Reklam

 
Sidan 18 av 19 FörstaFörsta ... 813141516171819 SistaSista
Resultat 341 till 360 av 364

Ämne: Funfly Naze32 / AfroMini

  1. #341

    Standard

    Wow, vågade äntligen testa Naze32 igen. Förra gången jag testade driftade min zmr250 sjukt mycket bakåt och det bara fortsatte, fick ett nytt naze32 från Hobbyking men monterade istället ett KK mini som jag flugit med ett tag. I dagarna har jag åter igen monterat naze32, mitt nya kort. Monterade det på ena plattan FC kommer i (foam) så att gyrona inte störs av några vibrationer. Nya DYS motorer monterade och jag satte naze i manuellt läge och lyfte, WOW!!! Flyger som en dröm. slog över till horizon mode och quaden börjar direkt att drifta, inte lika mycket som förra gången men om den får fortsätta att drifta så kommer den till slut dra i backen. Ännu en gång blev jag lite besviken =/ Får se om jag orkar lägga ner mer tid på det, jag flyger till 98% ändå i manuellt läge, men vill ha stabiliseringsläget som failsafe så att den lägger sig rakt i luften om jag tappar radiokontakten.
    Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	2015-06-12 04.23.36.jpg 
Visningar:	65 
Storlek:	125,4 KB 
Id:	52848

    Testade precis autotune, hände inte något när jag slog över till det, som det gör i de videos man sett. När jag flög i horizon mode så reagerade den blixtsnabbt när det kom minsta lilla blåst och det var på snudden att den inte kraschade. Den flyger riktigt fint i manuellt läge, dock så hovrar jag nu med de nya motorerna på 20% throttle vilket inte känns helt rätt. Den sticker iväg satans när jag drar gasen i topp. Ändå är det bara 5x3 props på DYS be1806 2300kv motorer. Känns som jag vill ha lite mer throttlecontroll när man måste dyka snabbt bland grenar och annat. Tips på detta?
    Senast redigerat av Landin81 den 2015-06-16 klockan 05:57.

  2. #342

    Standard

    Det låter som om du inte kalibrerat accelerometern om den lutar när du slår över till horizon.

  3. #343

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Jorgen Visa inlägg
    Det låter som om du inte kalibrerat accelerometern om den lutar när du slår över till horizon.
    Det har jag, flera gånger :/
    Skywalker 1900
    Bixler 2
    FX-61
    Zmr250 x2
    Diatone White Sheap

  4. #344

    Standard

    Jag har samma problem i min qav250, flera naze32 drifter galet mycket. Går inte att flyga annat än acro. I min lktrBE så fungerar både angle och horizon helt perfekt. Min teori är att det är pga cleanframe som tar bort en massa vibrationer.

    Det spelar ingen roll om jag kalibrerar eller trimmar acc.

  5. #345

    Standard

    Min Naze32 är skruvad i ramen utan någon vibrationsdämpning och horizon mode fungerar även när propparna fått sig rejäla smällar. Det är sämre efter att jag bytt till PID1 men med mycket hög gain så är den bara lite långsam på att plana ut.

  6. #346

    Standard

    ÄNTLIGEN!!! Nu har jag fått iordning på allt förutom att den driftar ytterst lite, 2.55 i RC rate så att det snurrar lite när man drar i spakarna, får nog dock höja expo lite från 65 till 75 då den är väldigt känslig. Ställde om rangen på mina sticks så att de går från 1000 till 2000 istället, nu kommer jag in i menyerna utan problem i OSD så att jag kan ställa om allt i fält.

    Jag fick även ordning på autotune, tycker dock att pidsen verkar vara lite väl höga efter autotunen?

    Vilken PID-controller är bäst, och vad är det för skillnad?

    Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	pids autotune.jpg 
Visningar:	76 
Storlek:	36,4 KB 
Id:	52893

  7. #347

    Standard

    Efter ett nätt fall på kanske 60-70m så har jag lite problem med en av motorerna på min LKTR. Ingenting i konstruktionen gick sönder men en av motorerna svarar inte.

    Efter lite tester så fungerar esc och motor perfekt men FC har ingen kontakt med ESCn. Jag har kollat och det verkar som att lödpunkten på FCn är ok och kabeln är inte av. Kan det vara så att en motorutgång på FCn pajar? Kan man styra om så att man använder en annan istället, ex motor 5 istf motor 4? Några andra tips?

    Jag använder Flip32 som FC och kör cleanflight.

  8. #348

    Standard

    Hmm. Vart lite skumt idag, mitt osd visar horisontlinjen helt konstigt. den flyttar sig över hela skärmen och "flyter omkring" helt random. Jag flyger uteslutet i manuellt läge och drog över till stabilization för skoj skull och då flippade quaden uppochner och krashade. något är galet skumt! Någon som varit med om samma problem?

  9. #349

    Reg.datum
    Oct 2010
    Inlägg
    291
    Jobb
    Vindkraftverkstekniker
    Klubb
    Hemma på gårn

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Boopidoo Visa inlägg
    Efter ett nätt fall på kanske 60-70m så har jag lite problem med en av motorerna på min LKTR. Ingenting i konstruktionen gick sönder men en av motorerna svarar inte.

    Efter lite tester så fungerar esc och motor perfekt men FC har ingen kontakt med ESCn. Jag har kollat och det verkar som att lödpunkten på FCn är ok och kabeln är inte av. Kan det vara så att en motorutgång på FCn pajar? Kan man styra om så att man använder en annan istället, ex motor 5 istf motor 4? Några andra tips?

    Jag använder Flip32 som FC och kör cleanflight.
    Det här har jag oxo varit med om fast på ett flygplan. Då gick det inte att byta plats på servoutgångarna. Men på en quad kan du göra en custom mix i cli. Kanske cleanflight även har ett gui för det? Mitt problem var att mitt fartreglages bec var på 6v å det gillade inte nazen

  10. #350

    Standard

    I mitt fall är det samma ESC som matar Flip-kortet med ström som inte fungerar, men det har ju gjort det tidigare och de tre andra motorerna kan styras felfritt.

  11. #351

    Reg.datum
    Oct 2010
    Inlägg
    291
    Jobb
    Vindkraftverkstekniker
    Klubb
    Hemma på gårn

    Standard

    Förmodligen har kretskortsbanan gått sönder till den pinnen då. Inte mkt mer att göra annat än byta kort eller köra en cmix

  12. #352

    Standard

    Visst borde den nu valda mixen finnas med om man kör en CLI-dump? Sen borde jag "bara"kunna byta ut motor 4 med 5? Jag kollar vilka värden som motor 4 har och byter till motor 5?

  13. #353

    Reg.datum
    Oct 2010
    Inlägg
    291
    Jobb
    Vindkraftverkstekniker
    Klubb
    Hemma på gårn

    Standard

    Eller om du bara skriver cmix. Kommer inte riktigt ihåg

  14. #354

    Standard

    Problemet löst, tror jag, mha cmix. Jag lade till en motor 5 till mixen quadx med exakt samma värden som för motor 4 vars utgång inte fungerar och nu fungerar det.

  15. #355

    Reg.datum
    Oct 2010
    Inlägg
    291
    Jobb
    Vindkraftverkstekniker
    Klubb
    Hemma på gårn

    Standard

    Gött

  16. #356

    Standard

    Jag har ett frustrerande problem.. "dump" i cleanflight CLI ger inte hela listan av inputs.. Är det någon som stött på detta eller har någon aning om vad som kan vara knas?::


    Entering CLI Mode, type 'exit' to return, or 'help'

    # dump
    e -SER
    featu200


    # l3 8,7:U:WF:
    led 28 010 240,ssi_pp50
    segps_autset fr
    set = 500set sert blackbox_rate_denom = 1
    set blackbox_device = 0

    # rxrxfail 0 1500
    10
    set failsafe_off_delay = 1
    set failsafe_throttle = 1000
    set rx_min_usec = 885
    set rx_max_usec = 2115
    set acc_hardware = 0
    set mag_hardware = 0
    set blackbox_rate_num = 1
    set blackbox_rate_denom = 1
    set blackbox_device = 0

    # rxrxfail 0 1500
    rxfail 1 1500
    rxfail 2 1500
    rxfail 3 1500
    rxfail 4 1500
    rxfail 5 1500
    rxfail 6 1500
    rxfail 7 1500
    rxfail 8 1500
    rxfail 9 1500
    rxfail 10 1500
    rxfail 11 1500
    rxfail 12 1500
    rxfail 13 1500
    rxfail 14 1500
    rxfail 15 1500
    rxfail 16 1500
    rxfail 17 1500
    fail
    0 0 900 2
    adjra 1550 16500 90 9av_d =value _roll = = 13
    sorizon 70
    setate = 50
    set tpa_breakpoint = 1500

    #

    # dump rates

    # rateprofile
    rateprofile 0

    set rc_rate = 90
    set rc_expo = 60
    set rc_yaw_expo = 20
    set thr_mid = 50
    set thr_expo = 0
    set roll_rate = 75
    set pitch_rate = 75
    set yaw_rate = 75
    set tpa_rate = 50
    set tpa_breakpoint = 1500

    #

  17. #357

    Reg.datum
    Oct 2010
    Inlägg
    291
    Jobb
    Vindkraftverkstekniker
    Klubb
    Hemma på gårn

    Standard

    Har du provat samma sak med ett terminal program och kollat om du får samma problem? Putty är ett vanligt program om du inte redan har det.

  18. #358

    Standard

    nej, får prova det. Har använt putty i andra sammanhang. Hur gör man för att använda det för just cleanflight?

  19. #359

    Standard

    Körde nu dump genom Putty men får fortfarande endast en del av dumpen..::

    # dump


    # veRVO_Tture -B


    # led
    7:U:WF:0
    le28 0,0:::0,0,255m_invet mototo_confsky_uncurren
    set gyo_lowpbox_rate_denom = 1
    set blackbox_device = 0


    # rxfail
    rxfail 0 1500
    et failsafe_off_delay = 1
    set failsafe_throttle = 1000
    set rx_min_usec = 885
    set rx_max_usec = 2115
    set acc_hardware = 0
    set mag_hardware = 0
    set blackbox_rate_num = 1
    set blackbox_rate_denom = 1
    set blackbox_device = 0


    # rxfail
    rxfail 0 1500
    rxfail 1 1500
    rxfail 2 1500
    rxfail 3 1500
    rxfail 4 1500
    rxfail 5 1500
    rxfail 6 1500
    rxfail 7 1500
    rxfail 8 1500
    rxfail 9 1500
    rxfail 10 1500
    rxfail 11 1500
    rxfail 12 1500
    rxfail 13 1500
    rxfail 14 1500
    rxfail 15 1500
    rxfail 16 1500
    rxfail 17 1500


    # dump 900
    auange 2 0600 10 290 100 83
    se 0
    se 0
    term_cuyaw =3.000
    set tpa_breakpoint = 1500


    #


    # dump rates


    # rateprofile
    rateprofile 0


    set rc_rate = 90
    set rc_expo = 60
    set rc_yaw_expo = 20
    set thr_mid = 50
    set thr_expo = 0
    set roll_rate = 75
    set pitch_rate = 75
    set yaw_rate = 75
    set tpa_rate = 50
    set tpa_breakpoint = 1500


    #

  20. #360

    Standard

    Det ser ut som om du har något kommunikationsproblem, fungerar den vanliga konfigurationen?

    Använder du den vanliga USB porten eller kör du via Bluetooth?

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •