Reklam

 
Resultat 1 till 9 av 9

Ämne: En kinesisk solskenshistoria..:)

 1. #1

  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  7 225
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard En kinesisk solskenshistoria..:)

  Hej,
  I somras köpte jag en iCharger 106B från Hobbycity. Jag har varit mycket nöjd med laddaren - som jag f ö byggde om för att kunna uppdatera programvaran i - men så för ca: 1,5 månad sen så "dog" den plötsligt. Efter lite funderingar så mejlade jag Mr Junsi hos tillverkaren och berättade om problemen samt att jag kompletterat den med uppdateringsinterface enligt Junsis beskrivning på RC Groups. Jag misstänkte att eftersom jag öppnat den och lött in lite kablar så hade jag förverkat garantin...
  Döm om min förvåning när jag fick beskedet att bara jag skickade in den så skulle dom laga den utan kostnad för mig - och Junsi var dessutom mycket snabb att besvara mitt mail.
  Sagt och gjort - jag skickade iväg den till Kina men efter 3 veckor hade den fortfarande inte kommit fram...
  Shit - så jag reklamerade hos Posten. Sen i torsdags förra veckan (2/4) damp ett mail ner från Junsi att nu hade dom fått laddaren och dom skulle kolla den så snart som möjligt. Skönt att den kom fram och jag meddelade även Posten detta.
  I förmiddags - alltså 4 dagar efter att dom fått min trasiga laddare - ringde telefonen och det var DHL som stod utanför mitt hus och ville leverera ett paket från Kina. Ja, nog blev jag lite överraskad men på ett positivt sätt. Nu har jag öppnat paketet och döm om min förvåning när det låg en splitterny laddare av den nyare modellen i paketet !
  Heder är den tillverkaren och slutsatsen man kan dra är ju att även om tillverkaren hör hemma i Kina så kan det mycket väl fungera att reklamera varan. I var fall om tillverkaren heter "Shenzhen Junsi El"..
  Hälsningar från en glad
  Roger

 2. #2

  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  1 943
  Jobb
  I en annan del av.........Blästorp
  Klubb
  III Aviatörer

  Standard

  Fullkomligt lysande service på allra högsta nivå.

 3. #3
  sundqvistjohans avatar
  Reg.datum
  Jul 2006
  Inlägg
  1 299
  Jobb
  Musiklärare
  Klubb
  Sundom RC Club

  Standard

  Får väl komplettera med historien om mina Fat Shark-glasögon. Köpte FPV-systemet då Fat Shark själva sålde direkt (nu har de återförsäljare i Europa, man kan inte beställa direkt längre). Allt funkade perfekt då jag prövade systemet. Sedan någon månad senare då jag skulle montera allt i planet kom det ingen bild överhuvudtaget i glasögonen. Mejlade, och fick svaret att jag skulle sända in glasögonen för reparation. Fick sedan besked att jag skulle få den nyaste uppgraderingen av glasögonen + en 10mW sändare som var godkänd för Europeiskt bruk.

  Nu har jag alltså 500mW-sändaren som kom med när jag köpte, en laglig 10mW sändare och nya glasögon. Allt på garanti från Kina utan minsta problem.

 4. #4
  LANs avatar
  Reg.datum
  Oct 2006
  Inlägg
  188
  Klubb
  Valdemarsviks Mfk

  Standard

  Jag kan berätta nästan exakt samma historia om min iCharger 106B. Fast min la av redan andra dagen. Även i mitt fall tog det nästan en månad innan den kom fram till Kina, men jag fick också en helt ny laddare med snabb leverans genom DHL.

  Mycket bra laddare, men kvaliteten verkar ju vara lite sådär, det finns många fler på RCGroups som också skickat tillbaka sina laddare.

  /Leif

 5. #5
  Siguns avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  3 959
  Klubb
  Dackeflyers

  Standard

  Men de nya versionen som ni fått tillbaka verkar fungera ?? eller har ni fått byta flera gånger ?

 6. #6
  LANs avatar
  Reg.datum
  Oct 2006
  Inlägg
  188
  Klubb
  Valdemarsviks Mfk

  Standard

  Jag hade redan nya versionen (106B+), och den laddaren jag fick tillbaka har fungerat oklanderligt i ett par månader nu. Denna laddare är f ö helt makalöst bra när det gäller att kunna justera parametrar och inställningar.

  /Leif

 7. #7

  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  7 225
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Hej,
  Har bara gjort ett par tester av den nya så nåt omdöme är inte aktuellt att göra ännu. Och som LAN säger så har den gott om inställningsmöjligheter för den som gillar att "pillra".
  Dock fick jag lite "hicka" i morse när jag fick svar från Junsi på mitt "tack-mail" - han nämnde då att eventuellt var min nya laddare inte helt OK eftersom dom tydligen har en serie som inte mäter inre resistansen på 3:e cellen riktigt (de felaktiga skall mestadels visa 0) och p g a slarv så kunde felaktiga laddare hamnat bland de riktiga i deras fabrik. Jag kollade omedelbart och fick rimliga värden för alla celler så förhoppningsvis är denna OK.
  Hälsningar
  Roger

 8. #8
  Stig H.s avatar
  Reg.datum
  Jul 2007
  Inlägg
  248
  Jobb
  Byggnadsingenjör
  Klubb
  RCFF

  Red face Super-service

  Hallå där,
  Elektronik-branschen är inte alltid så lätt att förstå sig på när man krämar ut sina mer eller mindre sofistikerade produkter. Jag har haft en liknande historia nyligen med en laptop-dator av känt märke. Blev ganska bestört när jag i manualen upptäckte att man tydligen fullt medvetet bygger sina nya datorer delvis med begagnade komponenter ! Inte så konstigt att det uppstår fel tycker man.

  M v h
  Stig i Karlstad

 9. #9

  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  64
  Jobb
  Driftledare/processoptimering
  Klubb
  Hökaklubben

  Standard

  Lysande, tänk om alla senska handlare hade samma kundfokus!
  Själv hade jag ett fartreglage(Tekin) till en 1:18 bil som brann vid första försöket, reklamerade och skickade tillbaka (USA). Fick nytt hemmskickat, tog lite tid men det fungerade.

  Det kan fungera lika bra i sverige också, min Bantam BC6(laddare) började fjompa sig och bootade om när man laddade lite nu och då. Reklamerade till Fullkontroll.se och fick ganska snabbt en ny!
  RealFlight G5.5
  Typhoon 430 (deltavinge, har 2st) FPV kärra, Aito v2.
  Radio: Futaba 6EX24, samt Walkera 2801
  Align T-Rex 450S och 250SE, LAMA v3, Walkera 4#3b + 4#3b borstlös(BL), Walkera 4G3 BL

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •