Reklam

 
Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: Spektrum AS3X problem.

 1. #1

  Reg.datum
  Sep 2014
  Inlägg
  49
  Jobb
  Färggubbe
  Klubb
  TullingeMF

  Standard Spektrum AS3X problem.

  Hej!

  Ny på forumet så får väl börja med att säga hej till all som hänger här!

  Jag har råkat ut för ett mysko problem som kanske någon här har en lösning på. Jag har en helt ny AR 636 som verkar gott i baklås. Efter att kopplat upp motagaren enligt manual (BEC krets) så band jag den mot en DX6. Det verkade som om något var tok för inga servon fungerade korrekt men lit liv fanns. Jag trodde detta skulle lösa sig när jag kopplat den mot Ifånen och utfört de grundinställningar jag satt på sändaren (Ail + Flaperon). Tjii fick jag. 2 saker kunde jag konstatera som inte känns bra. 1 servo samt fartreglaget blev varmt.
  Jag kollade alla komponenter mot annan utrustning och allt fungerar bra trots allt. Däremot har AR636 låst sig och blinkar med ca 1 sek intervall oavsett vad man kopplar in. Det går inte att binda eller koppla mot Ifån heller. Det riktigt mystiska är att när man kopplar via USB länk till datorn och uppdateringsprogrammet så verkar den fungera, Id nr hittas och uppdatering fungerar, inga felmeddelanden i varje fall.

  Min fråga är om någon kanske vet om det går att återställa mottageren till ursprungsinställningar eller liknande?

  MVH

  FC

 2. #2

  Reg.datum
  Nov 2007
  Inlägg
  480
  Klubb
  Malmens Modellflygklubb Linköping

  Standard

  Hej
  Välkommen till AR636-träsket.
  Det kommer att bli en lång följetong innan Spektrum fått ordning på all mjukvara runt denna. Speciellt konfiguration med Android är i sk "Beta"-status... Jag skulle nog inte ens kalla den för det. Labb-prototyp möjligtvis. Med lite tur kan man komma in via iPad eller iPhone, men även det kan spöka o hänga sej.
  Jag hoppas på att konfig via USB på PC ska funka bättre. Men den applikationen är inte släppt än.

  Att din Rx blinkar tyder väl på att den väntar på att bindas. Alla inställningar i din Dx6 ska vara nollställda, allt ska göras i Rx.
  Hoppas du har den nya Dx6-an (DSM2/DSMX) . Den gamla (DSM) funkar inte alls med de senaste Rx.
  Om servon o reglage blir varma så har du kopplat in dessa på något galet sätt. Kolla och dubbelkolla.

  Sedan kan du följa AR636-äventyret här: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2089792
  /A

 3. #3


  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  7 589
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Ja - DX6i fungerar givetvis också men som andWho skriver inte den allra första varianten som liksom den senaste bara heter DX6.
  Roger

 4. #4

  Reg.datum
  Sep 2014
  Inlägg
  49
  Jobb
  Färggubbe
  Klubb
  TullingeMF

  Standard

  Tack så mycket för hjälpen!
  Sökte men hittade inget. Hade på känn att det var nåt galet med den, och både servo och fart reglage var garanterat rätt inkopplat. beträffande bindningsblinket så är det något som inte stämmer. Jag lyckades binda vid första inkopplingen men av någon skum anledning funkade det inte efteråt, jag har testat att binda om med både DX6i och nya DX6 och kan bara konstatera att den felande länken är mottagaren, det går helt enkelt inte att få kontakt med den. Fö har det kommit uppdateringar på spektrums hemsida samt på några modeller och en återställnings app. Jag har laddat ner återställningen men mottagaren beter sig fortfarande på samma sätt. det är lite grottigt att hitta till nerladdningarna, men att Spektrum inte har värdens mest logiska hemsida har nog alla som försökt registrera en 636a mottagare fått erfara. Jag höll på i en timme innan jag av en slump hittade serienumret på den. Om någon annan stackare läser detta kan jag tala om att man får fram serienumret (som är ett måste för registrering, som i sin tur är nödvändig för att kunna ladda ner uppdateringar,, Puuh,) genom att ladda uppdaterings appen för PC och koppla mottagaren till datorn via USB sladden.
  För mig blir det till att koppla en vanlig mottagare istället så får vi se hur det blir med AS3x följetången i fortsättningen.

  Jag vill ut och flyga nu! he he.

  Tack än en gång för snabbt svar!

  //FC

 5. #5

  Reg.datum
  Nov 2007
  Inlägg
  480
  Klubb
  Malmens Modellflygklubb Linköping

  Standard

  Just uppdatering och kommunikation via USB verkar funka 100% och finns ganska tydligt beskrivet här: http://spektrumrc.cachefly.net/apps/...tructions.html

  Det är konfiguration via Android eller iPad/iPhone som strular. Man kör med kabel över det analoga hörlursuttaget!
  Otroligt korkat när det finns en dubbelriktad trådlös 2.4Ghz länk... Fast inte till telefoner o paddor då. Bara till/från din Tx.
  En app är ju coolare, om den hade funkat. Man kunde ju ha kostat på sej ett BlueTooth chip i mottagaren. DET hade varit coolt. Eller WiFi...
  /A

 6. #6

  Reg.datum
  Sep 2014
  Inlägg
  49
  Jobb
  Färggubbe
  Klubb
  TullingeMF

  Standard

  Uppdatering!

  Det var fel på enheten! Inga problem med att få den kontrollerad och en ny skickad från smallsize. Kred till importören!
  Nu vet vi i varje fall att om mottagaren vägrar Bind så är det troligen lite mer en skit bakom sladdarna!

  Hejs!

  PS: Något som vore Coolt är väl att utnyttja telemetrin så man känner vad som sker i spakarna! Då lär FPV verkligen bli Coolt!

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •