Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 26 av 26

Ämne: Störningsproblem elkärra.

 1. #21

  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  412
  Jobb
  studerande
  Klubb
  Marks modellflygklubb

  Standard

  Hej!

  Till Sukhoien kör jag med jeti spin 66. Vart dock ändå störningar av nån anledning.
  Mvh David!
  ---------------
  Sebart katana S50 E | Above all yak 54 120 cm | Fliton edge 540 freestyle | Free Air Blitz EPP | Kyosho Calmato sports | Kyosho Concept SRK

 2. #22

  Standard

  Hej,
  Funderar förstås som alla andra på 2.4, men helnöjd med mina 35-prylar "so far"

  När jag återupptog flygandet för 2 år sedan bestämde jag mig för en standard (och som dom som förstod sig på då, sa var bra grejer...jag var noll-ställd då). Denna standard finns i alla mina el-kärror (5 st i storleksordning 2,8-3,0 m spv) och jag har aldrig någonsin haft en störning. Inga lågprisprylar precis, men heller inga problem

  De ev. störningar jag kunnat notera är från mobilen, vilket enligt all expertis här och på alla andra forum INTE kan inträffa...men inträffar ändå (Jfr Harrisburg). Har testat och är mobilen påslagen och strax intill sändaren (typ i innerfickan) har jag då och då fått lustigheter). Därför har jag den alltid avstängd för säkerhets skull oavsett vad världens samlade expertis säger... å andra sidan snackar jag inte i mobilen när jag flyger, så behovet är ringa.

  Jag har med min stora el-seglare på 3 m spv, varit uppe och filmat på ca 500-600 m utan problem.

  Jag kör följande standard.
  Multiplex Royal EVO 9 sändare
  Multiplex IPD- Synth Mottagare (6,7 eller 9 kanaler)
  Jeti-Spin reglage
  Futaba eller Hyperion servo. Har använt Hitec, men bara problem!
  AXI-motorer och nu även Above All-motorer


  Örjan Björnsson
  Senast redigerat av Örjan den 2008-07-10 klockan 22:22.

 3. #23
  freddan_6s avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 614
  Jobb
  Konsult inom telekom
  Klubb
  Eslöv MFK

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Örjan Visa inlägg
  Har testat och är mobilen påslagen och strax intill sändaren (typ i innerfickan) har jag då och då fått lustigheter). Därför har jag den alltid avstängd för säkerhets skull oavsett vad världens samlade expertis säger... å andra sidan snackar jag inte i mobilen när jag flyger, så behovet är ringa.
  Detta har väl ändå inte experterna sagt var omöjligt? Din mobil (speciellt GSM-mobil) får du ju inte ha påslagen inne i ett sjukhus då den kan störa annan utrustning. Om mobilen ligger nära en FM-radio så kan du höra surrandet i radion med jämna mellanrum när den gör PAGING. Din 35MHz sändare blir väl störd på liknande sätt i sitt blandarsteg. 2,4GHz sändaren borde vara immun då den saknar blandarsteg. Det vore möjligt att göra 35MHz-sändaren immun genom att kapsla in blandarsteget.
  m.v.h. //Fredrik
  Senast redigerat av freddan_6 den 2008-07-11 klockan 07:32.
  fredrik

 4. #24

  Standard

  Fredrik,
  Så bra att det finns en till som upptäckt samma sak med mobilen...Jo, experterna (dvs dom som påstår sig förstå sig på, både här på RCFF och annorstädes) "hoppar" högt vid blotta påståendet att mobilen kan störa sändare/mottagare för det är ju (enl. dom) både tekniskt och teoretiskt OMÖJLIGT, ändå är det förbjudet på sjukhus och på annan plats där känslig utrustning finns...för att inte tala om hur det låter i radion eller i PC-högtalarna ibland...så visst 17 finns störningsrisk oavsett expertisen/Örjan

 5. #25

  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  361
  Jobb
  Skiftarbetare, HMAB i Sveg
  Klubb
  E-startermaffian & BJ's Modellflygklubb

  Standard

  DaEk,

  Det du upplever av störningar påminner mycket om vad min kompis BJ här på forumet upplevte med sin Flash-5:a; där flera plan gick i backen på grund av störningar pluss ingen kontakt med planen - innan upptäckte att problemet satt i själva radion! Förmodligen nån glappkontakt i sändardelen, för han använder nu radion till simulatortjänst utan problemer.

  Ska jag komma med en teori på problemet, KAN det vara så enkelt att lödningen har släppt på kristallhållarens kontakter (varje gång man byter kristaller ruggar man lite på kontakterna och till slut släpper lödningen). Sen finns det nog en eller flera flatkablar mellan reglage-kortet och sändar-kretskortet, med tillhörande kontakter, som också kan ställa till med strul - om radion då är uppbyggt som mina Focus 5 och 6.

  Skulle jag med det säga att Flash 5:an är en dålig sändare? NEJ! Det finns hur många som helst som är jättenöjda med dessa sändarna och använder dom utan problem.

  Oavsett hoppas jag du letar rätt på problemet och får löst det så du kan ha full kontroll på dina plan i luften.

  - Och bara för att ha det sagt; jag kör själv E-starter med Jeti REX 5 på min Hitec Focus 6; fungerar mycket bättre än med den originala mottagaren!


  Mvh
  Senast redigerat av Taylorcraft den 2008-07-21 klockan 14:53.
  Taylorcraft
  ___________________________________
  Given enough power even a brick will fly.
  But the lighter the brick, the better it flies!

 6. #26

  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  412
  Jobb
  studerande
  Klubb
  Marks modellflygklubb

  Standard

  Hej!

  Just nu så kör jag med futaba 7c och inte flash-5 längre Jag hade samma störningar med både flash 5 och 7c. Jag provade med olika mottagare men fick inte bukt med det. Dock så kör jag ju 2.4 nu så jag har inga störningar längre. Slutet gott allting gott.

  Dock så kan det vara det med kristallen. Flyttade över kristaller ganska ofta för jag hade färre kristaller än plan med mottagare. Fick nämligen lite störningar senast jag flög med sportsen som har metanol så det kan ligga mycket i det du säger Taylorcraft.
  Mvh David!
  ---------------
  Sebart katana S50 E | Above all yak 54 120 cm | Fliton edge 540 freestyle | Free Air Blitz EPP | Kyosho Calmato sports | Kyosho Concept SRK

Liknande ämnen

 1. Svar: 23
  Senaste inlägg: 2008-04-11, 20:07
 2. Hyfsat stor elkärra
  Av Mr J i forum Elmodeller
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2006-07-19, 16:20

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •