Jag är grymt tacksam för alla synpunkter ni vill delge mig. Min inlärningskurva gällande det teoretiska inom RC-flyg har gått spikrätt uppåt de senaste veckorna.Citat Ursprungligen postat av McRegor Visa inlägg
Jag har lite svårt att förstå att många nybörjare har så bråttom numera. Ta stegen framåt i den takt kunskaperna ökar och säkerheten i flygningarna också ökar.
Roger
Jag har kanske varit otydlig med det, men jag har absolut inte bråttom. Tvärt om så kommer jag ta god tid på mig. Dessutom är Nitroplanes MQ-9 målet, men det kommer inte vara nästa plan när jag känner mig bekväm med mitt Bixler. MQ-9:an kommer när jag känner mig redo för det steget. Anledningen till att jag postade ämnet redan nu var för att få ta del av veteranernas tankar i ett tidigt skede så att jag inte börjar fel när jag sakteliga börjar planera.


Citat Ursprungligen postat av Fluf Visa inlägg
MQ-9 är en riktigt ball drone-modell. Rota runt på nätet efter andra som har nitrokonverterat den innan du kör loss på det. Vill inte vara en partypooper men det finns en del utmaningar med att nitrokonvertera ett plan som inte är avsett för det i grund. Så mycket research och planering kan vara på sin plats
Det verkar inte vara så många som fått den tossiga idén att nitrokonvertera Nitroplanes MQ-9. Efter all input jag fått i den här tråden så lär det inte vara aktuellt för mig heller på ett bra tag. Men jag har hittat flera nyttiga trådar som jag har lusläst.
http://diydrones.com/profiles/blogs/...eaper-98-build
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1237390
http://botmite.com/


Citat Ursprungligen postat av freddan_6 Visa inlägg
Du får nog tänka om lite. Ett plan som inte är stumt är ett riktigt elände att flyga och brukar inte bli så långlivade. FPV med bränsledrift av 2- eller 4-taktstyp avrådes på grund av skakningar. Turbin avrådes av säkerhetsskäl.
Som du ser ovan så lägger jag tankarna på förbränningsmotor på is. Men det jag menade var att planet kan vara stumt, men att fästen för både motor och kamera kan göras vibrationsabsorberande och att det kanske inte blir sämre av att de hamnar långt ifrån varandra. Jag tänkte inte göra om planet i gelé.