Reklam

 
Resultat 1 till 10 av 10

Ämne: Jag vill skära ut en vinge och behöver tips och ritningar

 1. #1

  Reg.datum
  Jul 2013
  Inlägg
  82
  Jobb
  Försvarsmakten

  Standard Jag vill skära ut en vinge och behöver tips och ritningar

  Letar efter någon som har kunskap om var man kan köpa hotwire cutter och var man kan hitta ritningar till det. Har tänkt prova fpv flygning med en vinge. Har flugit mest multicoptrar men vill prova på vinge. Vill ha en modell som liknar ritewing och som man skala ner eller upp beroende på vad man vill ha för last. Tänkte börja och skära ut en vinge som är 120cm.

 2. #2

  Reg.datum
  Oct 2010
  Inlägg
  291
  Jobb
  Vindkraftverkstekniker
  Klubb
  Hemma på gårn

  Standard

  En sådan apparat är nog inte speciellt avancerad. Min laddare,powerlab 8, har till och med ett program för det.

 3. #3

  Reg.datum
  Jul 2013
  Inlägg
  82
  Jobb
  Försvarsmakten

  Standard

  jag tror inte heller att det är avancerat men bäst att fråga proffsen som redan gjort felen så man inte behöver bygga hjulet igen. Här finns ju enorm kunskap och det är så skönt att folk vill och kan delge detta. Att köpa färdigt hela tiden blir ju så enormt dyrt och kraschar gör man ju för eller senare. Då är det skönt att kunna skära till en ny och köra igen.

 4. #4

  Standard

  Jag använder en rostfri tråd som jag hade hemma. Vet tyvärr inte exakt vad det är. Kopplar den till en helt vanlig bilbatteriladdare. Tråden är ca 35cm lång. Hört att najtråd funkar bra. Biltema har säkert allt du behöver
  Christian

 5. #5

  Standard

  Kanthal tråd i nån lämplig tjocklek använder visst folk... finns massa trådar om det både här och på utländska forum.. tyvärr kan jag inte länka då jag skriver från luren.

 6. #6

  Reg.datum
  Jul 2013
  Inlägg
  82
  Jobb
  Försvarsmakten

  Standard

  Ja jag har hittat en hel del trådar om hur man gör sin egen cutter. Det verkar simpelt så jag ska göra ett försök
  http://highcap.se/product_search.php...A4rmetr%C3%A5d

  http://www.jacobs-online.biz/nichrome/NichromeCalc.html

 7. #7

  Reg.datum
  Jul 2013
  Inlägg
  82
  Jobb
  Försvarsmakten

  Standard

  Någon som har mallar liggande och kan göra till några extra till en ritewing. vill ha ett vinspann på 120cm och 3 delad för enklare transport. Vill ha stort utrymme I mittkroppen för pixhawk kamera mm.

 8. #8

  Standard

  Jag har en färdigbyggt som jag just skrotade men delarna finns ju kvar. Dock väldigt enkel konstruktion, en träram med tre sidor varav en av sidorna är lös för att kunna spänna tråden. Tråden är ansluten till en kabel som jag ansluter till ett spänningsaggregat. Bra att tänka på är att tråden inte ska vara förzinkad då det bildas giftiga gaser när den upphettas. Kraftkällan bör även kunna reglera spänning för att få korrekt värme på tråden.

  Om du kommer förbi Uppsala kan du få delarna för 50kr.

 9. #9

  Standard

  Min vingskärare driver jag med ett fartreglage för borstade motorer, en servotestare och en 3s eller 4s ack. Det blir ett hanterbart paket utan att vara sladdbundet.

  /Anders

 10. #10

  Reg.datum
  Jul 2013
  Inlägg
  82
  Jobb
  Försvarsmakten

  Standard

  ok bra förslag. Jag tittade på en ac/dc adapter och dra +- och tråd har jag. Jag har ramen för att skära till foamen. Deyt jag letar efter är en ving design att kunna skära ut. Tittade mycket på youtuben och några calculators på vinge men där finns ju Inga mallar så man kan printa och skära ut efter.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •