Reklam

 
Resultat 1 till 7 av 7

Ämne: Nybörjare Bixler eller sky surfer

 1. #1

  Standard Nybörjare Bixler eller sky surfer

  Hej är helt ny aldrig flygit rc plan för utom lite på simulator. Har tänkt köpa mig ett el plan och undrar vilket plan som ja får mäst för pengarna för det ena som ja fattat många gillar är hobbykings bixler RTF http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ft_Radio_.html
  och den andra är Nine Eagel Sky surfer http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...F_Mode_1_.html
  Vilken av dom bör man satsa på? Ni som vet hur ligger dom här planen i flyg tid? och kan man flygga lite häftigare med dom och tricka och hålla på eller är dom för slöa för de? Umeå rc tyckte ja skulle ta en sky surfer och hobbyking en bixler men vad säjer ni som kanske har prov flygit planen. Vill ha ett plan som man ändå kan få lite utmaning i.

 2. #2
  freddan_6s avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 614
  Jobb
  Konsult inom telekom
  Klubb
  Eslöv MFK

  Standard

  Jag tycker ingen av dem, utan originalet Multiplex EasyStar II. Den är lättare att sätta ihop, du får VÄLDIGT mycket bättre servon. Autopartner och rcflight har detta plan. Det klarar inte alla manövrar men det tar i alla fall 100-tals krasher innan alla manövrar sitter. Du kan flyga i 8-or med bibehållen höjd med dem, både rättvänt och uppåner. Flygtid 10-20 minuter med normal setup. Om du menar hovra eller flyga i knivegg med "trixa" går det ej. Men när du kan hovra eller knivegga så är du redo för nästa plan.
  http://www.autopartner.se/
  http://www.rcflight.se/
  fredrik

 3. #3

  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  7 225
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Vill du "trixa" (vilket nog tar en stund innan du kan) så skall du kanske satsa på t ex en Multiplex Funcub. Men räkna med att det tar en hel del tid att lära sig. Och en bra simulator är billigaste vägen dit men det kommer att kräva sina timmar framför skärmen. Det ser enkelt ut när man kollar dom som kan men i grunden är det ungefär som när man en gång skulle lära sig att gå - i början omöjligt men när man väl lärt sig det så sitter det i ryggmärgen...
  F ö finns det en hel mängd nybörjartrådar på forumet om bl a Bixler och Easy Star så leta runt lite och läs på först - det är nog det bästa rådet. Sen kan du också besöka en klubb och snacka med "gubbarna" där så lär du få en hel del tips.
  Lycka till hälsar
  Roger

 4. #4

  Standard

  Är dom planen 3 eller 4 kanaliga vill ha ett 4 kanals plan. Tycker att jag flyger rätt hyfast på simulatorn är bara när ja leker till som de bruka gå åt skogen på simulatorn.

 5. #5

  Standard

  Bixler var det första flygplanet jag limmade ihop och började flyga med. Bixlern är fortfarande i mycket bra skick efter ca 50 flygningar.

  Med andra ord så är jag supernöjd ! Har svårt att se något annat nybörjarflygplan som är lika prisvärd som Bixler. Dessutom används ju Bixler även av de mycket erfarna som flyger FPV.....

 6. #6

  Reg.datum
  Apr 2009
  Inlägg
  1 543
  Klubb
  Karlstads MFK

  Standard

  Hej,

  Vi var några stycken som flög modellflyg på flygklubbens "öppet hus" idag, vi modellflygare har ett modellflygfält vid sidan av flygklubbens stora bana. Flygklubben flög med sina stora plan och vi modellflygare med våra små plan för att visa upp oss för besökare. Besökarna fick även prova på med dubbelkommando som vi hade med ut och en Multiplex Easyglider
  http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=1173
  Den är försedd med borstlös elmotor och fällbara propeller men kan även användas som ett rent segelflygplan utan motor om man vill det också. Fungerar säkerligen bra för de flesta som nybörjarmodell.
  En annan kille som var besökare berätta att han nyligen lärt sig flyga (han hade hållt på ungefär 1 år sa han) och att han hade modellen med sig i bilen. Hämta sa vi och flyg lite - han kom bärande på en HobbyKing Bixler, som flög hur fint som helst. Precis en sån du gav länk till och den radion som följer med. Den HobbyKing Bixler har fördelen att ha propeller och motor mer skyddat bakom vingen. Radion kanske inte är så mycket att hänga i julgranen men lär nog funka under lärostadiet, sen bör man nog se sig om efter en bättre radio om man skall flyga större och dyrare modeller.
  Har du tight budget eller annars inte vill lägga ut för mycket pengar i början tror jag nog HobbyKing Bixler kan funka rätt bra, men det finns förstås lite bättre prylar (och dyrare) om man vill ha det.

  Lycka till med första flygningen så småningom och välkommen till modellflygets värld!

  /Bo
  Senast redigerat av bem den 2012-08-25 klockan 19:05.

 7. #7

  Standard

  Du har länkat i ditt första inlägg till både mode 1 och mode 2 versioner.. kolla upp om det går att ändra radion så att den blir en Mode 2 annars köp en mode 2 version så slipper du problem sen..

Liknande ämnen

 1. HK Bixler 2
  Av Pelleflygare i forum FPV Flygmodeller
  Svar: 9
  Senaste inlägg: 2013-07-02, 13:56
 2. Bixler
  Av grand14 i forum Nybörjare
  Svar: 19
  Senaste inlägg: 2012-11-02, 12:38
 3. Airbrushskola - Av nybörjare FÖR nybörjare
  Av Smajly i forum Allmänt och Tips
  Svar: 57
  Senaste inlägg: 2009-11-08, 11:41

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •