Reklam

 
Sidan 54 av 106 FörstaFörsta ... 444495051525354555657585964104 ... SistaSista
Resultat 1 061 till 1 080 av 2111

Ämne: FrSKY TARANIS

 1. #1061

  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  93
  Klubb
  Höglandets Modellflygklubb

  Standard

  Hej.

  Nej, jag har inte testat ännu men kommer att göra det idag.

  Ha dé bra!

  //McLund

 2. #1062

  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  93
  Klubb
  Höglandets Modellflygklubb

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av FinnbyFraggel Visa inlägg
  Hehe, jag får också "missing" ser jag nu, men det funkar.
  Har du testat?
  / Jonas
  Hej igen....

  Jo, nu har jag testat i radion och det funkar "nästan" helt perfekt.

  Detta funkar helt kalasbra:

  "För att kunna ”aktivera” trottelspaken skall man i tur och ordning först hålla inne momentknappen <SH> i minst t.ex 3 sekunder som då aktiverar möjligheten att slå till t.ex brytaren <SE> neråt. Först när hela denna sekvensen är gjord så kan man gasa med trottelspaken.

  ---------

  Men detta funkar inte riktigt som tänkt:

  "Om brytaren <SE> redan råkar stå i neråtläge när man skall börja rutinen med att hålla inne momentknappen <SH>, så skall momentknappens rörelse INTE gälla, det skulle vara lite farligt då....."

  Som det funkar nu är:

  Om brytaren <SE> redan råkar stå i neråtläge (= tillåtet gasläge) så räcker det med att hålla inne momentknappen <SH> i sekunder igen så återaktiveras gasen direkt.

  ---------

  Annars funkar inställningen helt perfekt och jag är helt förbluffad av vad man kan göra i Taranisen.

  Jag vill även passa på att rekommendera följande webadress http://rcsettings.com/ för den som är intresserad av att testa olika inställningar i Taranisen.


  Tack nn gång för all hjälp!


  Mats McLund

 3. #1063

  Standard

  Hej på er i Taranistråden!

  Detta måste väl vara en av de längre trådarna på forumet? Jag tänkte höra med som ägt Taranis ett tag om ni är nöjda? Finns det något som har krånglat mer att det tydligen var något med spakarna i början. Frånsett att en del kan tycka att den ser lite billig och kanske lite gammal, finns det något i funktionen som inte håller måttet med en lite dyrare radio av känt märke? Jag börjar komma i det läget att 6 kanaler inte riktigt räcker till för klaffar killswitch differentierade skevroder osv.
  /Mats

 4. #1064
  Gasmans avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  303
  Jobb
  Ingenjör
  Klubb
  Strängnäs Modellflygare

  Standard

  Jag har varit lite skeptisk till kvaliteten och därför väldigt försiktig med min Taranis. Bara kört den på enklare (=billigare) grejer hittills. Men den har funkat utan några som helst problem så jag kommer flytta över de flesta flygetyg till den allt eftersom. Ligger fortfarande kvar på versionen precis innan 2.0 eftersom den funkar för mig och det verkade vara lite problem åtminstone med de första 2.X releaserna så jag valde att vänta med ytterligare uppgraderingar av firmware.

  Börjar fatta möjligheterna som finns i programmeringen och det är det som tilltalar mig. En förhållandevis hög inlärningströskel (åtminstone för oss fossilerade dinosaurier) men när man släpper det gamla tänket så är det sjukt bra. Och då är det nog bra att öva på att skapa massor med olika setuper så att man blir van med hur man programmerar.
  //Mange

  Licensed by the Swedish Civil Contingencies Agency to accuire pure nitromethane!
  Och som med tårar i ögonen minns Snurren, Vespus, Getingen, Looping m fl ricinoljekladdiga maskiner!

  www.strangnasmodellflygare.se

 5. #1065

  Standard

  Jo programmeringen både skrämmer och lockar. För mig kan det nog vara en idé att köpa radion under lågsäsong och försöka lära mig den i lugn och ro.

  /Mats

 6. #1066
  freddan_6s avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 612
  Jobb
  Konsult inom telekom
  Klubb
  Eslöv MFK

  Standard

  Man kan mixa i inputs, man kan mixa i mixar och man kan göra override i specialfunktioner. Det finns alltså normalt tre sätt att göra sina mixar på. Om man blandar friskt så tror jag att man tillslut inte själv vet vad man har gjort. Jag har satt följande begränsning på mig själv: alla mixar utom throttle cut i mixar. Throttle cut för elmodeller i specialfunktioner. Throttle cut för metanolmodeller har jag fortfarande i mixar. Jag vill då ha dessa tre faser på gasen : tomgång/flygläge/avstängd
  Jag har inte upptäkt något fel på min mer än begränsningen att de första mottagarna inte längre stöds. Därför har jag satt på en DJT-modul. Jag tycker att backup mellan dator och sändare är ett stort plus, så jag har gått över till 2.0. Jag har provat att göra en 24-kanalerstest och det fungerar (med 3 olika mottagare). Då hade jag 16 inbyggda i Taranis och 8 med DJT-modulen. Detta har jag haft som bänkprov och inte i någon modell.
  fredrik

 7. #1067

  Standard

  Blir lite osäker på vilka mottagare som inte stöds men visst är det V8 FR I som inte stöds medan V8 FR II med det nya utseendet stöds? Jag har ändå utrangerat dom två V8 FR I jag har då båda varit med om lite våldsamma krascher plus att jag inte litar på att antennerna sitter fast på dom. En kraschen berodde på att ena antennsladden lossnade. Dom nya mottagarna har inte det problemet och det var väl väldigt få som drabbades även med gamla modellen.

  /Mats

 8. #1068
  freddan_6s avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 612
  Jobb
  Konsult inom telekom
  Klubb
  Eslöv MFK

  Standard

  Följande X-serie stödjs (digital telemetri)
  X4R (D16-mode)
  X4R-SB (D16-mode)
  X6R (D16-mode)
  X8R (D16-mode)

  L-Serien (long range)
  L9R

  V-Series (ingen telemetri)
  V8R4-II (bara i D8-mode)
  VD5M (bara i D8-mode)
  V8R7-II (bara i D8-mode)
  V8FR-II (bara i D8-mode)

  D-Series (analog (och digital) telemetri)
  D4FR (D8-mode)
  D4R-II (D8-mode)
  D6FR (D8-mode)
  D8R (D8-mode)
  D8R-V2 (D8-mode)
  D8R-XP (D8-mode)
  D8R-SP (D8-mode)
  D8R-II (D8-mode)
  D8R-II Plus (D8-mode)
  fredrik

 9. #1069

  Standard

  Vad betyder D8 mode?

  /Mats

 10. #1070
  freddan_6s avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 612
  Jobb
  Konsult inom telekom
  Klubb
  Eslöv MFK

  Standard

  D8-mode är en av sändarmoderna så som det står i sändaren. Den kallas även D-mode på http://www.frsky-rc.com. Denna mode har telemetri om mottagaren stödjer det. Max antal kanaler är 8.

  D16-mode är en annan mode så som det står i sändaren. Den kallas även X-mode på http://www.frsky-rc.com. Denna mode har telemetri och sändarstyrd failsafe. Max antal kanaler är 16.
  Senast redigerat av freddan_6 den 2014-10-22 klockan 07:57.
  fredrik

 11. #1071

  Standard

  Har nu moddat dit två reglage. Dels en 6-pos brytare och en låsbar vipp-brytare. 6-pos brytaren är ännu inte installerad då jag inte vet vilken potentiometer jag ska ersätta. Låsbrytaren är till för att stänga av/på strömförsörjningen till modulen (BAT+).

  Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	20141023_083508.jpg 
Visningar:	408 
Storlek:	128,0 KB 
Id:	48345
  Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	20141023_083555.jpg 
Visningar:	410 
Storlek:	43,1 KB 
Id:	48344

  6-pos brytare: http://www.rangevideo.com/frsky-tara...ap-switch.html

  Vipp-brytare med låsning: http://www.ebay.com/itm/301329879832...%3AMEBIDX%3AIT

 12. #1072

  Standard

  Har kollat runt lite hos olika handlare som säljer Taranis men den verkar finnas i lite olika versioner och jag blir inte riktigt klok på vad som är vad. Dom flesta verkar i alla fall ha det nya större batteriet men så finns det även Taranis Plus medan andra skriver Taranis version B01 och åter andra bara version B. Men är Version B det samma som Taranis Plus eller är Plus en extrautrustad variant?

  Det är ju lite trist om man tycker sig ha hittat en radio till bra pris och sedan visar det sig vara en billigare modell. Det är ju ok om man vet om det och väljer så men man vill ju veta vad som är vad.

  T9Hobby säljer Taranis Plus men där tycker jag frakten är så dyr. Sedan finns Giant Chark men där står det inte Plus utan bara att "this Version comes with the 2000mah battery and updated sliders" Och längre ner att det är "version number B01"

  /Mats

 13. #1073
  freddan_6s avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 612
  Jobb
  Konsult inom telekom
  Klubb
  Eslöv MFK

  Standard

  Taranis A är första varianten
  Tarains B och B01 är samma variant. De har bättre ljud (skärmade kablar), ny laddkrets för större batteri (2000mAh), samt nytt innehåll på sdkort och nyare firmware. Fast de sista två går att ladda ner.

  Taranis + är senaste som är som B/B01 fast med taktil feedback inlagd och bättre display (och nyare firmware)
  fredrik

 14. #1074

  Reg.datum
  Apr 2009
  Inlägg
  1 427
  Klubb
  Karlstads MFK

  Standard

  Det är LCD skärmen bl a som är uppdaterad på Taranis Plus så har den inte den nya LCD skärmen kan det ju inte vara en Plus.
  Om man Gogglar lite på Taranis Plus version B01 så finner man att både "Taranis" och "Taranis Plus" finns i B01 så då kan du inte gå på bara "B01".

  /Bo

 15. #1075

  Standard

  Ok Tack!

  Är det rätt förstått att skillnaden mellan A och B är mer avgörande än skillnaden mellan B och B Plus? Det där med taktil feedback kan jag nog vara utan men frågan är hur mycket det skiljer på displayen. Är displayen på version B utan plus dålig eller svårläst på något sätt? Nu är väl prisskillnaden inte mer än någon hundralapp hit och dit så det handlar mer om vad som går att få tag i.

  En dum fråga men visst går firmware att uppdatera? Om det nu är nödvändigt av någon anledning. Jag torde inte tillhöra de mer avancerade användarna av radion och flyger endast konventionella modellflygplan.

  /Mats

 16. #1076
  freddan_6s avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 612
  Jobb
  Konsult inom telekom
  Klubb
  Eslöv MFK

  Standard

  Displayen på version B01 som jag har är OK, syns bra både i mörker och i solsken. Men som allt annat kan den bli bättre. Den är bättre än displayen i en Futaba 7C och Spektrum DX6i som jag har att jämföra med. Den är sämre än skärmen i min OnePlus One-mobil.

  Det går rätt så lätt att uppdatera. Om man har firmware före version 2.0 måste en drivrutin installeras. Om man har version efter 2.0 behövs ingen drivrutin. Det behövs alltid en USB typ a - micro USB type B kabel

  Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	USBmini.jpg 
Visningar:	94 
Storlek:	8,2 KB 
Id:	48376

  Nytt vid 2.0 är programmeringsguide "LUA-script" i sändaren. Nytt är också enkel backup/restore till datorn.
  Börjar man med gammal progamvara så att drivrutin behövs så installaras den med Zadig som hämtas på

  http://www.open-tx.org/downloads.html
  fredrik

 17. #1077

  Standard

  Nu slant fingret till och råkade träffa köpknappen. Efter lite velande hit och dit blev det en Plus version från T9 Hobby . Bara radion utan vare sig mottagare eller aluminiumväska. Det blev väldigt mycket billigare om man beställde radion utan väska och jag har en känsla av att den ändå inte skulle bli använd efter ett tag.

  /Mats

 18. #1078
  freddan_6s avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 612
  Jobb
  Konsult inom telekom
  Klubb
  Eslöv MFK

  Standard

  Då gäller det för dig att fundera ut vilka plan du eventuellt vill ha telemetri till, om du ska använda SBUS i något plan och så vidare för att välja mottagare. Leveranstiden från T9 är ganska snabb, jag tror jag fick mina grejor efter 3 dagar.
  Jag köpte X6R till ena segelplanet och X8R till andra, samt X4R till dlg:erna.
  I övrigt kör jag utan telemetri med D8R-II plus eller D4R-II till inomhus.
  Och så har jag några gamla V7R som jag använder min DJT-modul till.
  fredrik

 19. #1079

  Standard

  Jag har väl inte funderat så mycket på telemetri och har väl inte saknat det än så länge. Det jag dock skulle kunna tänka mig var intressant är kanske att övervaka acken på en elkärra och ev. en variometer till elseglaren. Men när man väl har möjligheten kanske man blir sugen. Jag har en V8FR II sedan förut och två till är på väg från Hobby King. Jag beställde dom innan jag bestämde mig för att köpa radion. Annars skulle jag nog beställt mottagare med telemetri

  Låter bra att det är snabb frakt men bor man upp i norr och en bit på sidan om brukar det ta några dagar extra.

  /Mats

 20. #1080

  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  93
  Klubb
  Höglandets Modellflygklubb

  Standard Taranis - Ändra Vikt- eller Min/Max-värdet?

  Hej på er.

  Jag undrar om det finns någon rekommendation på att ändra på en kanals Vikt-värde till passande värde, eller skall man välja att ändra Min/Max-värdet istället?

  Ta t.ex Sidorodret, skall man välja att minska Vikt-värdet från 100 till t.ex 60 i Mixrarna, eller skall man lägga in det på Min/Max-värdet under Servona istället?

  Vilket är tycker du är bäst och isåfall varför?


  Tack på förhand för din kommentar!


  Mats McLund

Sidan 54 av 106 FörstaFörsta ... 444495051525354555657585964104 ... SistaSista

Liknande ämnen

 1. FrSky skumt
  Av numnutchris i forum Radiostyrning, powerboxar, mottagare, servon, gyro mm
  Svar: 22
  Senaste inlägg: 2013-09-24, 20:09
 2. frsky kompabillitet?
  Av Ilfrazr i forum Elektronik
  Svar: 9
  Senaste inlägg: 2013-04-13, 13:08

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •