Reklam

 
Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: Problem med Schulze Alpha 5-35 mottagare!

  1. #1

    Reg.datum
    Jan 2008
    Inlägg
    47
    Jobb
    Skola Gymnasie första året

    Standard Problem med Schulze Alpha 5-35 mottagare!

    Tjenare!

    Ny här och mitt första problem med min nya GWS Formosa .

    Köpte för ett par dagar sen en GWS Formosa med utrustning för att få den flygklar (se i signaturen). Radion hade jag från förut då jag också flyger heli. Men hur som helst. Flyget är ny färdigt byggt och borde egentligen vara flygklar MEN jag har stött på ett problem. Min mottagare vill inte vara med i leken antagligen (Schulze Alpha 5-35)! När jag sätter i LiPo acken i esc't och slår på strömmen börjar den röda leden i mottagaren lysa och servona rör sig litet av att strömmen är på (som de alltid gör). Men! När jag slår på radion och skall kolla att servona reagerar på mina kommandon från radion så händer ingenting! Alla servon är helt döda, likaså motorn. Men mottagarens led lyser rött. Vad är felet? Jag har rätt frekvens så där borde felet inte vara om kristallerna inte är sönder förstås, vilket jag har svårt att tro för de är nya. Jag testade även med en annan mottagare och då fungerade allt som de skulle. :?

  2. #2
    RCFF - Moderator Siguns avatar
    Reg.datum
    Aug 2007
    Inlägg
    3 961
    Klubb
    Dackeflyers

    Standard

    Du borde göra de omvända slå på radion först, se till att gasen av helt nere i botten, därefter koppla på strömmen till planet.

    Hjälper inte detta så är de kanske något glapp i kristallen ? eller hållaren till kristallen.

    /Martin

  3. #3
    Mr Js avatar
    Reg.datum
    May 2006
    Inlägg
    4 095
    Jobb
    Mats Johnsson
    Klubb
    RFK Kometen, Lomma

    Standard

    Du har inte råkat ställa in sändaren i PCM läge?
    /\/\vh // /\/\r J.

  4. #4

    Reg.datum
    Jan 2008
    Inlägg
    47
    Jobb
    Skola Gymnasie första året

    Standard

    Provade nu att ha gasen av helt och sedan på med strömmen. Samma resultat ...Och nej den är i PPM läget så där är inte felet. Får väl åka in till affären och testa med en annan mottagare eller kristall vilket troligen nåndera är felet

  5. #5
    Mr Js avatar
    Reg.datum
    May 2006
    Inlägg
    4 095
    Jobb
    Mats Johnsson
    Klubb
    RFK Kometen, Lomma

    Standard

    Sigun har rätt, du skall alltid ha sändaren igång när du släpper på ström på fartreglaget, dessutom ska spaken stå i tomgångsläge för att fartreglaget skall "initiera".

    På vissa sändare kan man behöva reversera gaskanalen för att fartreglaget skall uppfatta det som tomgång.

    Det skulle också kunna vara fel typ av kristall, men det kan säkert din handlare hjälpa dig med om du tar med grejorna dit.
    /\/\vh // /\/\r J.

  6. #6

    Reg.datum
    Jan 2008
    Inlägg
    47
    Jobb
    Skola Gymnasie första året

    Standard

    Nu är det fixat! Det var inte mottagaren som var sönder utan jag hade fel sorts märkes kristall i min radio! Min kompis och jag flyger mycket heli tillsammans och jag råkade ha samma frekvens som han när jag köpte min heli. Som tur var hade jag en Hitec radio i reserv med annan frekvens och tog förstås kristallerna därifrån och stoppade dem i min 7C radio. Det fungerar bra i min heli men inte tillsammans med Schulze mottagaren, trodde det inte spelade någon större roll från vilket märke man hade kristallen men det visade sej visst vara det . Nu är felet hittat iaf och man blev en erfarenhet rikare

Liknande ämnen

  1. Multiplex USB-PC-lead för mottagare problem...
    Av Magnus Berglund i forum Radiostyrning, powerboxar, mottagare, servon, gyro mm
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2013-07-25, 22:28
  2. Problem med radio/mottagare!?
    Av Fatlou i forum Radiostyrning, powerboxar, mottagare, servon, gyro mm
    Svar: 13
    Senaste inlägg: 2012-09-16, 21:36
  3. Futaba mottagare problem
    Av poodi i forum Radiostyrning, powerboxar, mottagare, servon, gyro mm
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2009-09-07, 18:11
  4. Multiplex Pico 4/5 mottagare... problem?
    Av pairair i forum Radiostyrning, powerboxar, mottagare, servon, gyro mm
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2009-08-29, 23:06
  5. har problem med futaba mottagare.
    Av elcamel i forum Radiostyrning, powerboxar, mottagare, servon, gyro mm
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2006-08-10, 10:25

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •