Reklam

 
Resultat 1 till 11 av 11

Ämne: Problem med E-Sky Lama V3

  1. #1

    Standard Problem med E-Sky Lama V3

    Hejsan, jag har flygit en hel del med min Lama V3 nu, både inomhus och utomhus. Det har fungerat hur bra som helst. Tills nyligen då den har börjat trilskas. När jag kopplar in lipon så blinkar den 3 gånger rött, sedan växelvis rött/grönt. Slår på sändaren först i vanlig ordning, har testat att köra alla reglage till neutral (gas i botten). Detta hjälper inte.

    Har dock fått igång den två gånger efter den har börjat krånga. Trodde jag hade hittat felet när jag satte i lipon med helin pekandes mot marken. Men detta hjälper inte längre, så inte det som är felet verkar det som.

    Någon som har något förslag på vad jag kan göra. Helin reagerar när jag stänger av/på sändaren. Servona rör sig lite grann, och har även fått motorerna att spinna genom att stänga av/på sändaren några gånger.

    MVH Johan

  2. #2
    wezpas avatar
    Reg.datum
    Aug 2009
    Inlägg
    69
    Jobb
    Hamnarbetare/Studerande

    Standard

    Konstigt... :O

    Har du kollat så du inte har reverserat trotteln av misstag, samt att du har trimmern på noll, noll trottle och flight mode "normal"?
    Vänligen, Jesper

    Flyger: Tx-450 se v2 (T-rex SE V2 clone)
    Krashat: Walkera 22E
    Totalförstört: Walkera #4

    Att flyga är att leva!

  3. #3

    Standard

    Den sändare jag har, har ingen reverser eller så. Se bild.
    Bifogade miniatyrer Bifogade miniatyrer Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	transm.jpg 
Visningar:	312 
Storlek:	205,3 KB 
Id:	7607  

  4. #4
    wezpas avatar
    Reg.datum
    Aug 2009
    Inlägg
    69
    Jobb
    Hamnarbetare/Studerande

    Standard

    Reversern sitter vanligtvis på baksidan... har du kollat där? Den kan även sitta under batteriluckan...

    Har du ingen sådan så vet jag faktiskt inte riktigt...
    Jag flyger själv, men har bara hållit på i cirka ett år...
    Du kan annars vända dig till http://www.rcheli.se/ där kan du säkert få hjälp

    Hoppas det löser sig
    Vänligen, Jesper

    Flyger: Tx-450 se v2 (T-rex SE V2 clone)
    Krashat: Walkera 22E
    Totalförstört: Walkera #4

    Att flyga är att leva!

  5. #5
    webmaster RCFF - Administratör DanneGs avatar
    Reg.datum
    Jun 2006
    Inlägg
    673
    Jobb
    IT Chef
    Klubb
    Bergs RC

    Standard

    jag skulle tro att det hänt något med 3-1 enheten, finns som reservdelar
    /Daniel Gustafsson

    Radio: JR DSX9
    Flyger: Multiplex Acromaster, Sebart Katana(or) Hangar 9 Extra 260 27%
    Heli: E-sky Belt CP
    Bil: Traxxas Slash 4x4
    Båt: Princess med Zenoah 26cc
    01010010010000110100011001000110

  6. #6

    Standard

    Okej, jag har beställt två stycken 4in1-enheter från Kina nu, cirka 440kr för båda inklusive frakt. Då har man en i reserv om skiten skulle gå sönder (igen).

    Bara att hoppas att det är den som är fel, men känns mest troligt efter alla felsökningar

  7. #7

    Standard

    Nu när jag provade helin, så funkade den flawless, två laddningar. Mkt märkligt det här.

  8. #8
    wezpas avatar
    Reg.datum
    Aug 2009
    Inlägg
    69
    Jobb
    Hamnarbetare/Studerande

    Standard

    Va?? utan reservdelarna?? :O
    Kolla alla kablar... kanske är något glappt?
    Vänligen, Jesper

    Flyger: Tx-450 se v2 (T-rex SE V2 clone)
    Krashat: Walkera 22E
    Totalförstört: Walkera #4

    Att flyga är att leva!

  9. #9

    Standard

    Jag ryckte o hade mig, kopplade ur alla motorer etc o satte i kablarna igen. Men det fungerade trots allt inte. Spökar lite

    Men känns inte helt säkert att flyga den, det har hänt att den mitt i en flygning att den "dör" och börjar blinka rött/grönt. Med följden att helin faller (som tur var så var den bara 1 dm från marken då).

  10. #10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av iRonNuke Visa inlägg
    Jag ryckte o hade mig, kopplade ur alla motorer etc o satte i kablarna igen. Men det fungerade trots allt inte. Spökar lite

    Men känns inte helt säkert att flyga den, det har hänt att den mitt i en flygning att den "dör" och börjar blinka rött/grönt. Med följden att helin faller (som tur var så var den bara 1 dm från marken då).
    På alla helisar i det kvalitetsegmentet så kan man tro att det är en bugg eller nått, men det är präxis som med Microsoft, det är en feature! :-)
    -------------------------------------------------------------------
    Xxxxxx Xxxxxxxxx
    Spektrum DX7
    T-Rex 700N Pro, OS HZ-P, Outrage, AR7100R, VBar 4.0, BLS 451*3, BLS 251, mm.
    T-Rex 600N Pro, Hyper 50, Hatori, AR7000, VBar 4.0, 9252*3, 9254, JR8900
    T-Rex 500 ESP stock, BLS 251, mm.
    Sebart Katana S50 Glowpower,
    MagnumR West .50

  11. #11

    Standard

    Nu har jag fått mina två 4in1-enheter. Men, det blir samma sak med båda. Trots att jag har två helis att testa på. Tycker det här är mycket märkligt! Dock reagerar servona när man stänger av och på sändaren.

    En annan fråga, jag har en annan 4-kanalig och 5-kanalig radio. Har provat dessa också, men då reagerar inte servona någonting när man slår på/av sändaren. Är det något som skiljer mellan sändare?

    MVH Johan

Liknande ämnen

  1. esky lama v4 är det samma delar som till lama v2/v3 robins?
    Av Johannes Rydberg i forum Helikopter
    Svar: 14
    Senaste inlägg: 2008-10-29, 09:12
  2. Lama v3 "lock collar" problem...
    Av atompa i forum Helikopter
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2008-08-16, 12:35
  3. Lama V3
    Av netsoft82 i forum Helikopter
    Svar: 14
    Senaste inlägg: 2007-07-10, 18:28
  4. Lama V3
    Av silop i forum "PRIVATA" Filmer, bilder och annan media
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2007-04-02, 19:06

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •