Reklam

 
Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: ZMR250 Thottleproblem?

 1. #1

  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  231
  Jobb
  Friherre
  Klubb
  Västerås Modellflygklubb

  Standard ZMR250 Thottleproblem? (Solved)

  Jag kör med CCD3 och ZTW Spider 12A Opto 2-4S Multicopter och allt har funkat bra men helt plötsligt har 0-läget förskjutits till nära 50% throttle? Det uppkom när jag skulle spara nya PID i OpenPilot! Jag kan flyga men får inte uteffekt 100% längre.
  Jag måste alltså ge nära 50% throttle innan motorerna spinner upp och nära 70% thottle för hovring. Throttlekurvan är rak i både radion (Taranis) och OpenPilot. Escarna är kalibrerade i Wizzard till 490.

  När jag försöker kalibrera utslagen manuellt i OpenPilot så reagerar throttel 0-100% men efter att ha sparat till CCD3 kontrollen går den ej armera längre. Jag måste gå genom Wizzard för att få den armera men throttle problemet kvarstår. Det verkar som om Taranisen och escarna inte är överens! Kan det har strulat till sig så att jag fått 0-punkten på escarna förskjuten till nära 50%? På mina "vanliga" escar brukar jag kalibrera genom att binda radion med full throttle som sen dras ned till noll för få 0-100%. Hur gör jag i den här setupen? Kan jag kalibrera en opto esc på samma sätt om jag gör det med en i taget eller är det något annat fel???

  Jag sliter mitt hår och blir inte klok på vad som orsakar problemet...
  God JUL
  Göran

  Har efter mycket om och men lyckats åtgärda problemet efter att ha kombinerat manuell kalibrering av output och radio wizard input kalibrering
  Senast redigerat av Utmanaren2002 den 2014-12-24 klockan 05:37.
  En dag utan att ha lärt sig något nytt är en förlorad dag!

 2. #2

  Standard

  Själv kollar jag alltid på OpenPilot.org
  Kanske detta kan hjälpa.
  http://wiki.openpilot.org/display/Do...+Configuration
  -----------
  Olsson

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •