Reklam

 
Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 31

Ämne: Multiwii quad vill rotera/snurra hela tiden

  1. #1

    Standard Multiwii quad vill rotera/snurra hela tiden

    Chansar och postar även denna fråga då jag fick så bra hjälphär förra gången. Har quadcopter med multiwii (version 1.7). Men den vill rotera/snurrahela tiden, och detta måste beror på en motor som inte går som de andra. Imultiwii config så ser man att en motor inte följer de andra, finns det nått sättatt få dom att går lika? Har nu en helt ny uppsättning motor och ESC( TurnigyPlush ESCs 18 A) och har kalibrerat dom en och en vilket jag fick rådet attgöra.

    Det skumma är att jag måste sätta minthrottle till 900 för attmotorerna ska stanna när man drar av gasen. Alltså följande inställning.

    #define MINTHROTTLE 900 // for Turnigy Plush ESCs

    Och så lågt ska man väl egentligen inte behöva sätt dessa ESC på?

    Hoppas på nån har någon idé

  2. #2

    Standard

    Har du kollat så att motorena går i rätt riktnig Annars blir det fel.
    Det finns bra info här.
    http://www.multiwii.com/?page_id=103
    http://www.multiwiicopter.com/pages/multiwiicopter-wiki

    Det går att trimma bort en del.

    Motorerna ska inte stanna när du drar ner gasen!
    De ska Stoppa/Starta genom att dra SidroderSpaken Till vänster eller höger med trotteln i minläge.
    Höj MINTHROTTLE så att du inte riskerar att någon motor stannar i luften...
    Den har ungefär samma glidtal som ett cykelställ om motorerna stannar.

  3. #3

    Standard

    PatrikE har rätt - motorerna skall snurra på tomgång

    Jag har provat glidtalet flera gånger och det verkar som jag byggt min Quad uppåner - det är alltid så den har landat då

    /N
    UndCon.com = Under Construction == A constant evolving state of mind...

  4. #4

    Standard

    Trodde att de skulle stanna på min gas, var alltså fel. Skaställa om minthrottle och testa.
    Ovärderlig hjälp man får här, tack ska niha.

  5. #5

    Standard

    Motorerna går i rätt riktning har kollat, men ska kolla igen J
    Jo en viss rotation går väl att trimma bort, men tycker detta ärmycket.
    Ska kolla dessa länkar också

    ” Den har ungefär samma glidtal som ett cykelställ om motorernastannar.”
    Haha, jo har märket detta…. J

  6. #6

    Standard

    Kolla så att inte någon motor är "Tiltad" och drar runt cykelstället.
    Man kan få bättre respons på sidroret om man lutar motorerna.

    Kolla även i Gui:t så din radio har ca:1500 som centum så att du inte har trimoffset på den.

    Några ide'er bara..

  7. #7

    Standard

    roterar alla propellrar åt samma håll?

    man får mindre rotation på trikoptern som bakre motorn måste justera mot om man har de 2 främre motorerna motroterande
    UndCon.com = Under Construction == A constant evolving state of mind...

  8. #8

    Standard

    PatrikE, bra med mer förslag, var tyvärr ingen skillnad dåjag ändrade min throttle. Var ut och kollade nu,motorerna är raka.

    Det är det som är problemet tror jag,motorerna följ inte i GUI:et, framförallt en motor följer inte med de andra.Hur lika följs staplarna åt på de olika motorerna för er i GUI:et? Och hur skaman fixa att dom inte följs åt, jag menar det är ju själva programmet som styrhur mycket ”gas” varje motor får. Kan man kalibrera detta någonstans?

    Trimoffset? Vad är det? Du pratar med sågott som en nybörjare J

    UndCon, Det är en quadcopter jag har, men här se man(tycker jag i alla fall) en fördel för tricoptern, den är ju inte alls likakänsligt på att motorerna går exakt lika.

  9. #9

    Standard

    Mina motorer följer varandra till jag drar i spaken eller flyttar på maskinen.

    Jag skulle nog börja om med en helt färsk installation.
    Ladda ner och börja om från början.
    Kör gärna Eeprom-clear exemplet i Arduino först för att rensa alla gamla inställningar.

    Kolla sedan staplarna för radiokanalerna i GUI om de visar ca:1500 med spakarna och trimmers i mittenläget.
    Om inte och du har en dataradio så Nollställ programmet ifall att det ligger någon trimmning i minnet på den.

    Annars kan du testa att rikta om motorerna så att de motverkar rotationen...

  10. #10

    Standard

    Om det vore fel på alla kanaler så finns det här.

    Kod:
    /* some radios have not a neutral point centered on 1500. can be changed here */
    #define MIDRC 1500
    Och till tri finns.
    Kod:
    #define TRI_YAW_MIDDLE 1500
    Men inte till Quad.

  11. #11

    Standard

    Jag vet inte vart jag fick för mig att det var en Trikopter

    Går motorerna åt rätt håll på din Quad?
    http://www.multiwii.com/?page_id=103
    UndCon.com = Under Construction == A constant evolving state of mind...

  12. #12

    Standard

    Har testa allt nu, vet inte varför den vill rotera. Mentänkte jag lägger upp en bil på hur det ser ut när jag har halv gas på radion imultiwii Conf. Har fö. en Futaba T8FG, några kände problem med den? Aja här ären bild, se ni nått konstig? Denna gång har jag + konfiguration, brukar ha x,men detta vara bara för att kolla om det blev någon skillnad. Tycker som sagtdet är rätt stor skillnad i värdarna mellan motorerna, har ni lika stora skillnader?För de är klart är detta för mycket kommer den ju att rotera.

    Annars kör jag på det du sa PatrikE, får helt enkelvinkla en motor, eller bygga en tricopter J
    (Hmm, gick inte att ladda upp bilden via detta forum, hoppas detta funkar då, man kan klicka på bilden för att få den större))


  13. #13
    Sjuntorparns avatar
    Reg.datum
    Aug 2008
    Inlägg
    131
    Jobb
    Springpojk, GKN Aerospace Sweden AB
    Klubb
    Trollhättans MFK

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av PatrikE Visa inlägg
    Mina motorer följer varandra till jag drar i spaken eller flyttar på maskinen.

    Jag skulle nog börja om med en helt färsk installation.
    Ladda ner och börja om från början.
    Kör gärna Eeprom-clear exemplet i Arduino först för att rensa alla gamla inställningar.

    Kolla sedan staplarna för radiokanalerna i GUI om de visar ca:1500 med spakarna och trimmers i mittenläget.
    Om inte och du har en dataradio så Nollställ programmet ifall att det ligger någon trimmning i minnet på den.

    Annars kan du testa att rikta om motorerna så att de motverkar rotationen...
    Hej PatrikE!

    Jag har ett MultiWii-kort (quadrion) som har bestämt sig för att "fastna" i Quad+ mode, oavsett om jag laddar upp en QuadX eller Quad+ konfiguration. När jag kollar axlarna i GUI´t så säger den att den är en QuadX (symbolen i nedre högra hörnet du vet) men jag måste hålla den och tilta quaden som en Quad+ för att den ska reagera rätt på roll resp. pitch indikatorerna.
    Har provat att köra eeprom-clear enligt Arduino, det sopar undan alla gamla värde som förväntat men det påverkar inte problemet som jag beskriver här ovan, har du något tips på vad jag kan göra mer?

    /Sjuntorparn
    "Jag kan inte flyga, jag är rädd"

  14. #14

    Standard

    Kan vi få se en bild på hur har du monterat sensorerna.
    UndCon.com = Under Construction == A constant evolving state of mind...

  15. #15

    Standard

    Hej Sjuntorparn!
    Har du monterat styrkortet i X-läge, dvs. att kortet pekar mellan dom två "fram motorerna" ?

    Boozer, har du provat att kalibrera styrkortet när det står på ett plant golv, och sen kollar GUI?
    en viss skillnad i trottel staplarna är normalt, men upplever styrkortet att den står snett så ökar staplarna.
    Jag har haft problem med snurrande quad, men då har det alltid varit en motor som är dålig.

    Mvh
    Björn

  16. #16

    Standard

    Först...
    Vilken multiWii version använder du?
    De senaste dev-versionerna har stöd för kortet inplementerat.
    http://multiwii.googlecode.com/svn/trunk/


    Har du moterat kortet i rätt riktning?
    Här finns info om kortet.
    http://www.rcgroups.com/forums/showt...light=quadrino


    Hur visas motorstaplarna i gui? + el X.


    Har du kortet med eller utan kompass?
    Om du har komassen fel kallibrerad så vrider det bilden fel i GUI.


    Några att börja med..

  17. #17
    Sjuntorparns avatar
    Reg.datum
    Aug 2008
    Inlägg
    131
    Jobb
    Springpojk, GKN Aerospace Sweden AB
    Klubb
    Trollhättans MFK

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av UndCon Visa inlägg
    Kan vi få se en bild på hur har du monterat sensorerna.
    Bilder kommer imorgon, det är ett Quadrino Advanced kort med alla peyttlar monterat å´ klart när man köper det.

    mhv Grefen
    "Jag kan inte flyga, jag är rädd"

  18. #18
    Sjuntorparns avatar
    Reg.datum
    Aug 2008
    Inlägg
    131
    Jobb
    Springpojk, GKN Aerospace Sweden AB
    Klubb
    Trollhättans MFK

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av bjornez Visa inlägg
    Hej Sjuntorparn!
    Har du monterat styrkortet i X-läge, dvs. att kortet pekar mellan dom två "fram motorerna" ?

    Mvh
    Björn
    Jupps, är stensäker på att kortet är rätt monterat. Har flugit med det i "X" konfiguration - men nu krånglar det.

    mvh Grefen
    "Jag kan inte flyga, jag är rädd"

  19. #19
    Sjuntorparns avatar
    Reg.datum
    Aug 2008
    Inlägg
    131
    Jobb
    Springpojk, GKN Aerospace Sweden AB
    Klubb
    Trollhättans MFK

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av PatrikE Visa inlägg
    Först...
    Vilken multiWii version använder du?
    De senaste dev-versionerna har stöd för kortet inplementerat.
    http://multiwii.googlecode.com/svn/trunk/


    Har du moterat kortet i rätt riktning?
    Här finns info om kortet.
    http://www.rcgroups.com/forums/showt...light=quadrino


    Hur visas motorstaplarna i gui? + el X.


    Har du kortet med eller utan kompass?
    Om du har komassen fel kallibrerad så vrider det bilden fel i GUI.


    Några att börja med..
    1. Kör med multiwii 1.7 men har oxå provad dev. 20110714 (plus en del andra äldre versioner)

    2. Jupps, har koll på att kortet sitter rätt monterat i quaden.

    3. Motorstaplarna i GUI:t visas i X-konfig, dvs. front L, front R, rear L & rear R

    4. Ja, kortet har kompass som är kalibrerad (stämmer kanonbra med en vanlig kompass, no problem)


    Som sagt - GUI:t säger att det är en X-konfig men agerar som en +konfig, när jag försöker flyga med "skiten" bara den oscillerar (stavas det så?) till okontrollerbarhet tills den flippar över ända, inom en sekund eller två, kommer inte upp i luften ens ..... suck


    Vad har jag missat att kontrollera? Överväger starkt att skicka kortet på "overhaul" till tillverkaren.


    mvh Grefen
    "Jag kan inte flyga, jag är rädd"

  20. #20

    Reg.datum
    Jan 2008
    Inlägg
    471
    Jobb
    Systemutvecklare
    Klubb
    Team Tornado

    Standard

    Balanserat propar och motorer? Jag hade såna problem innan jag balanserade grejorna. Alltså oscillerande och överflippande beteende.

    Jag lade min på taket ganska många gånger innan jag insåg att det var så pass viktigt med balansering.
    Mvh, Thomas

    Modellflyg ur ett kretsloppsperspektiv
    Byggsats - Flygplan - Byggsats igen...

Liknande ämnen

  1. Svar: 43
    Senaste inlägg: 2013-04-28, 00:38
  2. Hjälp mitt drev går hela tiden!
    Av thnilsson i forum Bilar
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2012-11-05, 15:55
  3. Får inte motorn att snurra
    Av Faner i forum Elektronik
    Svar: 20
    Senaste inlägg: 2011-08-07, 07:57
  4. Varför har jag hela tiden lite brusig bild ??
    Av kamelkungen i forum FPV Allmänt
    Svar: 11
    Senaste inlägg: 2011-07-02, 11:32
  5. Räkna ut vad för 3-4bladig snurra man ska ha?
    Av DennanHMFK i forum Bensinmodeller
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2009-01-18, 22:23

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •