Reklam

 
Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: Quad och singel heli

 1. #1
  teamleaders avatar
  Reg.datum
  Jan 2013
  Inlägg
  255
  Blogginlägg
  16
  Jobb
  Arbetslös se presentationsblogg.
  Klubb
  F.n ingen alls men funderar på medlemskap i KMFK eller AKMG.

  Standard Quad och singel heli

  Hej

  Eftersom jag nu har ett par hundra timmars träning på både quadcopters och singel helis i min RealFlight sim så vill jag ta steget från "blåbär" till "mer avancerad nybörjare" och jag är givetvis ännu mer nyfiken på att lära mig flyga båda typerna, därför har jag utforskat HobbyKing:s hemsida mycket noga och hittade denna FBL maskin som jag tänkte investera i någon gång längre fram när bumblebee har blivit färdigbyggd,

  http://www.hobbyking.com/hobbyking/s..._Version_.html.

  Känner någon av medlemmarna till denna modell och är det något för en lite mer avancerad nybörjare som tränat ca 400 - 600 timmar i simulatorn?
  Mathias, simulatortränad.

 2. #2
  yak 55s avatar
  Reg.datum
  Mar 2013
  Inlägg
  102
  Jobb
  Ibland
  Klubb
  Skellefteå

  Standard

  Simulator i all ära, men det går inte riktigt att jämföra det med att flyga på riktigt.
  Som första heli tycker jag inte att man bör börja med större än 450, finns mycket begagnat på olika forum till mucket bra priser. man bör också tänka på tillgången på reservdelar i sverige, om man inte vill vänta ett bra tag på att få hem delar.
  Märken såm är bra kan vara tex: Align, mini Protos, Rave 450, och ev nån Align kopia mm.

  Helin du länkar till funkar säkert bra, men reservdelstillgången i Sverige är obefintlig, och för att få den i luften så krävs det servon, gyro, motor, fartreglage accar ev bec mm så du kommer nog upp i 10 000 kr minst innan det är klart.
  Och en heli av den storleken kan vara totalt livsfarlig för en nybörjare.

 3. #3

  Standard

  Själv förespråkar jag att börja med micro först även om jag inte flyger stora koptrar, men beror på om du flugit någon RC IRL innan ?
  Finns många 3D kapabla microhelis nuförtiden. Hobbyking har väl ett par också.
  Har haft en hel del kul med min Blade Nano Cpx även om jag är rätt kass pilot
  Bara krasha hur mycket man vill, billigt att laga om något pajar.

  Sen när du flyger den bra är det bara att skaffa en större !

 4. #4

  Reg.datum
  Feb 2013
  Inlägg
  180
  Jobb
  Automation på pappersbruk
  Klubb
  MFK Looping

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Copterdude Visa inlägg
  Själv förespråkar jag att börja med micro först även om jag inte flyger stora koptrar, men beror på om du flugit någon RC IRL innan ?
  Finns många 3D kapabla microhelis nuförtiden. Hobbyking har väl ett par också.
  Har haft en hel del kul med min Blade Nano Cpx även om jag är rätt kass pilot
  Bara krasha hur mycket man vill, billigt att laga om något pajar.
  Precis vad jag själv satt och tänkte. Jag har flugit helikopter i många år och tröttnat, men fått en nytändning med just Blade Nano beroende på att man inte behöver vara rädd för att det ska kosta skjortan varje gång man flyger. Den tål ju oerhört mycket stryk och är billig att laga om nåt ändå skulle gå sönder. Dessutom är den ju väldigt stadig och lättflugen. Jag langade över sändaren till min grabb i somras. Han har aldrig någonsin flugit helikopter, men lyckades hålla den i luften en bra stund. När jag tyckte det var nog så sa jag bara åt honom att dra av gasen, och Bladen singlade snällt ner i backen helt oskadd.. Bara att plocka upp och fortsätta flyga.

 5. #5

  Standard

  Jag håller delvis med föregående talare men skulle rekommendera mcpx bl framför nano (har haft båda) du får en lite mer väl flygande heli och borstlöst.. Den tål också endel stryk inte lika mycket som nanon men enda en hel del.. Du kommer få otroligt mycket träning med de små och den dagen du tar klivet upp på något större kommer du bli förvånad över hur stabila dom är i jämförelse.. Känner du sen att heli är något du vill fortsätta med skulle inte jag köpa en 450 utan gå upp på en 500.. Reservdelarna är inte många kr dyrare och du får en mycket stabilare och "härligare" heli.. Mer lätt meckat vid krasch med :-).. Ju större heli ju lättare o flyga tycker jag men reservdels priserna drar iväg framförallt efter 500 storlek.. Align är vad jag skulle rekommendera i början på "större" heli karriären.. Reservdelar till bra priser och lätta att få tag i.
  Senast redigerat av MrOnk den 2014-03-19 klockan 00:44.

 6. #6

  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  7 110
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  När du så småningom kanske vill ha en större heli så brukar det finnas rätt gott om fina, begagnade för speciellt de duktiga heli-flygarna vill gärna ha "det senaste" och köper ofta nytt och då blir den "gamla" till salu - och det brukar vara bra grejor och inget s k "Kina-skit".
  Roger

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •