Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 36 av 36

Ämne: Pilot RC Extra 260 87" med elmotor

 1. #21

  Standard

  Stort grattis Per!
  Den såg himla fin ut i luften, skulle va kul att se på söndag kanske..
  mvh Kenny

  Go big, fly fast, be awsome!
  www.youtube.com/kennerdahl
  www.vimeo.com/kennerdahl

 2. #22

 3. #23

  Standard

  Jag hittade film på maiden!

 4. #24

  Standard

  Det va njutbart att se kärran IRL idag, massa flighter med skön akro.. yeaaah!
  mvh Kenny

  Go big, fly fast, be awsome!
  www.youtube.com/kennerdahl
  www.vimeo.com/kennerdahl

 5. #25
  steeckes avatar
  Reg.datum
  Aug 2009
  Inlägg
  12
  Jobb
  IT
  Klubb
  MFK Apollo

  Standard

  Hej, jag har samma modell fast med en ZDZ 50cc, och jag uppleva Extran precis som du gör, den är fruktansvärd överkännslig på höjdrodret. Jag har min Tp också på vingröret och var tvungen att blya den arslet för att kommer till det rätta! Men den är riktigt god i luften. Bara landningen som känns lite känslig än. Har flygit den 5ggr och måste försöka att öka EXPO för landnigens skull iaf! Hur stora utslag har du på höjden? har du hunnit att ändra dina inställningar och provaflygit den igen? Skulle vara intressant ätt ser hur ni andra gör med höjden och TP så att maskiner blir lite lungnare kanske. Jag har provat lite fram och tillbaka men inte hittat till 100% än.

  Här är min maiden från förra hösten! http://youtu.be/s00YVebSVg0

  Citat Ursprungligen postat av C206 Visa inlägg
  Som sagt. Maiden avklarad! 4 minuter av skräck. Den var helt vansinnigt känslig på hödrodret, det värsta jag har varit med om. Pulsen har fortfarande inte återgått till det normala. Men den var snygg på himlen, och kändes väldigt stabil i roll.
  Jag tog många omtag på landningen innan jag vågade sätta ner henne.

  Nu måste jag kolla över CG och hödroderutslag, expo etc...

  Jag lyckas inte ladda upp några bilder här idag, men kolla på min picasa istället:

  https://picasaweb.google.com/perah76a/PilotRCExtra26087

 6. #26

  Standard

  Hej!

  Nu har jag 5 flygningar med Extran. Jag har flyttat drivackarna så långt bak jag kan, men är fortfarande inte nöjd med CG. Antingen straffviktar jag med bly längs bak, eller så flyttar jag mottagarackarna längre bak, men måste då bygga en liten hylla ovanför sidroderservot. Helt klart är i alla fall att CG ska ligga lite bakom vingröret.

  Jag kör nu med 50% expo och 30mm utslag i rodrets bakkant och det börjar kännas bra. På high rates har jag ca 40mm, men har bara flugit en kort stund på high rates.
  Jag hoppas på mer flygning på söndag!

  BTW: Vilket coolt färgschema du har på din Extra!

 7. #27

  Standard

  Hej,
  Om de är känsliga på höjdrodret skulle jag tro att de är baktunga.
  På min Pilot Extra 300, med samma elsetup, har jag tyngdpunkten på vingröret vill jag minnas. Fick blya min med ca 150gr på motorkorgen.
  Men det är möjligt att vingröret är annorlunda placerad på 260:an?

 8. #28

  Standard

  Hej Amir

  Det är möjligt att du har rätt, min första tanke var också att den var baktung eftersom baktunga plan brukar ha hyss för sig rent allmänt. Men jag måste ha ganska mycket upptrim på höjdrodet för att planet ska gå neutralt med nuvarande CG, vilket jag tolkar som att vikten måste bak lite.

 9. #29

  Standard

  Aha, vad konstigt!
  Vill den mot marken även vid inverterad flygning?
  Kan det vara att anfallvinklarna mellan stabben och vingen inte är de rätta?

 10. #30
  steeckes avatar
  Reg.datum
  Aug 2009
  Inlägg
  12
  Jobb
  IT
  Klubb
  MFK Apollo

  Standard

  jag har exat samma problem, jag har väldigt mkt upptrim på höjdrodret. i Inverterad flygning behövs det ingen kompensation på höjden! Kärran går spikrakt! Jag tror att den är framtung iaf. När jag började att lasta i bly i arslet på kärran kunde jag börja minska mitt höjdroder trim. Jag flyttade tyngpunkten ännu mer nu. Får ser hur det påverkar kärran vid nästa flygning. Om den har rätt TP skulle man behöva lite dyktrimm i iverterad läge för att hålla kärran på kurs. Då är det på mina ndra akrobater iaf. Den här måste var framtung. Jag undrar om den angivna tyngpunkten från Pilot RC är rätt! Den ligger på samma ställe i flera av deras modeller, på vingröret. Konstigt att dom kan ange samma mått på olika modeller. Och endå mer konstigt är att det finns flera som har samma problem. Ja hoppas inte att kärran är felkonstruerade från början med felaktiga anfallsvinklar osv. Jag frö min del vänta på ett nytt landställ, sen ska jag ut och prova igen!

 11. #31

  Standard

  Fick mig osökt att tänka på att min ena stabbe (Pilot RC YAK54) satt ganska mkt felvinklad. Dvs det skilde mellan höger och vänster ganska mkt. Jag ändrade en och tog kanske rätt för min är snäll och fin både normalt och inventerat*.

  (*= felstavat med flit)

 12. #32

  Standard

  Hur mycket slikjde det?

  Jag mätte mna stabbhalvor idag. Jag tycker att det skiljer ca 2mm mellan hö och vä sida. Kanske kan vara lönsamt att justera den ena åt "rätt" håll? Eller är 2mm för lite för att bry sig om?

 13. #33

  Standard

  Jag hade 12mm. Dina fjuttiga 2mm gör nog inget.

 14. #34

  Standard

  Wow!
  12 mm är en del. Men hur är vinkeln mellan stabbarna och vingen, c206? H9 har en oumbärlig mätare för ca €59 på Lindinger. Jag gillar din felstavning TzT i dessa deklarationstider! Själv har jag en A60/16L i en GP 27% Extra. Kan bara hålla med om att det är en bra setup. Jag kör 22/10 APC (lots of noise-caviting-prop) på 12s och får 58A (!) på Turnigy Nanotech 25c. Går som tåget ur hovern i alla fall (6.5 kg flugvikt). Har bara 80 dm2 vingyta. Kan bara fantisera om hur en Pilot 50cc flyger på denna motorn...
  mvh/Hans

 15. #35

  Reg.datum
  Jun 2007
  Inlägg
  151
  Jobb
  Maskinförare
  Klubb
  Gällivare RC

  Standard

  Jag har en Pilot-RC 73tums Yak och fick ändra vinkel på båda stabbhalvorna när jag mätte i förhållande till vingarna. Den var lite mystisk på höjdrodret och jag trodde först att det berodde på dåliga servon. Blev mycket bättre nu när vinklarna stämmer !
  Flyger:
  EF 88" Extra 300 3W55xi
  EF 88" Edge DLE 55
  EF 104" Extra DLE 111
  Telink EPP Yak

 16. #36
  steeckes avatar
  Reg.datum
  Aug 2009
  Inlägg
  12
  Jobb
  IT
  Klubb
  MFK Apollo

  Standard

  Hej igen C206, har du hunnit med att flyga din Extra och har du kommit till det rätta med kärran? Jag har tyvärr väntat över 3 veckor på ett par nya landställ som monterades nu i helgen, men tyvärr är det skitväder här för tillfället så jag har inte kunnat flyga än! Jag är lite nyfiken om du har löst problemet med höjdrodertrimmen. Min TP ligger nu 10mm efter vingbalken, har också dubbelkollat anfallsvinkar och Motorvinklar m.m. Det ser hyfssad bra ut va jag kan mäta framm mig till.

Liknande ämnen

 1. "50cc" elmotor.
  Av Mattias S i forum Elmodeller
  Svar: 19
  Senaste inlägg: 2012-04-15, 17:38
 2. Svar: 5
  Senaste inlägg: 2010-10-04, 10:57
 3. Elmotor som "fastnar"
  Av MarcusG i forum Elektronik
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2009-11-02, 16:45
 4. Svar: 108
  Senaste inlägg: 2009-05-14, 20:28
 5. Pilot-RC Extra 260 30% custom scheme
  Av Felix i forum Byggdagboken
  Svar: 34
  Senaste inlägg: 2009-03-25, 19:59

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •