Reklam

 
Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 28

Ämne: Går ej att "arma" quad

  1. #1

    Standard Går ej att "arma" quad

    Har problem med att "arma" min nybyggda quad.
    Trimmen är satt till 0 och trots detta så får jag inte igång den.
    Fartreglagen Afro Esc lyser alla grönt och piper ca var femte sekund då jag kopplar in den separata displayen.
    Jag kör den som förprogrammerar x quad och självklart har jag signal i mottagaren från radion.

  2. #2

    Reg.datum
    Jan 2012
    Inlägg
    3 898
    Jobb
    AutomationsIngenjör
    Klubb
    ÖdeshögMFK, Tranås Mfk, Mfk Malmen

    Standard

    Vad är det för styrkort?
    ------------------------Skickat från min Texas Instruments TI99-4A ----------------------
    |FPV STUFF|
    |FATSHARK Dominator HD & BASE SD|
    |RiteWing Zephyr II | X * 2X0 Quads Naze32|
    | DJI Inspire 1 |
    |TERMIK OCH HANG |
    |
    Polaris DLG | Twister3 DLG|Arctus DLG|Daidalos 2500|DSF Hangking|
    |FPV4FUN @ Youtube |

  3. #3

    Standard

    Hej Simon, osäker på vad du menar med styrkort då det inte sitter något sådant på.
    Ska inte behövas med KK2 och integrerat pcb platta på q450?

  4. #4

    Standard

    Det är KK2 som är styrkortet....
    Och vad säger "receiver test" om alla kanaler?
    Går allt åt rätt håll, har du ildle och full på kanal 3?
    / Jonas

  5. #5

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av FinnbyFraggel Visa inlägg
    Det är KK2 som är styrkortet....
    Och vad säger "receiver test" om alla kanaler?
    Går allt åt rätt håll, har du ildle och full på kanal 3?
    / Jonas

    Japp, på reciever testes är gasen som idle och jag får rätt utslag i displayen när jag rör spakarna åt vänster höger. Samtliga är på noll när jag startar upp quadden..

  6. #6

    Standard

    Och vad säger displayen då den står i Safe och du gör sidoroder höger?
    / Jonas

  7. #7

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av FinnbyFraggel Visa inlägg
    Och vad säger displayen då den står i Safe och du gör sidoroder höger?
    / Jonas

    Absolut ingenting. Men i recivertest säger den -99 right

  8. #8

    Standard

    Kört ESC-kalibrering?
    www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

  9. #9

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Ålänning Visa inlägg
    Kört ESC-kalibrering?
    Jajjemänsan

  10. #10

    Reg.datum
    Jan 2012
    Inlägg
    3 898
    Jobb
    AutomationsIngenjör
    Klubb
    ÖdeshögMFK, Tranås Mfk, Mfk Malmen

    Standard

    har du ställt in att den ska arma på spak inte på brytare? har för mig det finns en sådan inställning.
    ------------------------Skickat från min Texas Instruments TI99-4A ----------------------
    |FPV STUFF|
    |FATSHARK Dominator HD & BASE SD|
    |RiteWing Zephyr II | X * 2X0 Quads Naze32|
    | DJI Inspire 1 |
    |TERMIK OCH HANG |
    |
    Polaris DLG | Twister3 DLG|Arctus DLG|Daidalos 2500|DSF Hangking|
    |FPV4FUN @ Youtube |

  11. #11

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av simonarvestrand Visa inlägg
    har du ställt in att den ska arma på spak inte på brytare? har för mig det finns en sådan inställning.
    Kan det måntro ha att göra med att "acc calibration fail Z - not ok" ?

    edit: nej det hade det inte. Har det någon betydelse hur kablarna sitter från esc till motorer?
    Senast redigerat av Hawkloon den 2014-08-05 klockan 22:45.

  12. #12

    Standard

    Det låter högst sannolikt....
    Gör en "Factory reset" och prova med en ny Acc cal. och se om den godkänner den.
    Om det fortfarande inte fungerar skulle jag prova att lägga in firmware på nytt i kortet.

    /Jonas

  13. #13

    Reg.datum
    Aug 2013
    Inlägg
    221
    Klubb
    Electric Angels RC

    Standard

    Jag hade ett snarlikt problem på en annan flight controller (Naze 32) och det löste sig efter att jag resettat kortet och laddat in firmware på nytt och gjort om mina inställningar.

  14. #14

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av High Five Visa inlägg
    Jag hade ett snarlikt problem på en annan flight controller (Naze 32) och det löste sig efter att jag resettat kortet och laddat in firmware på nytt och gjort om mina inställningar.

    Jag tror att det har med kalibreringen av escarna att göra, idag har jag för första gången fått igång motorerna.
    Men bara under tiden jag gör kalibreringen och när jag håller in knapp 1 och 4 och sätter in M1 så står det "throttle pass trough" och då går motorerna. Men när jag släpper upp knapparna så stannar dom och displayen visar "safe" ??

  15. #15

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av simonarvestrand Visa inlägg
    har du ställt in att den ska arma på spak inte på brytare? har för mig det finns en sådan inställning.
    Nej tror inte att det går att ställa in..

  16. #16

    Reg.datum
    Jan 2012
    Inlägg
    3 898
    Jobb
    AutomationsIngenjör
    Klubb
    ÖdeshögMFK, Tranås Mfk, Mfk Malmen

    Standard

    har alldeles för mig det. MEN jag tror inte du kan armera om du inte gjort en korrekt acccalib. har du ställt den på en plan yta och gjort en accelkalibrering ?
    ------------------------Skickat från min Texas Instruments TI99-4A ----------------------
    |FPV STUFF|
    |FATSHARK Dominator HD & BASE SD|
    |RiteWing Zephyr II | X * 2X0 Quads Naze32|
    | DJI Inspire 1 |
    |TERMIK OCH HANG |
    |
    Polaris DLG | Twister3 DLG|Arctus DLG|Daidalos 2500|DSF Hangking|
    |FPV4FUN @ Youtube |

  17. #17

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Hawkloon Visa inlägg
    Jag tror att det har med kalibreringen av escarna att göra, idag har jag för första gången fått igång motorerna.
    Men bara under tiden jag gör kalibreringen och när jag håller in knapp 1 och 4 och sätter in M1 så står det "throttle pass trough" och då går motorerna. Men när jag släpper upp knapparna så stannar dom och displayen visar "safe" ??
    Om motorerna startar när du ska kalibrera gör du fel.

    1, samtliga motorer inkopplade och propellrar borttagna.
    2, starta sändaren och sätt trottel på max
    3, tryck ner knapp 1 och 4 på KK2 och håll kvar.
    4, anslut batteriet till multirotorn (fortfarande med knapp 1 och 4 nere)
    5, vänta till fartreglagen indikerat kalibrering max
    6, dra ner trottel på min på sändaren
    7, vänta till fartreglagen indikerar kalibrering min
    8, släpp knapp 1 och 4
    9, koppla ur batteriet och koppla in det igen.

    Men du ska fortfarande kunna armera även om inte fartreglagen är kalibrerade.
    Hur gick Acc cal, får du fortfarande Not OK på Z?

    /Jonas

  18. #18

    Reg.datum
    Jan 2012
    Inlägg
    3 898
    Jobb
    AutomationsIngenjör
    Klubb
    ÖdeshögMFK, Tranås Mfk, Mfk Malmen

    Standard

    Kortet har ingen aning om vad escarna gör så felet ligger inte där du kan kalibrera dina escar hur många ggr du vill kk2an vet iallafall inte vad som händer i escen. dock låter det som du måste få till en esc kalibrering för just nu har den nog ingen aning om min och max trottel.

    Acckalibrering är den kalibrering som får kk2 kortet att veta vad som är rakt så den har något att reglera mot den måste alltid vara ok annars funkar inget.
    ------------------------Skickat från min Texas Instruments TI99-4A ----------------------
    |FPV STUFF|
    |FATSHARK Dominator HD & BASE SD|
    |RiteWing Zephyr II | X * 2X0 Quads Naze32|
    | DJI Inspire 1 |
    |TERMIK OCH HANG |
    |
    Polaris DLG | Twister3 DLG|Arctus DLG|Daidalos 2500|DSF Hangking|
    |FPV4FUN @ Youtube |

  19. #19

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av FinnbyFraggel Visa inlägg
    Om motorerna startar när du ska kalibrera gör du fel.

    1, samtliga motorer inkopplade och propellrar borttagna.
    2, starta sändaren och sätt trottel på max
    3, tryck ner knapp 1 och 4 på KK2 och håll kvar.
    4, anslut batteriet till multirotorn (fortfarande med knapp 1 och 4 nere)
    5, vänta till fartreglagen indikerat kalibrering max
    6, dra ner trottel på min på sändaren
    7, vänta till fartreglagen indikerar kalibrering min
    8, släpp knapp 1 och 4
    9, koppla ur batteriet och koppla in det igen.

    Men du ska fortfarande kunna armera även om inte fartreglagen är kalibrerade.
    Hur gick Acc cal, får du fortfarande Not OK på Z?

    /Jonas
    Just precis så där har jag gjort, och not ok z berodde på att man ska ha kk:n upp och ner, det löste det men tyvärr samma fel med att inte kunna arma..

  20. #20

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av simonarvestrand Visa inlägg
    Kortet har ingen aning om vad escarna gör så felet ligger inte där du kan kalibrera dina escar hur många ggr du vill kk2an vet iallafall inte vad som händer i escen. dock låter det som du måste få till en esc kalibrering för just nu har den nog ingen aning om min och max trottel.

    Acckalibrering är den kalibrering som får kk2 kortet att veta vad som är rakt så den har något att reglera mot den måste alltid vara ok annars funkar inget.

    Du menar acc kalibreringen på kortet, det har jag gjort och allt är ok men fortfarande safe..

    jag får ingen respons på motorerna men allt ser bra ut i reciever test

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •