större och tyngre. Däremot så behövdes det större utrymme både i luften och på banan. Tyckte att den drog mycket på tomgången så jag sänkte den efter några flygningar, blev lagomt drag och behagliga landningar. Så under en inflygning kom dagens pulshöjare. Vid avdrag på finalen så dog motorn neeeej, hade både fart och höjd så det gick bra. Tomgången får nu vara lite hög så man slipper vara skraj. Är väl något trix med inställningen som jag inte greppat och motorn har bara 1 timme i luften ännu. Är ju nybörjare på metanol så då får man väl ställa korkade frågor, är det normalt att man inte kan ställa ner tomgången så att maskinen står stilla på marken? Den går ju lätt på skidor förståss. Första intrycket av Rushen är bara positivt, upplever den som väldigt stabil i luften och fin att flyga arobatic med. Vinden på 4m/s märkte man inte mycket av. SY91an är otroligt lättstarta och går fint på alla varvtal. Är bara tomgången som jag skulle vilja ha lite, lite lägre men det ordnar sej säkert. Om en vanlig ordinär metanolmänniska fick lägga handen på det skulle det säkert vara fixat på 15sek.

 2. #2

  Standard

  Hej Fredrik N Har bara 1 tim i luften ännu, men det var trevlig. 50% utslag på rodren som sagt och den flög lungt och stabilt. Verkar vara bra drag i SY91:an. Känns som om man siktar på månen och dra på så är den snart där.

 3. #3

  Standard

  fortsätt köra den ett par tankar till, verkar som den går lite fett men låt den göra det en stund till. Det du gör sen är att ställa in tomgångsnålen lite magrare tills du får en lägre tomgång runt 2000-2200rpm. Man skruvar på den skruven som sitter "i" trotteltrumman på förgasaren.
  //DrHanke

  *** STOCKHOLMSDIVISIONEN ***

 4. #4

  Standard

  Tack för svaret drhanke. Har ingen varvräknare men 2000 rpm får jag ställa in på en höft då med trimmen på radion och sedan ställa tomgångs nålen så att den går säkert på tomgången och svarar bra vid pådrag. Högvarvsnålen magra ut till maxvar och börjar tappa på magra sidan sedan rika på till maxvarv och tre knäpp till mot rik. Blir det rätt? Vart kan man läsa om detta, fick inte med någon manual?

 5. #5

  Standard

  Hej Fredrik N. Tack, exakt vad jag letade. Klickade på nybörjar tips på denna sida och hittade instruktioner där med Rushen blir du säkert nöjd med, känner mej själv som ett barn på julafton. Vet inte hur man länkar till filmsidan, men har du sett filmerna med Rush och YS63? Klicka in på forumets privata filmer, sidan 2 längst ner tror jag, "Helgflygningar i Lycksele" där Tobbe O spakar runt sin Rush. Ser ut att vara bra dra och en vacker sång. Den låter verkligen fränt, låter alla YS så eller kan han ha gjort någon specialare?

 6. #6
  Tobbe Os avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 429
  Klubb
  Graninge MFK / Genlanda

  Standard

  Helt rätt Fredrik, 15/15 soppa, Apc13x4W och original dämpare låter så där vackert.
  //Tobbe

 7. #7
  Tobbe Os avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 429
  Klubb
  Graninge MFK / Genlanda

  Standard

  Nu har jag flyttat sidoroderservot till baken på min Rush och känner mig nöjd eftersom jag fick plocka bort 40g bly, aldrig kul att släpa runt på bly.
  //Tobbe

 8. #8

  Standard

  Tack för iden med att flytta sido servot, mitt satt inne i kroppen innan på min 3D kärra vilket gjorde att jag inte hade plats till motagare och batteri, flyttade bak det som på din bild, blev grymt bra

Liknande ämnen

 1. Freestyle Rush klar. Nästa.....
  Av wesse i forum Metanolmodeller
  Svar: 98
  Senaste inlägg: 2008-01-12, 22:00
 2. Freestyle Rush, Vilken av följande motorer??
  Av climboholic i forum Metanolmodeller
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2006-08-25, 19:42
 3. Rush Freestyle gasservo problem
  Av Ludde i forum Metanolmodeller
  Svar: 14
  Senaste inlägg: 2006-08-18, 09:10
 4. KMP Freestyle Rush
  Av Tobbe O i forum Metanolmodeller
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2006-06-07, 17:27

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •