Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 25 av 25

Ämne: Vad tror ni om denna?

 1. #21

  Standard

  Tycker att jag känner igen detta fenomen. Någon har fastnat för en modell som man bara inte kan släppa oavsett hur mycket erfarenhet de finns av att den modellen inte passar förutsättningarna. Ibland tycks det som att endast det egna misslyckandet talar ett tillräckligt tydligt språk. Man vill ju så gärna att det ska fungera och man vill ju ha ett flygplan som ser ut som ett riktigt flygplan.

  Jag flyger själv i en i en hästhage och med sporrhjul och jag kan säga att knappast någon ARF kärra har landningsställ som klarar det. Dom tar otroligt mycket stryk när de små hjulen slår emot tuvor och gropar. Ja har fått förstärka på ARF kärror och på egna byggen ägnas mycket tid till att få landningsställen att hålla. De flesta konstruktioner är gjorda för att tåla påfrestningar uppåt vilket är rätt på asfalt och golfgreener. På ett ojämnt underlag kommer ojämnheterna att slå stället bakåt och ta med sig en hel av det stället är infäst i.

  Is och skare med skidor är nog det som är mest skonsamt mot landsstället. Dels är det ofta ganska slätt plus att den lite längre skidorna jämnar ut eventuella ojämnheter. Utöver det glider en skida lättare än vad ett hjul rullar på gräs.

  /Mast

 2. #22

  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  7 041
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Får hålla med i det mesta som Mats och Karstena skriver så många gånger frågar man sig verkligen varför vissa nybörjare överhuvudtaget frågar när man uppenbarligen ändå inte avser att ta till sig av andras eventuella negativa erfarenheter av deras egna val ? Och som en effekt av detta kan man fråga sig varför många av oss överhuvudtaget skall ägna tid åt att besvara dessa frågor ? Men - orsaken att vi fortsätter är nog att vi älskar vår hobby och vill att så många som möjligt skall komma in i den på ett så smärtfritt sätt som möjligt men ändå gnager det lite när det gång på gång visar sig att man inte tar till sig av råden utan tror att man vet bättre själv trots att man är nybörjare...
  Men nu är det snart vinter och då kan man ofta göra som Mats säger nämligen sätta skidor på kärran och använda alla snöbelagda ytor som start- och landningsbanor. Men då är vi åter tillbaka till detta med det olämpliga med nybörjarkärror med nosställ för det är klart besvärligare att sätta skidor på en sån kärra - och definitivt för en nybörjare. Att rita långa spår i snön med skidorna en solig dag - det är härlig flygning det så ställ inte in grejorna bara för att snön lagt sig över fälten för nu börjat snart "skidflygningen"...
  Roger

 3. #23

  Standard

  På Åland följde vi inte andras råd i början. Det blev en hel del krascher och vi hade sjukt kul. Sen började vi lära oss och lärde nya. Då blev det mer en seriös-by-the-book-hobby. Inte alls lika underhållande. Tycker det räcker med att informera om säkerheten. Själva valet av flyg, mjäh... folk köper ändå de de vill ha. Vem vill köpa nåt man inte gillar se på. =) Inte många som vill veta vad man ska köpa och hur man ska göra exakt för att kunna flyga det andra valt att man ska flyga på deras sätt. Då har inte hobbyn varit målet, utan tanken har varit "om man skulle börja RC-flyga" och målet har då varit "jag ska RC-flyga så billigt, enkelt och snabbt som möjligt, helst utan simulator för det tar bara tid och jag vill inte krascha".
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 4. #24

  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  7 041
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Problemet för många med att välja en olämplig förstamodell är att det inte blir mera än den modellen - sen är det inte så kul längre... Valde man istället en modell som man verkligen hade förutsättningar att klara av själv så kanske man istället upptäckt hobbyn på allvar.
  Roger

 5. #25
  karstenas avatar
  Reg.datum
  Oct 2012
  Inlägg
  370
  Jobb
  Næringsmidelarbejder
  Klubb
  hangar4800-

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av McRegor Visa inlägg
  Problemet för många med att välja en olämplig förstamodell är att det inte blir mera än den modellen - sen är det inte så kul längre... Valde man istället en modell som man verkligen hade förutsättningar att klara av själv så kanske man istället upptäckt hobbyn på allvar.
  Roger

  si si - Når 1000ingen falder ned fra himlen i 1 kr stykker hurtigere end den kom der op, så er det ikke kul længere -så er det bare dyrt

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •