Reklam

 
Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: Beech 58

 1. #1

  Reg.datum
  Sep 2011
  Inlägg
  97
  Jobb
  RC flygare
  Klubb
  Ingen idag

  Standard Beech 58

  Någon som vet var denna kärra kan finnas som Rc modell, ser ruskigt trevlig ut samt flyger grymt bra , i alla fal i Phoenix

 2. #2

  Reg.datum
  Apr 2009
  Inlägg
  1 425
  Klubb
  Karlstads MFK

  Standard

  Hej,

  Menar du Beechcraft Baron 58 - tvåmotorig?

  Marutaka i Japan gjorde en balsabyggsats en gång i tiden, de brukar gå att hitta på ebay emellanåt. Tror den har 180 cm spännvidd. Tillverkaren Marutaka finns inte längre.

  Samma sak med Byron (Amerika) de hade också en gång i tiden en Baron 58 som man ibland kan hitta på t ex ebay.

  Så finns den här också, ARF:

  http://www.scaleflying.com/Scale-Airplanes_c_13.html  /Bo

 3. #3

  Reg.datum
  May 2007
  Inlägg
  1 282
  Klubb
  Väsby Modellflygare

  Standard

  Hej!
  Vet att det fanns en ritning på Beech Baron i MAN för ett 30 tal år sedan. En sån tvåmotorig kärra som Beech Baron kärra flyger inte bättre eller sämre än någon annan tvåmotorig kärra (ex Cessna 310). Man ska inte alltid tro på vad simulatorn ger för intryck!I Simulatorn flyger alla kärror bra...och det gör de även i verkligheten på vilkor att man har kunnskap att bygga dem och handha dem rätt! Men det är bra mycket "krångligare" att få en tvåmotorig kärra att funka (metanolare) än en enkel elkärra...eller enmotorig kärra.

 4. #4

  Reg.datum
  May 2008
  Inlägg
  253
  Jobb
  taxiförare,modellflygare
  Klubb
  Åre molanda flygförening

  Standard

  Klart du skall bygga tvåmotorigt,det är så gott att höra ljudet från två motorer samtidigt,blir en ny upplevelse i flygandet.
  Det är lika enkelt med att flyga tvåmotorigt som enmotorkärra.Jag har flygit med tre stycken nu.Min sista är den största B-25:an från Esm,var meningen att jag skulle sätta bensinare i den,då Saito 100 motorerna vibrerade åt helvete för mycket,Båda motorkåporna vibrerade sönder.Hur som helst så vart det os nya fyrtaktare 95V,en helt sagolik motor,vibrerar ingenting!!
  Hur som haver,du skall inte vara rädd att prova tvåmotorigt.Precis lika enkelt som jag sade.

  Felet jag har sett som nästan alla håller på med när dom flyger tvåmotorkärra är detta eviga skruvande på nålarna för att få motorerna att gå lika,detta är nog nästan omöjligt!man skruvar och skruvar.....kollar med varvräknare,och återigen så skruvar man på nålarna.Antingen så rikar man en,snålställer den andra.Osv osv. Du kan INTE hävdar jag,få två identiska motorer att gå precis lika.Starta en motor,kör den varm riktigt.Ställ därefter in den så den går som du vill.Sedan slår du av den.Startar den andra justerar in denna så den går som du vill.Sedan startar du upp båda två.Du hör när dom synkar ihop sig.Vill du så kan du kolla med varvräknare.Gör absolut ingen ting om det skiljer ett par tre hundra varv.Maskinen flyger lika bra för det,samt att du riskerar inte att någon motor stannar.Kör du dessutom med en ombordglöd från typ Microsens och 10% nitro i soppan så går motorerna klockrent på tomgång.
  Det man bör göra är väl att lägga trottlarna på två kanaler,det blir ju bra mycket enklare att få dom lika på tomgång då.Det blir väl mitt projekt på den stora b-25:an.Hur som helst så flyger den otroligt fint..
  Så jag kan bara rekommendera att du provar tvåmotorigt,köp inga Saito bara....

  lennart
  Flyger stampe 1/4med saito 120.Sig 1/4cub med saito91+flottörer.Arf Composit extra 300.2.30cm med 3W 50cc.Cristen Eagle1/3 med Zenoha62cc.Liten Cristen Eagle med os91
  samt.Alfas Sabre f86 Edf,går som ett skållat!
  Clamoto sport med saito 56. Above all extra 120,försedd med Roto 25cc bensin.kyosho edge 540,ligger i lådan ännu...saito 91 skall i denna

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •