Reklam

 
Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: The Beginning

 1. #1
  Siguns avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  3 959
  Klubb
  Dackeflyers

  Standard The Beginning

  "THE BEGINNING"

  Nådens år 2007 var det två killar från Tingsryd som fick för sig att det här med modellflyg kan kanske vara en kul sak att pröva på !. Här följer bilder och filmer på deras hårda prövning över åren. Hur det hela började och vad som hänt !.

  Missa inte sommarens mest spännande serie om två killar och deras intresse för modellflyg


  Mannen på bilden föreställer Sigun "a.k.a" Martin. Midsommaren 2007 då han för första gången fick pröva att flyga en X-twin.


  Någon vecka senare hade Sigun lyckats övertala mannen till vänster i bild som går under namnet Donthitme "a.k.a" Fabian att vi måste pröva på det här med modellflyg.

  Fortsättning på denna spännande serie följer inom kort
  !!
  Senast redigerat av Sigun den 2009-05-10 klockan 13:09.

 2. #2

  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  1 948
  Jobb
  I en annan del av.........Blästorp
  Klubb
  III Aviatörer

  Standard

  Då slänger vi ut tv´n och väntar spännt på fortsättningen..

 3. #3

  Standard

  Ja, då kommer den absolut första filmen som spelades in på vår nya gemensamma hobby!

  [ame="http://www.viddler.com/explore/DontHitMe/videos/15/"]Viddler.com - Martin och Fabian - The beginning_0001 - Uploaded by DontHitMe@@AMEPARAM@@http://www.viddler.com/player/772c2055/@@AMEPARAM@@772c2055/[/ame]
  //Fabbe

  Hellre ladda än kladda!!
  Fast kladda är oxå kul!
  _________________

  www.dackeflyers.se

 4. #4
  Siguns avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  3 959
  Klubb
  Dackeflyers

  Standard

  När männen på bilderna prövat sina vingar de första staplande stegen och insett hur kul det här med modellflyg var så flög vi många gånger. En av dessa gånger så lyckades Sigun med konststycket att krasha sin silverlit modell in i en ek. Planet satt ohjälpligt fast ca 15m över marken.

  Denna kväll sattes våra kastkunskaper på prov. Vi stod nedanför denna ek i många långa minuter och försökte oss på att kasta pinnar och vad vi fann på marken för att få ner planet igen. Men det satt verkligen hårt fast uppe i eken. När våra krafter till slut började tryta så kom räddningen !

  Några grannar hade sett våra fruktlösa försök med att få ner vårt plan från trädet !!. Nu ville de hjälpa oss att få ner vårt plan så att vi kunde fortsätta att flyga. Dessa hjälpsamma grannar hade gevår med sig !

  Det började med att grannen med geväret började att försöka sig på att skjuta prick på en gren som planet låg på. Efter ett antal skott kom granne nummer två som också är jägare och lade sig i leken. Vi vet inte hur det gick till men nu började de hela ta formen av en utmaning ! vilken av jägarna skulle först lyckas med att skjuta ner vårt plan från träden. När jägarna hållt på en stund kom en liten gosse på trehjuling körande. Han skrattade åt alla våra försök med pinnar och skott för var gång vi kastade eller sköt efter planet skrattade gossen. Men vi försökte hålla masken och efter många fruktlösa pinnar och ett
  oräkneligt antal skott träffade en av jägarna grenen som brast och planet seglade i en fin båge ner till marken.

  Planet hade ett kulhål i ena vingen men i övrgit helt och behövdes bara laddas en stund för att vi skulle kunna fortsätta våra försök med att flyga
  .

  Vi flög med dessa planen många gånger. Till slut kände vi att vi kunde med nöd och näppe ha lite koll över hur de flög. Vi började också känna att man kanske skulle se om det inte fanns flygplan som gick att kontrollera lite bättre. Sigun hade varit med i Tingsryds modellflygklubb i början av 1990 talet och prövat på modellflyg men dessa kunskaper hade förfallit i glömska under denna långa tid som gått.

  Men vi kände en man som vi visste höll på med denna trevliga hobby. Denne man går under nicknamet "2,4g Thern" a.k.a Ingemar T. Vi tog kontakt med honom och kollade om det fanns någon förening som höll på med modellflyg och jodå den existerade och var vid knappt liv. Vi frågade om vi fick pröva våra vingar nere på flygfältet och vi åkte dit och hälsade på när de hade en klubbkväll på fältet ! Vi kom dit och fick se att där flögs det minsann metanolkärror stora som hus ! jesus vilka plan de hade ! Vi tog fram våra fina silverlit och haraldnyborg plan gick ut på fältet och flög ! vilka kungar vi var på att flyga. Inne vid hangaren stod det ett gäng barska modellflygare och skrattade åt våra försök att flyga modellflyg men skam den som ger sig tänkte vi. Vi fick också testa på att flyga skolplanet men jäsiken vad fort de där modellflygplanen går !! man han ju knappt att se dem.

  Väl hemma efter denna kväll hade vi fått höra av Ingemar T att de skulle vara något meeting som hette "Ripa" dit alla modellflygare åker !! Häftigt tänkte vi, dit måste vi åka och titta på de stora grabbarna när de flyger !!. Vi tog mod till oss och åkte långt ner i södra delarna av Sverige för att besöka denna träff.

  Väl nere på plats fick vi se hur riktiga modellflygare ser ut ! oj vilka stora plan och häftiga saker de har de där modellflygarna. Där fanns ju även handlare på plats som hade en massa roliga modeller !. Fabian och jag hade spanat i en kärra som vi tänke var kalasbra. Sagt och gjort vi slog till och köpte varsin Art-Tech Cessna !. Nu ville vi bara hem och börja bygga ihop dessa monsterplanen.

  Det är här som nästa del av filmen utspelar sig.......

  --- To be continued..... 5. #5

  Standard

  Härligt mera mera
  /Matte
  Kom ihåg att gravitationen inte bara är ett bra tips: det är en lag. Det är alltså inget man kan ignorera..

 6. #6

  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  64
  Jobb
  Driftledare/processoptimering
  Klubb
  Hökaklubben

  Standard

  Underbart, jag minns det som i går!
  Har tyvärr inte kommit lika långt i karriären. Kör mest med roterande vingar, om ni ursäktar, men började i samma veva som Sigun lade ut de första klippen med cessnorna.

  Passa på att flyga innan den lilla blir större och får syskon.
  RealFlight G5.5
  Typhoon 430 (deltavinge, har 2st) FPV kärra, Aito v2.
  Radio: Futaba 6EX24, samt Walkera 2801
  Align T-Rex 450S och 250SE, LAMA v3, Walkera 4#3b + 4#3b borstlös(BL), Walkera 4G3 BL

Liknande ämnen

 1. This is just the beginning of 2013...
  Av thnilsson i forum "PRIVATA" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 12
  Senaste inlägg: 2013-05-06, 00:35

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •