Reklam

 
Sidan 8 av 12 FörstaFörsta ... 3456789101112 SistaSista
Resultat 141 till 160 av 227

Ämne: C-ARF Corsair F4U-1D

 1. #141

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Fluf Visa inlägg
  Finfin lokal grattis!

  Ang vilka kablar som går var, när det börjar bli måna servon per vinge så har jag börjat köra med MPX 8pin kontakter och kombinationer av honor och hanar så får man lätt till idiotsäkra kopplingar

  Med en gemensam jord och en gemensam spänning kan man köra 4 servon per kontakt.

  Hej Olof.  Jodå, jag använder MPX kontakter, Här är 3 st som sitter i innervingen men det ar bara 2 st som används. en till skevroder och yttre klaff och så en för positionsljus.  Det här knippet kablar ska så småningom lödas in i något kontakstycke som ska vidare till powerboxen som sitter inne i kroppen. Lite klurigt att få ihop. Tror att jag ska använda D-sub då dom är låsbara, Har iof aldrig varit med om att en MPX-kontakt gått isär under flygning så jag får se hur jag löser det.
  /Lelle

 2. #142

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard  Då blev det äntligen dags att lägga upp Corsairen på byggbordet igen.  Tänkte börja med att montera sporrhjulet och fixa till sporrhjulsluckorna.  Här är Sierras sporrhjul som jag köpte samtidigt som modellen. Den var då försedd med en luftcylinder
  som jag tagit bort, då jag ville ha dom eldrivna.  Det här är ett par extra stag som måste monteras på bakstycket för att få plats med elmotorn.  Här är stagen och elmotorn från Down and locked monterade.
  Nu ska en provmontering göras så jag får se hur det funkar.  Inte så bra som synes. Vinkeln på sporrhjulet mot kroppen är aldeles fel så det blir att lägga in distanser så att det blir rätt.  Och eftersom vinkeln i utfällt läge är fel så blir även hjulet för långt ut när det är infällt. Lätt att åtgärda.

  Allt för nu.
  /Lelle

 3. #143

  ChristerLs avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 206
  Klubb
  Nyköpings MK, Södertälje MFK

  Standard

  Härligt att det börjar röra på sig!!

  Visst ska du ha Moki i? Och visst börjar plånboken känns tung??!!:

  https://www.custompipesrc.com/compCo...t_gallery.html


 4. #144

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Jovisst, ska det bli en Moki 250. Piporna är ruggigt coola och jag har sett dom förut. Det finns en kille i USA som gör dom för grymma pengar.

  Kanske inte lika dyra som den här.
  https://www.youtube.com/watch?v=4TZtk7_rWt0
  /Lelle

 5. #145
  mogges avatar
  Reg.datum
  Nov 2011
  Inlägg
  369
  Jobb
  Statsanställd
  Klubb
  Växjö-rc

  Standard

  Lite avis på bygglokalen o planet o Moki. Tjusigt.

 6. #146

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av mogge Visa inlägg
  Lite avis på bygglokalen o planet o Moki. Tjusigt.
  Tack Mogge, du ska veta att jag letat i flera år för att hitta en vettig lokal, så hittade jag till slut den här. Är helnöjd även om jag har lite drygt en mil till den, men det går på 10 -12 minuter i bil så det får man vara nöjd med.

  Kommer att lägga upp bilder och text när bygget fortskrider.
  /Lelle

 7. #147

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Lite uppdatering.  Jag har fortsatt att jobba lite med sporrhjulet och fått lite problem. Här är sporren i utfällt läge och på väg att dras in. Låsningen har gått förbi sitt låsta läge där den sas går över egen part. Inga prolem här att dra in hjulet.

  Nu blev det problem. Jag har tagit bort den ena fästbygeln för att kunna visa bättre. Här visas elmotorn med hjulet i sitt infällda och låsta läge. Som du ser så är den betydligt under centrumlinjen, och försöker jag fälla ut hjulet så låser motorn fast armen ännu mera, se tryckriktningen. Undrar hur Sierra har tänkt här, eller är det elmotorn som har fel konfiguration.

  Nu ska jag tillskriva både Sierra och Down and Locked och se om jag kan få några tips. Klart är ju att stället måste gå in i låsläge, annars blir det inte bra. Det går naturligvis att lägga in stopplägen, men då går inte stället i låsläge.
  Återkommeri frågan, eller finns det någon på forumet som haft samma bekymmer?  Började att mekka lite med att få sporren på rätt plats, och det var inte så märkvärdigt. Sågade upp urtaget för hjulet på ena sidan. Nu ska jag börja att fundera ut hur jag ska få till stängningen, och det är tänkt att montera kullinkar som drar med sig luckorna både ut och in. Finns flera exempel på tuben.

  Allt för nu.
  /Lelle

 8. #148

  Lars 41ans avatar
  Reg.datum
  Apr 2014
  Inlägg
  335
  Jobb
  Pensionerad pylonflygare
  Klubb
  RFK Skilling

  Standard

  Hej Lelle,
  Jag vet inte om detta hjälper men kanske det är värt ett försök:

  Två länkar förbinder sporrställets övre triangel med vridningscentrum. Summan av dess längder bestämmer hur lång ned sporrhjulet kommer i ute-läge. När jag ser bilderna på inne-läget så verkar det som att den övre länken, som förbinder motorn med vridningscentrum, är för kort. Jag skulle vilja förlänga den länken ett par mm och korta av länken till den övre triangeln lika mycket. Summan av länkarnas längder måste ju vara oförändrad.

  Ett bättre alternativ kan vara att ändra de vinklade stagen, som håller elmotorn, så att centrumlinjen kommer över länkarnas ledpunkt i inne-läge. Prova med att lägga ett par brickor mellan stagens övre skruvar och ramen.

  Lite plåtjobb!
  Lars

 9. #149

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Tack Lars. Jag är inne på samma linje som du, då vinklarna är lite konstiga. Väntar på svar från både Sierra och D&L så får vi se vad dom säger. Som du skriver "Lite plåtjobb".
  /Lelle

 10. #150

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Har skickat brev till både Sierra och Down and Locked nu. Fick svar nästan omgående från Sierra medan D&L inte svarat ännu. Nu tycke nog inte Darrel om att jag bytte ut luftställen till elektriska men det är mitt val. Klart är nog att problemet ligger hos D&L. Få se vad dom svarar så småningom.

  Jag ska prova med att sätta dit Sierras luftcylinder och se hur vinkeln skall vara för att fungera då dom tydligen inte har några bekymmer med funktionen.


  Här är svaret från Sierra
  It sounds like Down and Locked did not mount the motor in theright position.

  We did not have any problems with the Pneumatic System.

  Not sure why you changed it to Electric.

  Seems like Down and Locked needs to come up with a fix for yourproblem.

  Regards,

  Darrell Tenny
  Sierra Giant Scale
  /Lelle

 11. #151

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Nu har jag fått svar från Down and Lock, och jag måste säja att jag blir lite förvånad över svaret. Jag ska tydligen lägga in ett stopp eller så ska stället ramla ner självt övercentrumlinjen så att det går över låsningen och möjliggör att fälla ut hjulet. Låsningen måste väl i rimlighetens namn vara till för att låsa hjulet, eller hur?
  Nu kommer jag att tillverka nya stag och ändra vinklarna för att få allt att fungera samt att låsa hjulet. Lite pyssel, men det ska nog gå.


  Här är svaret från D&L.
  Hello Lelle. customarily the weight of thetail wheel assembly will cause the mechanism to lower and not lock overcenter when deploying. If operating in the inverted position it will most certainly lock overcenter.
  If it is locking in the upright flying position when trying to deploy the tailwheel, you can put a travel limiter at the top area where the frame and thewheel assembly come into contact to limit the travel to a point that thecenterline of travel is direct.

  Ifyou have a further question please let me know. Mitch Stott
  /Lelle

 12. #152

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Uppdatering.

  Efter en hel del mekk med olika vinklar på ställmotorn så fick jag till slut lägga in ett stopp som gör att den stannar innan den går över för långt över egen part och omöjliggör fällning. Jag provade med att göra nya fästen och få till en annan vinkel, men då uppenbarade sig nästa bekymmer. Motorskruven blev för kort och gängade ur !
  Ingen stor ide att ringa till D&L och be att få en ny motor, så jag la in en spärr istället.

  Just nu mekkar jag med att få till en mekanisk öppning av luckorna. Finns en hel del på nätet som jag jobbar lite med.


  Nu har också hobbymässan kommit i vägen med att fortsätta med luckorna då denna modellen ska ställas ut i Södertälje MFK´s monter.


  Började med att passa in fenan. Här visas hur fenans styrning inmonterad från tillverkaren.


  Här måste en slits skäras ut i botten på fenen för att styrningen skall passa. Det blev lite slipande på plywoodstyrningen då den inte satt helt rätt. Inte helt ovanligt att man får göra om lite.  Här är fenan på plats, men jag kommer inte att limma in den utan den får sitta med tape under mässan . Modellen kommer senare att ligga med sporrstället uppåt och då vill jag inte ha fenan monterad.


  Sidorodret sitter med en styrning av 3mm mässingsrör som löper genom ett fäste på rodret.


  I botten sitter en kolfiberstång där en styrning och kullager så småningom ska monteras under fenan i kroppen. I botten på kolfiberstången ska också roderoket monteras.  Ett hål fick tas upp så att kolfiberstången kom igenom.


  Sådärja. Nu är fenan på plats. Lite tape ska hålla allt på plats inför mässan, men jag kan begräfta att det redan nu är riktigt stadigt.
  Nu återgår jobbet till att lösa stängingen av sporrluckorna.
  /Lelle

 13. #153
  Moderator

  RCFF - Moderator
  bokiss avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  4 829
  Jobb
  Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
  Klubb
  LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

  Standard

  Stiligt Lelle!
  // Bokis

  ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
  (nu även med biskvier!)

 14. #154

  Lars 41ans avatar
  Reg.datum
  Apr 2014
  Inlägg
  335
  Jobb
  Pensionerad pylonflygare
  Klubb
  RFK Skilling

  Standard

  Riktigt snyggt med dukklätt sidoroder!
  Skall du ha massbalans i den främre delen av rodret?

  Kul att se att det är full aktivitet i din nya verkstad.
  Lars

 15. #155

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av bokis Visa inlägg
  Stiligt Lelle!
  Tack Bokis. Det blir nog flygplan av den här också så småningom.


  Citat Ursprungligen postat av Lars 41an Visa inlägg
  Riktigt snyggt med dukklätt sidoroder!
  Skall du ha massbalans i den främre delen av rodret?

  Kul att se att det är full aktivitet i din nya verkstad.
  Lars
  Hej Lars.
  Nu är det inte riktig duk som den är klädd med, utan det är tunn glasfiber och det är egentligen ingen synlig skillnad. Även höjdroderhalvorna är klädda på samma vis. Skulle tro att det är gjutformen som åstadkommer både synliga spryglar och ett utseende som om den vore dukkllädd.

  Jo, nog får jag lägga lite vikt i både sidrodret och höjdroderhalvor. Brukar borra ett litet osynligt hål i den yttersta spetsen på rodret och trycka in lite slilcon. På Yak´en tror jag att det var 25 gram i varje höjdroderhalva. Jag har även använt en blandning av blyhagel och epoxy
  /Lelle

 16. #156

  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  3 946
  Jobb
  Skorstensfejaringenjör
  Klubb
  Nyköping, Fresno Radio Modelers

  Standard

  Det är härligt att se att du har kommit igång igen efter det långa uppehållet.
  Jag skall försöka komma upp till dig och ta mig en titt inom den närmaste framtiden!


  Göran

 17. #157

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Jo, det är skönt att sätta händerna på bygget igen, samt ha lite brainstorming för att hitta vettiga lösningar. Forumet är naturligtvis en inspirationskälla också.
  Hör av dej så kan vi mötas när du har tillfälle. Alltid välkommen.
  /Lelle

 18. #158

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Hej. Det var ett tag sedan så nu kommer lite uppdatering av sporrluckorna.


  Det var ett väldans pyssel med att få till vinklarna så att luckorna kunde stängas per automatik med sporrhjulet. Till slut så lyckades allt att lira.
  Jag fick ta ett mässingsrör, eller rättare sagt två, där det yttre röret fick vara styrning för det inre. Lödde på ett par öron som sedan skruvades fast i sporren och ett par fästen för kullinkar. Den här prylen är bara en prototyp. Skall göra en bättre när allt lirar med bl.a dom bakre luckorna.
  Samma sak med fästen som sitter på själva luckan, ett par öron löddes också fast här som passar till kullinkarna.
  Någon kanske undrar varför jag inte silverlöder, och det beror helt enkelt på att det är så små krafter som verkar samt att det är betydligt enklare att löda.
  Fästet skruvas fast (ska också limmas) med riktigt små skruvar som egentligen är avsedda för att skruva fast räls för MJ-hobby. Dom är c:a 1.2 mm i diameter.
  Så här sitter arrangemanget i sporrhjulet. Som du ser så blir det inre röret vridbart, vilket behövs då viklarna blir ganska stora när sporren fälls in.


  3165

  En annan vy.
  Har tagit en film på det hela. Tyvärr är den riktigt grynig och jag tror att kameran var fel inställd, men det går nog se ändå.


  Allt för nu.
  Måste lägga en massa tid på att byta koppling på min gamla Ford nu. Det är pest eller kolera, dvs ta bort motorn eller hela bakvagnen inkl växellåda för att komma åt att byta. Trist !!
  Senast redigerat av administrator den 2015-11-30 klockan 23:16.
  /Lelle

 19. #159
  Flufs avatar
  Reg.datum
  Jul 2012
  Inlägg
  1 581
  Jobb
  Datornörd på heltid
  Klubb
  Mölndals ModellFlyg

  Standard

  Såg riktigt mjukt och fint ut samt snyggt passat, juste lösning
  Flygplan - 1,8m EPP-FPV, 50mm EDF Katana, 1m EPP MX2 3D, DIY vingar, FunJet, Super Stearman 90cm, F16 64mm EDF
  Heli - T-Rex 600N, Gaui X4+Agusta A109, T-Rex 450+Bell 206, KDS 450Q FPV
  Multirotor - HK FPV 250, 3D printad 250, DIY hexa ~500 storlek
  Radio - Taranis + DSM2 modul, FatShark 5.8GHz
  Heter Olof på riktigt men använder samma forumnamn som jag har på många andra forum.

 20. #160

  Lelles avatar
  Reg.datum
  Aug 2007
  Inlägg
  1 413
  Jobb
  Fritidsidkare
  Klubb
  Södertälje MFK

  Standard

  Tack Olof.
  Jo, det var ett evigt mätande och det ena problemet efter det andra avlöste varann. Hur jag än justerade på luckorna så gick dom inte fria från sporrhjulet. Var faktiskt ett tag inne på att köra dom med servo med sekvensstyrning. Luft ville jag inte ha då jag har huvudställen med el, och även sett en del "råttfällor" på tuben. Nu vet jag att det går att få en jämn och fin gång med luft också så inget ont om dom. Lösningen var faktiskt enklare än jag kunde tro. Sänkte helt enkelt hjulet en liten aning i hjulbrunnen och så lirade allt. Eureka!!
  /Lelle

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •