Reklam

 
Sidan 3 av 3 FörstaFörsta 123
Resultat 41 till 43 av 43

Ämne: Otäck krasch med multirotor i stadsmiljö!

 1. #41

  Reg.datum
  Oct 2010
  Inlägg
  386
  Klubb
  Jönköpings Radioflygklubb

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Ålänning Visa inlägg
  Om de seriösa drabbas för att några idioter inte kan hålla sig så är ju något skevt. Som förnuftig människa ser jag inget orsak till oro. Eller? Jämför med allt annat korkat som folk gör... Tex rattfylla -> Ändå har jag min bil kvar och får köra på vägarna, varför ska jag straffas för att nån puckad person kör full, vad som nu händer i hans framfart. !? Är väl den som utövat dumheten som ska straffas. Och om nån kör bil och börjar busa och kör in på någons gård och förstör trädgården och kör in i huset... hur ska man göra för att undvika såna? Ta bort trädgårdar och hus? Eller förbjuda människor? Jag menar bilar... Och shit happens fast man är seriösast av dem alla. Är nog bäst man låser in sig mellan fyra väggar. :-D Nä fortsätt gör häftiga filmer, det kommer folk att göra fast det kommer lagar så att de seriösa blir lite harigare att utöva sin hobby, de andra flyger ändå. Folk kör för fort fast det står nåt på hastighetsskylten också.
  Läste ett exempel där en skidåkare krockade rejält med en annan åkare efter att åkt störtlopp över krön i en backe där det fanns regler om att det är otillåtet och han kände till det och han blev dömd för vållande till kroppsskada. Vi seriösa flygarna som försöker följa våra regler ska inte behöva straffas eftersom transportstyrelsen hänvisar till dem. Sedan finns det ju en gråzon exakt var man får flyga och händer det något (får vi inte hoppas) måste det ju bedömmas från fall till fall.Så jag tycker RCFF gjort ett bra jobb med våra regler. Sedan kan man alltid tycka att de är otydliga men man kan titta på andra länders regler som blir ganska omfattande men säkert ändå inte är heltäckande utan måste uppdateras hela tiden som tekniken utvecklas. http://www.caa.co.uk/docs/33/CAP658.PDF
  Man ser att detta regelverk också ha ett annat syfte, nämligen att skydda den personliga integriteten mot närgången videofilmning som tydligen bedöms så viktig att man satt detaljerade siffror i reglerna. Kanske något vi ska tänka på att inte videofilma och publicera från tätbefolkade områden men annars verkar ju mycket vara tillåtet. Goggle översatte ett litet utdrag. Det står att man inte får flyga och videofilma:
  (a) över eller inom 150 meter från ett ”congested area” (Vad jag förstår ett begrepp som gäller även fullskalaflyg att man inte får flyga för nära ett tätbefolkat område eller stor folksamling.)
  (b) över eller inom 150 meter från en organiserad utomhus anläggning med mer än 1.000 personer
  (c) inom 50 meter från fartyg, fordon eller struktur som inte står under av den person som ansvarar för luftfartyget, eller
  (d) i enlighet med punkterna (3) och (4), inom 50 meter från varje person.
  (3) Med förbehåll för punkt (4), under start och landning, ett litet obemannat övervaknings flygplanet får inte flygas inom 30 meter från varje person.
  (4) Punkterna (2) (d) och (3) gäller inte den ansvarige för det lillaobemannade övervaknings-flygplanet eller en person under överinseende personen som ansvarar för flygplanet.
  Denna artikel avser "en liten obemannat bevakningsflygplan: ett litet obemannat luftfartyg som är utrustat för att göra någon form av övervakning eller datainsamling. "
  OBS: tillhandahållande av uppgifter endast för att övervaka flygning av modellen anses inte vara tillämpliga på innebörden av "övervakning eller datainsamling ".

 2. #42

  Exclamation Säkerhetsfråga!

  Citat Ursprungligen postat av helifanatic Visa inlägg
  http://chrismeme11.over-blog.com/m/a...-36258812.html

  vad som kan hända om man inte är försiktig med de man håller på med
  Hej!

  Vilka otäcka bilder, man ryser i hela kroppen...

  - Vill därför aktualisera en tidigare tråd om Säkerhet:
  http://www.rcflyg.se/forum/showthrea...ande-propeller!

  Kom gärna med idéer och förslag!

  /Lasse

 3. #43

  Standard

  Observera att det alltid kommer finnas folk som inte hänger på forum men som ändå skaffar sig häftiga nya/beggade prylar och flyger med dem, utan kunskap/vetskap osv.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

Liknande ämnen

 1. Krasch med DJI 550
  Av Radiogossen i forum Hexa
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2013-08-08, 06:39
 2. Otäck dödsolycka
  Av Thomas i forum "Publika länkar" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 6
  Senaste inlägg: 2011-06-21, 11:45
 3. en otäck scen
  Av wesse i forum "Publika länkar" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2008-03-31, 17:20
 4. Krasch i dag!
  Av Tommy i forum Allmänt och Tips
  Svar: 6
  Senaste inlägg: 2007-08-05, 14:35
 5. Otäck F1 olycka
  Av DrHanke i forum Diskussioner om vad som helst
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2006-05-23, 09:32

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •