Reklam

 
Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: seriös filmning?

 1. #1

  Standard seriös filmning?

  Någon som har filmat med blade 350 qx?

  någon som har något tips på en bra quadrocopter
  där bilden är stabil för lite seriösare filmning?

 2. #2

  Reg.datum
  Jun 2008
  Inlägg
  291
  Jobb
  DNA-hacker
  Klubb
  Malmö Radioflygsällskap

  Standard

  Blade 350:an är i samma division som DJI Phantom och Walkera har också en quad i det segmentet. De är riktade till den som vill kliva upp och lära sig flyga en större copter än de minsta "leksakerna" utan att behöva knep & knåpa med inställningar osv, men de är fortfarande ganska små, och kan inte lyfta speciellt mycket.

  Problemet med "seriösare filmning" är att du vill ha tre saker: En bra kamera, bra vibrationsdämpning och en gimbal. De här småcoptrarna orkar inte lyfta en mycket större kamera än en GoPro. Det finns gimbals till dem, men det blir inga bra flygegenskaper med en - det blir för tungt för så små coptrar.

  Är du inne på "seriös filmning" så satsa på nånting större. Beroende på vad/hur du vill filma så finns det massor med val. Det bästa för att få till det man vill ha är naturligtvis att köpa en bra ram och bygga själv från grunden. För riktigt seriösa ändamål och tunga kameror så är det en hexa eller octo som gäller, och en octo med proffsprylar i är fort uppe i 30000 kr eller mer exklusive kamera. (Plus att man får skaffa sig eller se till att ha en bil man kan köra runt en sån i!) Om du är ute efter att få snygga gopro-filmer med nånting som flyger trevligt också, så skaffa en TBS Discovery Pro, en QAV400 eller liknande quad med gimbal i nosen och en gopro.

 3. #3
  Mr Js avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  4 119
  Jobb
  Mats Johnsson
  Klubb
  RFK Kometen, Lomma

  Standard

  Flight controllern på Blade 350 QX har två utgångar för gimbalstyrning i roll och pitchled.
  Så gissningsvis kommer E-Flite med en passande gimbal.
  Förhoppningsvis snart.
  /\/\vh // /\/\r J.

 4. #4

  Standard

  Jag ser ingen koppling mellan ordet seriös och en av de billigaste färdiga små film-multikoptrarna som finns på marknaden. Men det närmar sig... ;-) Se på tex de bättre av GoPro-modellerna, en liten fjuttkamera med otroligt bra bild. Det fanns inte för 5 år sen. Snart har vi små superstabila billiga multikoptrar med perfekt bild för några tusenlappar och alla dessa tokdyra multikoptrar har snart bara egenskapen: Stor.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •