Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 28 av 28

Ämne: Spektrum DX8?

 1. #21

  Standard

  Var är spektrum begränsat? Taranis är ingen höjdare när det kommer till kvalitet. Men visst vill man bygga om halva radion och lägga ner flera timmar på att programmera så kör på det. Själv så har jag en dx8, jr 9xII och en jeti ds-16. Köpte tgy 9x för att testa och den åkte i soporna. Hade man sålt den till någon så hade det känts som att man blåst dom. Jr och spektrum är rätt så lika (märks att dom samarbetande innan). Jetin går inte att jämföra den är helt klart i en egen klass.

  Taranis är säkert helt ok om man inte flyger några dyrare modeller. Alltid lika roligt när någon startar en taranis och man knappt hör vad rösten säger och ja jag har känt på plastnaris för det är hur den känns.

  Självklar så är jag emot plastnaris för jag har inga problem med att spendera en slant på den absolut viktigaste grejen man har när man flyger.
  Nu för tiden så frågas det inte vad som är bäst utan det frågas vad är billigast?

 2. #22

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av yak 55 Visa inlägg
  Jo visst, ar8000 behöver bara en satelit, men den har även en liten antenn som inte verkar ha någom uppgift, för utan satelit så tappar man mottagningen helt, vet flera som fått glapp i dom ynkliga kablarna till sateliten, så är inte alls något stort fan av detta system med sattar alls faktiskt.
  AR8000 har en olycklig egenskap. Om man drar bort satelliten när radio och mottagare är påslagna så fortsätter allt fungera. Givetvis utan diversity... MEN för att förhindra att man flyger om man inte pluggat in satelliten så aktiveras inte mottagaren om den slås på utan satellit. Det låter ju bra...men det blir katastrof om man har en BEC som är så svag att strömmen inte räcker till mottagaren när servona belastas hårt.

  Alltså, om man skadat de förvånansvärt tåliga små sladdarna till satelliten så att de glappar OCH har fel på sin strömförsörjning så kommer kommer man att tappa kontrollen på flygplanet.

  Jörgen

 3. #23

  Standard

  Han som ska ha sändaren har 4 st farkoster som kostar över 13.000 kr per st så jag antar att Turnigy 9X och FrSky Taranis går bort, för säkerhets skull...

  Det med AR8000 och satellit... man ska väl inte dra bort satelliten? Eller menar du att grejerna inte klarar brownouts?

  Taranis låter billigare med tanke på att det redan sitter FrSky-mottagare i grejerna...

  Vad kostar en DX9 med 4 st mottagare och 4 st telemetri-sändare samt de satelliter som behövs?

  Turnigy som nu används känns vågat och man vet aldrig vad som kommer hända. Räckvidden är under 1km, sen försvinner kontakten, men dessa farkoster som används så flyger ändå, de kör efter rutten i APMen och efter ett tag kommer multicoptern tillbaks över skogen eller vart den stack och återfår kontakten.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 4. #24
  dvogonens avatar
  Reg.datum
  Jul 2012
  Inlägg
  493
  Jobb
  Programutvecklare
  Klubb
  Tullinge MF

  Standard

  Är du säker på att det sitter FrSky-mottagare i modellerna? Originalet till 9x är annars FlySky-mottagare. Förvirrande lika namn. De senare är lika usla som Spektrum DSM2 medan FrSky är hur stabila som helst. Räckvidd på under en kilometer låter inte som FrSky...
  Jag avråder å det bestämdaste från att använda FlySky i den utmanande radiomiljö som en multikopter utgör.

 5. #25

  Standard

  FrSky V8FR-II står det på dem.
  Ser ut exakt så här: http://www.frsky-rc.com/product/images/pic/V8FR-II.jpg

  Räckvidden kanske beror på Turnigy-sändaren? Eller att det finns 3DR Telemetri på samma multicopter? Eller att ramen är i alu? Dessutom lite skog i vägen och groundstation 2m från en skåpbil...
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 6. #26

  Standard

  Är det så mycket pengar det handlar om så är det bara om att tipsa om jeti. Det är en bra investering som kommer att hålla i många år.

 7. #27
  dvogonens avatar
  Reg.datum
  Jul 2012
  Inlägg
  493
  Jobb
  Programutvecklare
  Klubb
  Tullinge MF

  Standard

  I och med att det är modell II av den 8-kanaliga V-mottagaren så fungerar de med Taranis interna radiosändare. De kan användas både med det äldre V-protokollet och det modernare D-protokollet. De äldre V-mottagarna kräver en extern modul i Taranis.

  De där mottagarna är kända för god länk-stabilitet och räckvidd. Jag tror inte att det går att förvänta sig någon större förbättring av räckvidden genom att bara byta till något annat 2.4-GHz radiosystem.

  Du nämner själv en hel hög saker som begränsar räckvidden. Sändaren är dock inte en av den. Den matar bara radiomodulen med information och påverkar inte länken. Aluminiumarmar och skog kan dock ställa till problem. Liksom bilar och allt annat som absorberar 2.4 GHz. För att inte tala om telemetri-sändare i modellen.
  Senast redigerat av dvogonen den 2014-06-21 klockan 18:03.

 8. #28

  Standard

  Med tanke på hur lite sändaren egentligen används så kanske det inte är så noga. Är väl bara en trygghet att bli av med en Turnigy 9x. =)

  De flesta flygningar är: bära ut multicoptern och groundstationen. Starta upp allt, flyga upp en bit i luften och slå på Auto. Sen när det är klart så tas det över till RC-flygande igen och landar. Stänger av. Så hm hm.

  Jeti verkar najs, men kanske är lite overkill med tanke på det lilla användningsområde detta trots allt har.

  Nu läste jag på nåt forum om att plastbitar går sönder i DX9 och att DX8 har problem med gimbals eller va det var. Samt att en flygpolares DX7 ibland gjorde nåt skumt "den gör så där ibland, men den funkar annars bra", minns inte vad det var. Min Futaba har aldrig krånglat så jag vet ju egentligen väldigt lite om Futaba-krångel.... häh.

  Kanske man får säga så här åt han: "köp Taranis om du vill slippa billigt undan, annars DX8 så som 3DRobotics verkar använda, eller DX9 som är lite nyare och kanske bättre. Annars skippa dem och köp Futaba som alla vi andra har. JR, Multiplex eller kanske rent av en Jeti om du ska ha nåt snäppet bättre." =)

  Väldigt lätt välja sändare hör ni! Är säkert lättare om man redan börjat med ett bra märke, så slipper man byta.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •