INBJUDAN - MEETING
ÅLLEBERGS OPEN 2007, Flat Mountain Slope Race, OLDTIMER Friflyg
_________________________

Ållebergs Mfk har nöjet att Inbjuda till Sveriges första Modellsegelflygs Meeting på Falbygden /Falköping i dagarna 4…….

Programm:

Torsdag den 17/5 - Hang (F3F) tävling Ålleberg ”Flat Mountain Slope Race”

Fredag den 18/5 - Ållebergs Mfk ställer ut o. visar upp sig i Falköpings centrum tillsammans med Falk. Köpmannaförening under”Fest-I-Stad

Lördag den 19/5 - Ållebergs Open, F3B-T, termik tävling Snösbäck/Falköping

Söndag den 20/5 - OLDTIMER Friflyg tävling - Snösbäck


Här följer en kort presentation av dom olika aktiviteterna:

"Flat Mountain Slope Race": Torsdag 17/5
Hang tävling i klassen F3F. Efter dom två senaste succé åren då klubben ÅMFK arrangerade SM i hang på Ålleberg så följer vi upp detta i år igen uppe på kända Ålleberg som f.ö är Sveriges högsta platå berg…

Regler: man flyger en sträcka om 100m x 10 varv på snabbaste tänkbara sätt. Denna slinga flygs i 4-6 omgångar beroende på väder o. vind. Banan är utmärkt med vändpoler samt ljud signal. Till skillnad mot SM reglerna så kommer vi att tillåta fritt antal modeller som får användas. Övrigt Nytt för i år är att vi inrättar en en speciell klass för enbart ”Nybörjarna” (dvs pilot som inte varit aktiv modellflygare mer än högst ett par månader, skall kunna intygas av resp. klubb). Här får nybörjarna möjlighet att tävla mot likasinnade på lika villkor med valfri modell.

Klasser: Senior/Junior samt Nybörjare
Dom 3 bästa i varje klass får pris.

Samling: kl. 09:00
Första start: ca 10:00

"Fest-I-Stad”: Fredag 18/5

Detta är ett jippo som Falköpings Köpmannaförening anordnar sedan ett trettiotal år tillbaka o. som pågår torsdag - lördag. Handlarna bjuder till ”fest” med div. aktiviteter o. jippon samt ”låga” priser. ÅMFK är inbjudna under fredagen att visa upp sin klubbs verksamhet med bl.a modeller på torget i centrala Falköping samt el-flyg. Givetvis är det fritt för deltagande gäster att vara med om så önskas eller alt. att flyga hang eller termik mm. Bra tillfälle att låta övriga familje medlemmar att ”springa på stan”…!!

"Ållebergs Open 2007" : Lördag 19/5

Å-Open är numera en klassiker för utövare av radiostyrda modellsegelflygplan i klassen F3B-T dvs. populär termik och som alltid arrangeras i samband med Kristihimmelfärds helgen.

Klubben Ållebergs Mfk arrangerar nu denna tävling för 4:e året i rad och detta har blivit en given tävling som lockar både dom erfarna piloterna som nybörjaren. Här träffas deltagare ifrån hela Sverige och här möts gamla och nya bekanta. Det är lite av en ”re-union” där man träffar gamla bekanta och pratar gamla minnen, modeller mm.

Tävlingsatmosfären är mycket lugn och gemytlig och socialfaktorn mycket hög där alla hjälper varandra vid behov.

Detta är ÅMFK´s bidrag att få igång ”bredd- verksamheten” inom modellsegelflyget i Sverige och denna tävling har numera vuxet till att bli Sveriges mest populära modellsegelflygstävling med flest deltagare.

Platsen blir på klassiskt och historiskt mark på Falbygden/Falköping, vid klubbens modellflygfält Snösbäck. Det var här som svensken drev tillbaka dansken på sin tid. Fast…..numera svänger det….då flera danskar kommer tillbaka genom att handla upp större gårdar i bygda…..bl.a Snösbäck som ägs av Eugen och som är en glad Dansk och gärna pratar modellflyg…..senaste förvärvet är gården Synnerby,vid uppfarten till Ålleberg, som numera är i dansk ägo o. skall på sikt bli en stor fårfarm!

Regler Å-Open:

Detta är en populär termik tävling där det går ut på att flyga ideal tiden, 6 minuter, från start till landning i en 30 m. cirkel för erhållandet av landningspoäng. Max poäng per omgång är 360 (flygtid)+30(landn.) = 390 poäng.

Denna tävling vänder sig till alla tack vare dom mycket enkla reglerna , dvs från söndags flygaren till tävlingspiloten. Därför har ÅMFK inrättat 3 klasser för att göra det så rättvist och trevligt som möjligt för alla deltagare, nämligen:

Junior deltagare inte äldre än 20år
Oldtimer modeller tillverkade eller konstruerade före 1985, ex Blue Phoenix mm.
Open klassen för övriga

Deltagare kan bara tävla i en klass.

Samling: kl 08:30
Första start: kl. 09:00

Förutom äran att vinna sin klass, så strävar samtliga deltagare att vinna total tävlingen där segraren får låna under ett års tid klubbens ”ständiga vandringspris” i form av en ståtlig buckla.

Vandringspriset har nu 3st inteckningar, där Joakim Ståhl/Örebro vann första året 2004 samt Sören Svantesson/Herrljunga år 2005/2006.

Vem blir årets segrare i denna prestige fyllda tävling?

OLDTIMER Friflyg:
Söndagen 20/5:

Tillsammans med SMOS samt ÅMFK/ Sollebrunns Mfk arrangeras det en OLDTIMER Friflygs tävling på Snösbäck under söndagen. Detta är en ”för- säsongs” tävling eller ”varm-up” inför det kommande OLDTIMER SM ét som skall arrangeras av ÅMFK i början på september i år. Här får vår klubb, ÅMFK, möjligheten att trimma in organisationen mm. Anmälan samt betalning av startavgift på tävlingsplatsen.

Under söndagen är det flygförbud för r/c modeller.

Mer info om detta arrangemang kan fås av: Ingemar Nabbing/Åmfk e-mail: nabbing.ingemar@brevet.nu


Anmälningsavgifter:
Flat M-Slope Race: 75:-/deltagare 3 klasser: Junior/Senior/Nybörjare

Ållebergs Open: 100:-/deltagare 3 klasser: Junior,Oldtimer,Open

Anmälan/frågor: klubben@rcflyg.com

OBS! Föranmälan obligatorisk, minst 2 dagar innan resp. tävling.

Mer information kommer framledes att finnas på ÅMFK´s hemsida; www.rcflyg.com.

Vid Å-Open enklare servering med korv/dricka/kaffe/bullar mm.

Lotteri kommer att finnas där bl.a en modell lottas ut.


Kristi flygar! helgen år 2007 kommer, av allt att döma, bli den mest flyg tätaste modellsegelflygs helgen någonsin i Sveriges historia! blandat med hang, termik samt friflygs modeller. Missa inte detta tillfälle.

Hjälp oss sprida denna information till Era klubbkamrater, skriv gärna ut o. sätt upp på klubb anslagstavlan.

Varmt Välkomna hälsar

Ållebergs Modellflygklubb
Rolf Maier ordf.


P.S lite mer historik…..

Ålleberg är ju känt för att vara bl.a Sveriges högsta platå berg, segelflygets vagga / mekka samt för filmen ”Örnungar” med bl.a Alice Babs som f.ö. spelades in på berget, Segelflygsmuseet, Guldkragen (kopia finns för beskådning vid Falköpings museum) samt på senare tid också mycket modellflyg främst genom ÅMFK´s ständiga aktiviteter vinter/sommar.
Rent allmänt kan sägas att båda platserna, Snösbäck/Ålleberg, visar upp ett otroligt vackert landskap över Falbygden (f.ö. Sveriges ko tätaste bygd) då vädret är på sitt bästa humör.