Reklam

 
Resultat 1 till 12 av 12

Ämne: Svårstartad TBS Disco Pro med Naza M

 1. #1

  Standard Svårstartad TBS Disco Pro med Naza M

  Får ganska ofta vänta länge på att kunna starta min Disco Pro med Naza M (V2 programvara). Vet att den ska stå ett tag för att bli varm men även efter att den ger signal för att vara klar och den hittat alla satelliter vill den inte alltid starta. Det verkar som den anser att throttle spaken inte är i botten trots att den är det. Till slut brukar den ge med sig om man kopplar ur batteriet och startar om igen. Det blir samma procedur vid varje batteribyte...

  Igår testade jag att plugga in Nazan i datorn och fick då felmeddelande att spakarna inte stod rätt. Försökte göra en kalibrering men det hjälpte inte, den enda spaken som stod i rätt läge var throttle spaken. Återigen plugga jag ur batteriet och satte i det på nytt och då var felet borta, spakarna var perfekt kalibrerade och fungerade som de skulle...

  Radion jag har är en Futaba T8J.

  Några tips på vad jag bör göra?

 2. #2

  Standard

  Naza har buggat lite för mig också när jag konfigurerat, använder du sbus? I så fall kan det vara en idé att prova att koppla på vanligt vis. Eller tvärtom om du inte använder sbus nu.

  Jörgen

 3. #3

  Standard

  Blir f-n inte klok på Nazan... Var ute och flög i helgen, första batteriet inga problem. Nazan blinkar för system start, sen hittar den satelliter och ger klartecken att att home point är registrerad. Dock så blinkar den dubbel blink (grönt eller gult) vilket tyder på att någon spak inte är centrerad. Men den startar och beter sig fint i luften. Sen dags för nästa batteri. Samma procedur med blinkningen men den vägrar starta. Efter en jäkla massa frånkopplingar och uppstartsprocedurer startar den till slut.

  Hem och googlar massor och det verkar som det kan vara problem om man har ändrat end points och sub trim. Men att det ska gå ändå om man ger lite gas och sen utför CSC. Testar hemma utan propellrar och fanskapet startar hela tiden. Gött då ska det vara löst... Har också pluggat in den i datorn och allt ser bra ut i Naza assistant...

  Ger mig iväg på för lite flygning på en riktgt fin men lite svårtillgänglig plats ikväll. Pluggar i första batteriet och den startar direkt efter uppvärmning. Får grym flygning och landar för att plugga i nästa batteri lagom tills solen börjar gå ned. Nazan hittar satelliterna fint och registrerar home point. Visar dock som vanligt dubbel blink när allt är klart men nu går den fan inte att starta. Testar allt möjligt, pluggar ur batteriet och i igen, väntar och väntar men händer inte ett skit när jag försöker utföra CSC, den ger ett par snabba blink och sen som vanligt igen men det går inte att starta.

  Stänger av allt och ger mig in i menyerna i Futaban och under end point så står ELE på 99 / 100. Ändrar detta till 100. Och i sub trim så står ELE på -2 och ändrar detta till 0. Detta hjälper inte alls, fortfarande samma problem...

  Kan tillägga att Throttle spaken inte ger någon effekt förrän kanske tre till fyra "snäpp" upp, då startar timern och man hör ett litet pip. Så var det oavsett ovan ändringar på end points och sub trim. Men det kanske alltid är så?

  Bra jävla förbannad för att jag bara fick flyga ett batteri åker jag hem. Av med propparna och testar hemma på golvet. Då startar den utan problem. Testar flera batteri utan problem... Pluggar in den i Naza assistant där allt ser ok ut. Gör en ny kalibrering av spakarna ändå och testar igen och den startar utan problem.

  Har googlat lite igen och hittar lite info i gamla trådar att vissa har fått vänta upp till 7 minuter innan det gått att starta motorerna men detta var för mer än ett år sedan och enligt trådarna så rättades detta till med nya firmware.

  Jag köpte ju kittet begagnat av en väldigt erfaren kille och allt var inställt och klart och han sa att han aldrig haft problem med den... Jag blir dock inte riktigt klok på detta. Fattar inte varför den funkar hemma på golvet men inte ute på fältet. Fattar inte heller varför den ger signal att spakarna inte är centrerade men att det funkar ibland och ibland inte...

  Borde kanske nollställa allt och börja om från början. Funkar inte det är det väl dags att köpa en ny FC för det är riktigt frustrerande att inte veta om det går att flyga eller inte...

  Kanske svårt att få hjälp med detta men kände att jag behövde skriva av mig lite Får väl lägga upp lite bilder eller film så förstår ni vad jag gick miste om ikväll men fick ju i alla fall använt ett batteri vilket är bättre än inget...

 4. #4

  Standard

  Testade igen nu på morgonen och den startade givetvis. Nu testade jag också att dra upp throttle spaken till 50% och då försvann det dubbla gröna/gula blinket som jag har när Nazan är uppvärmd och klar. Så jag gissar att det är detta som är problemet och får googla vidare hur man löser detta.

 5. #5

  Reg.datum
  May 2007
  Inlägg
  501
  Klubb
  Edefors Penguins

  Standard

  Dubbelblinkningen ska funka precis som du beskriver. Throttlespaken är ju centrerad vid halvgas och då får man ett blink istället.

  Resten av dina problem låter ju lite jobbiga. Försök att börja om med ett nytt flygminne och försäkra dig om att det inte finns några specialmixar inlagda. Man ska helst inte trimma nånting på radion. Det är bättre att fixa saker i Naza assistant.

  Har du gjort en advanced imu calibration så att alla parametrar är ok där? Gps-dansen?

 6. #6

  Standard

  även kalibrerat radion i naza assistans?

 7. #7

  Standard

  Har gått igenom alla Naza inställningar och kalibrerat radion. Min teori nu som jag ska testa till helgen är att IMU värdena har varit höga fast ändå inte så höga att kalibrering behövs enligt Nazan. Då gissar jag att det går bra att starta första gången men sen vid nästa batteri kan värdena ha gått över vilket resulterar i att jag inte kan starta motorerna. När jag väl är hemma igen har värdena gått ner och den startar utan problem och den visar inga fel i datorn.

  Så nu har jag gjort en avancerad IMU kalibrering så att värdena är betydligt bättre. Hemma startar den utan problem och ska nu testa att flyga igenom ett par batterier och se om det hjälpt. Tänkte ha med mig datorn ut också så jag kan plugga in den om det behövs. För tidigare ute på plats har led lamporna blinkat 6 gånger när jag försökt starta den vilket betyder too big sensor error. Så jag tror och hoppas på att detta är en fungerande lösning... Eller är jag helt ute och cyklar??

 8. #8

  Standard

  Har hjälpt en kompis att bygga och maidenflyga hans Arris M680, hade sjuka problem i början då vi monterade batteriet på batteriplattan på ovansidan, vi flög 6S 10.000mah batteri som är ganska högt och Naza V2 FC. Kompassen som är integrerad i "GPS" modulen satt för nära batteriet som orsakade sjuka störningar. Så kolla att din "puck" inte sitter för nära batteriet eller något annat som kan härleda till problemet.

  Antar att du gör en kalibrering på varje nytt ställe du åker till och flyger?

 9. #9

  Standard

  OK tror inte att det ska vara problemet på Discoveryn... Menar du kompass kalibrering? Det har jag inte gjort, upplever dock som att när den väl är i luften så är det absolut inga problem, den är väldigt stabil och i GPS läget ligger den fint på plats. Failsafe (RTH) är inställd men har i och för sig inte testat den.

  För IMU kalibrering måste ju datorn vara med och tänkte ha med den nu i helgen så att jag kan plugga in den ifall det behövs men släpa runt på dator varje gång man flyger vill man ju inte behöva

 10. #10

  Standard

  Om kompassens kalibrering är för mycket "off" så får du oxå en blinkande röd lampa och då behöver man kalibrera den.

  Hoppas det inte är en dålig lödning/komponent som påverkas av värmen vid flygningen som orsakar problemet bara.

 11. #11

  Standard

  Kalibrera utomhus. Ta av armbandsur. =) Osv...
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 12. #12

  Standard

  Fick testat att flyga idag efter IMU kalibreringen och det funkade klockrent. Flög tre batterier och den startade direkt efter varje batteribyte. Gissar att problemet har då varit att IMU värdena har varit precis under gränsen men att de steg över gränsen efter att ha flugit ett batteriet vilket gjorde att jag inte kunde starta igen efter batteribyte.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •