Hej! (lär väl bli en roman detta, men ska försöka hålla mig till en novell )

Har egentligen aldrig varit direkt intresserad av detta med drönare/quadcopter/multikopter. (Kärt barn har många namn och tillrättavisa mig gärna vad som är politiskt korrekt här på forumet, och vad man bör kalla dem)... som nybliven medlem vill man ju helst inte göra sig ovän med någon

Kort och gott - vi satt på jobbet en rätt tråkig och mörk eftermiddag i Uppsala och kollade lite "High-quality-HD-Gopro-filmer" och muttrade lite lätt "å så där skulle jag oxå vilja göra...", varpå vi kom in på ämnet quadcopter. Kollegorna pratade om att "man kan ju beställa från eBay och bygga själv" (inte läst reglerna, man kanske inte får namedroppa andra företag?) och vi googlade lite på prisjakt gällandes drönare.

Det första som dök upp var en Dji Phantom 2 Vision +, där det delades ut rosor till höger och vänster. Ungefär 30min senae och 10k fattigare hade jag lagt min beställning. (Min impulsiva sida är något jag ofta får lida för.. och det blev ju inte bättre när jag berättade för frugan senare på kvällen att jag precis shoppat för 10k till mig själv, 1v innan jul). ...(Ni som gjort liknande vet jag pratar om..åtskilliga timmar av massage och "klia-på-ryggen-innan-vi-somnar" utlovades).

Anyway, jag fick min DJI Phantom 2 Vision + och är extremt nöjd med det jag har fått. Lättfluget, lättförståeligt, bra filmer etc. Men det är ändå något som saknas - och vad kan det vara?

Jo, jag är ju en man som lever inom de gamla normernas värld, där manligt är manligt och kvniligt är kvinligt och hen är synonymt med gubbkärring . Jag vill ju bygga något själv! Det är ju det vi män gör. (oj, här kommer jag kanske trampa någon på tårna och göra någon upprörd. Men ber om ursäkt för det och röker en fredspipa...)

Så för att inte bli allt för långrandig tänker jag alltså hoppa händelserna i förväg:

* Bygga en quadcopter/multicopter/drönare/"politiskt inkorrekt presumtiv vätebombare"
* Har den tekniska kompetensen för att bygga lite mer avancerat.
* Ekonomin är inte ett hinder.

DJI Phantom har dock en sak jag är lite missnöjd över - den digitala överföringen av bilden. Det som skickas till din telefon/padda är så klart digitalt (det är ju inbyggt i "programvaran" för själva phantom 2 vision 2 plus".) Att köra FPV med goggles eller med en riktigt bra 7"-skärm är således otänkbart. (Okej, det finns så klart alltid undantag som bekräftar regeln och man kan köpa saker som löser detta - men dyyyrt).

Då undrar jag så klart vad jag ska köpa, och här vore jag tacksam om det inte namedroppas till höger och vänster att "det här bode du köpa, nej det här ska du ha".

Hellre dyrt och känt än noname och bra, så då vet ni ungefär hur jag resonerar. (Nej jag är inte gjord av pengar, men kända produkter har en viss tendens av att ha ett bättre andrahandsvärde samt garanti).

När det kommer till Flight Controller funderar jag på denna, hört mycket bra om den och läst mycket bra reviews om denna.
Flight Controller: http://www.pitchup.se/dji-a2-naza-v2...erotech-gemini

OSD:
http://www.pitchup.se/dji-a2-naza-v2...emini/zero-osd
Motorer: http://www.pitchup.se/dronare-multir...ermotor-mt4008
ESC: http://www.pitchup.se/dronare-multir...c/dji-e600-esc

Sorry om jag nu namedroppar en viss butik (men det är typ det enda stället i sverige jag hittat nämnda produkter, länka mig gärna vidare till olika butiker gällandes priser). Men är det bra grejer vi pratar om? Rekommendera gärna en Remote Controller samt en bra FPV/Videolänk (analog long ranger) till detta.

Hoppas ni tagit er tid till att läsa detta och ser fram mot många bra svar här på rcflyg.

PM:a gärna om ni bor i Uppsala och vill ut och flyga lite.

//Jonas